Passa al contingut principal

13 anys de XorX

XorX compleix 13 anys. 13 anys d'esta intel.ligència artificial, orgànica i virtual, que té com a principi i com a final esta Mirada Crítica.
13 anys en què hem escrit molt, en estes entrades, amb comptades interaccions als comentaris i algunes més en eixe univers paral.lel anomenat twitter, pel qual aguaitem la poteta de tant en tant. I dic 'hem' perquè XorX ha passat moltes etapes i ha comptat amb distints suports a la seua feina. No ha deixat de ser mai un treball col.lectiu, que tractava moltes vegades de donar forma -o llevar-li-la, si calia aprofundir- a qüestions que preocupaven a més gent.

Queden poques de les entrades que hem anat fent estos anys, perquè els canvis tecnològics han desmuntat els formats i els vincles. Ara mateix estan desactivades però espere poder-les anar rescatant.

Mentrestant, seguiré vigilant d'allò que més em preocupa a dia de hui: À punt mèdia. Uns mitjans públics que disten molt de ser perfectes però que tenen la capacitat d'analitzar el feedback amb l'audiència i d'autocorregir-se. Això fa encara més important la tasca de tots aquells que els seguim. I quan no podem seguir-los, ens llegim els uns als altres per assabentar-nos de cada canvi, de cada novetat, de cada evolució o involució. Anàlisis crítics i constructius a l'abast de qui els vulga llegir.

Tot treballat amb molta motivació, amb molt recorregut a les esquenes i amb el concurs de molta gent. Tot per no alçar-nos un dia veient que la nostra concepció de l'espai valencià de comunicació -eixe pel qual duem tant de temps lluitant, es diga Canal 9 o À punt-, ha punxat.

Seguim llegint-nos. Seguim en contacte!


Comentaris

Vicent Magraner ha dit…
Mare meua, 13 anys i encara amb la mateixa energia de sempre, aixo no ho fa ningú.

Endavant, i espere que sigas igual de critic com sempre ho has sigut amb la antiga RTVV amb la nova CVMC i A Punt.

Salutacions!
XorX ha dit…
Gràcies Vicent! Farem el que podrem. Però a risc que em diguen hater, jo seguiré exigint a À Punt CVMC allò que considere que ens mereixem :)

Entrades populars d'aquest blog

Tot À punt

A À punt mèdia ho tenen tot a punt. El proper diumenge 10 de juny comencen les emissions regulars. En diumenge, com era d'esperar.

Com serà l'inici d'emissions regulars? El fet que siga diumenge ens convida a pensar que s'usarà l'access primetime i el primetime per a una presentació. Ja al dia següent, coincidint amb dilluns, començarà la programació amb normalitat. Treballadors i espectadors coincidiran en l'inici setmanat i conjunt de les seues rutines diàries.

Concretant, podem imaginar que durant el dia vorem alguna espècie de compte enrere. Ja hem llegit en les xarxes que els vídeos de #mÀpunte es mostrarien el primer dia d'emissions. Però ningú ha dit que siga una vegada començada l'emissió regular, la qual cosa no tindria molt de sentit. Bàsicament perquè no tindran la qualitat necessària.

Tots sabem que la comunicació a À punt mèdia sobre el seu propi naixement no ha sigut precisament el seu fort. Ha sigut mes bé mediocre. I a dia de hui, encara…

À Punt - Molt que contar, ningú a qui contar-ho

Ja la tenim ací. Divendres es va presentar l'esperadíssima -per a nosaltres, els frikiapunts-, campanya de llançament de la televisió d'À Punt Mèdia. I com no podia ser d'altra manera, ha decebut.

No podem sorprendre'ns. Fins ara, i a pesar d'estar en mans d'agències de publicitat, l'estratègia de comunicació del nou espai públic de comunicació valencià ha resultat una pataca.

Mirem primer el vídeo, i comentem després. Perquè la idea en si no és allò pitjor que presenta la proposta:


No està mal. Per una banda ataca frontalment una de les majors debilitats de la societat valenciana: l'autoestima. No ens coneixem, no ens valorem i no ens estimem. La campanya posa el focus en allò del qual ens podem sentir orgullosos. Aquelles coses úniques que tenim... i que ignorem. És una manera d'intentar fer un valencianisme dirigit a la necessitat d'incrementar la nostra pròpia identitat, però fugint de símbols que més que unir el que fan és separar al poble val…

La graella d'À Punt entra en raó

Fa un any i quatre mesos em vaig parar a pensar una graella per a À Punt.

Ara, set mesos després de l'inici d'emissions, la televisió entra en raó i reajusta horaris i continguts, fent-los coincidir amb la meua proposta, per cert. Si, vaig a tirar-me floretes.

He basat la meua proposta en la necessitat d'una programació dedicada als més menuts i la importància (i conveniència a nivell de pressupost) de producció pròpia des de l'area d'informatius.
Donava per fet que À Punt no estaria privatitzada, i que la televisió aprofitaria més els mitjans propis. També que apostaria per la programació infantil. Però la llengua no ha resultat ser una prioritat per a Empar Marco. Ni els xiquets tampoc.

Açò plantejava XorX al setembre de 2017:


7.00h Programació infantil SEMI COINCIDENT

De 7 a 9 (que és quan comencen els xiquets a l'escola), convindria emetre programació infantil.

Seguisc pensant que la programació infantil és important. Comprenc que À Punt vulga una graella no int…