Passa al contingut principal

25À - Una playlist amb molt poca substància

Avui he estat treballant a destall. Este matí no donava l'abast per captuar, editar, exportar, penjar, redactar, publicar i piular totes les novetats que duia l'estrena d'À punt en proves.

Dos ordinadors m'han calgut per poder treballar en paral·lel i arribar a tot, televisió i també ràdio. Amb problemes tècnics inclosos en alguns vídeos que he solucionat després.

L'emoció, els nervis i l'estrés han donat pas a un migdia més tranquil, on ja practicament no hi havia novetats.

Pel que fa a continguts, el dia ha començat amb Els Bítters i sèries infantils, Doraemon (Doraemon!), documental rescatat, Interiors rescatat, més programació infantil, concerts de bandes de música, més documental, més dibuixos, fins i tot en anglès, més bandes, pilota... I poca cosa més quedarà. El prime time es quedarà a mitges i cap programa busca, de moment, atraure públic. Només reomplir hores per fer proves tècniques. Ni l'Alqueria Blanca ni res que puga incrementar el boca a boca.

Pel que fa al grafisme, la jornada ha començat més prompte del que pensàvem. Abans de les 8h ja s'actualitzava el bucle, que probablement tornarà a les 22.30h. L'inici d'emissions ja el coneixíem, era el vídeo de presentació de la imatge d'À punt. Després, algunes autopromocions bastant genèriques sense cap novetat pel que fa a la imatge corporativa. Una imatge que ja m'avorreix, i que tant de bo reinventen de cara a les emissions definitives. A pocs minuts perquè s'acabe la playlist -que no programació ni graella-  d'avui, ja no s'espera cap novetat. 

Important, la mosca. Al final l'han posada. No donen importància a les emissions en proves més enlla dels aspectes tècnics, però sí que volen anar normalitzant la marca a la pantalla, tot i que això haja fet coincidir eixos dos models antagònics de televisió pública. Les llums de #CanalNou han acompanyat la imatge de marca d'#Àpunt.

Per acabar, mateixes imatges que per obrir, un bon negre, i el bucle 'nou' d'abans de l'obertura. Au.

Ara ens faltarà saber si demà hi haurà novetats, si es respectaran les franges horitzontals fonamentals en el disseny de qualsevol programació, i si s'ampliaran les autopromocions i s'aniran concretant. Seria desitjable que tot anara evolucionant a poc a poc fins al gran salt a les emissions definitives.

Ho anirem veient. Bona nit!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

À punt 2019, hem creat un monstre?

Repassem breument les últimes novetats:

Partit de futbol en directe: una locució poc treballada que ha causat múltiples infarts a la JQCV. Quina sorpresa. L'únic interessant, alguns anuncis en castellà, la qual cosa ja ens fa vore que la política publicitària no considerarà la llengua.

El Matí À Punt i À Punt Directe. Ja tenim nom per als magazins matinal i vespertí a càrrec de Clara Castelló i Carolina Ferre respectivament. Sembla que tot ha de ser À Punt. Quanta originalitat.

Esta nit faltarà just un any per a l'inici de la campanya electoral de les eleccions autonòmiques. Probablement això és el que ha precipitat les proves d'emissió d'À Punt i les presses per a començar este mateix mes les emissions definitives.

Precisament pel que ens pot esperar en un any, he estat pegant un colp d'ull a les últimes enquestes per a 2019, quan À punt tindrà un any de vida.

Fa poc escrivia una entrada, molt xulet jo, parlant d'una enquesta electoral. I hi vaig aprofundir bastant…

À Punt - Molt que contar, ningú a qui contar-ho

Ja la tenim ací. Divendres es va presentar l'esperadíssima -per a nosaltres, els frikiapunts-, campanya de llançament de la televisió d'À Punt Mèdia. I com no podia ser d'altra manera, ha decebut.

No podem sorprendre'ns. Fins ara, i a pesar d'estar en mans d'agències de publicitat, l'estratègia de comunicació del nou espai públic de comunicació valencià ha resultat una pataca.

Mirem primer el vídeo, i comentem després. Perquè la idea en si no és allò pitjor que presenta la proposta:


No està mal. Per una banda ataca frontalment una de les majors debilitats de la societat valenciana: l'autoestima. No ens coneixem, no ens valorem i no ens estimem. La campanya posa el focus en allò del qual ens podem sentir orgullosos. Aquelles coses úniques que tenim... i que ignorem. És una manera d'intentar fer un valencianisme dirigit a la necessitat d'incrementar la nostra pròpia identitat, però fugint de símbols que més que unir el que fan és separar al poble val…

À Punt - A una setmana de l'estrena

Falta just una setmana per a l'estrena de la televisió d'À Punt, i no serà fins divendres que ens presentaran la graella al complet.

Mirant a altres televisions, inclosa l'última etapa de Nou, esperavem un programeta especial abans de l'informatiu nit (amb Victòria Maso) i després de les notícies una sèrie successora de l'Alqueria Blanca per emetre, també, els diumenges.

Ens equivocavem. L'inici d'emissions serà a les 14.30h amb l'informatiu. Faltarà saber si van a passar de Trip i Troop a l'informatiu directament o si abans hi haurà algun tipus de contingut nou. Podrien ser els famosos vídeos de #mÀpunte, on els ciutadans comenten què pensen de la nova televisió.

Després de les notícies, conduides per Adelaida Ferre (presentadora de dilluns a divendres i de l'estrena), un especial À Punt Directe amb Carolina Ferre.

Probablement este magazin serà el programa especial que esperavem. Confie que presenten la graella, els programes... Probablement conne…