Passa al contingut principal

13 anys de XorX

XorX compleix 13 anys. 13 anys d'esta intel.ligència artificial, orgànica i virtual, que té com a principi i com a final esta Mirada Crítica.
13 anys en què hem escrit molt, en estes entrades, amb comptades interaccions als comentaris i algunes més en eixe univers paral.lel anomenat twitter, pel qual aguaitem la poteta de tant en tant. I dic 'hem' perquè XorX ha passat moltes etapes i ha comptat amb distints suports a la seua feina. No ha deixat de ser mai un treball col.lectiu, que tractava moltes vegades de donar forma -o llevar-li-la, si calia aprofundir- a qüestions que preocupaven a més gent.

Queden poques de les entrades que hem anat fent estos anys, perquè els canvis tecnològics han desmuntat els formats i els vincles. Ara mateix estan desactivades però espere poder-les anar rescatant.

Mentrestant, seguiré vigilant d'allò que més em preocupa a dia de hui: À punt mèdia. Uns mitjans públics que disten molt de ser perfectes però que tenen la capacitat d'analitzar el feedback amb l'audiència i d'autocorregir-se. Això fa encara més important la tasca de tots aquells que els seguim. I quan no podem seguir-los, ens llegim els uns als altres per assabentar-nos de cada canvi, de cada novetat, de cada evolució o involució. Anàlisis crítics i constructius a l'abast de qui els vulga llegir.

Tot treballat amb molta motivació, amb molt recorregut a les esquenes i amb el concurs de molta gent. Tot per no alçar-nos un dia veient que la nostra concepció de l'espai valencià de comunicació -eixe pel qual duem tant de temps lluitant, es diga Canal 9 o À punt-, ha punxat.

Seguim llegint-nos. Seguim en contacte!


Comentaris

Anònim ha dit…
Mare meua, 13 anys i encara amb la mateixa energia de sempre, aixo no ho fa ningú.

Endavant, i espere que sigas igual de critic com sempre ho has sigut amb la antiga RTVV amb la nova CVMC i A Punt.

Salutacions!
XorX ha dit…
Gràcies Vicent! Farem el que podrem. Però a risc que em diguen hater, jo seguiré exigint a À Punt CVMC allò que considere que ens mereixem :)

Entrades populars d'aquest blog

Tot per xarxes

 Hola! Hui hem tingut un dia mogudet, molt mogudet amb À Punt. Ho heu vist?? Recordeu que XorX ha trascendit el format blog de La Mirada Crítica i que ara es centra en Twitter. Allí sóc @XorxLMC . I com sempre, cosetes que penge a YouTube: A Consell9  i a XorxLMC . Vos esperem! 😏

La graella d'À Punt entra en raó

Fa un any i quatre mesos em vaig parar a pensar una graella per a À Punt. Ara, set mesos després de l'inici d'emissions, la televisió entra en raó i reajusta horaris i continguts, fent-los coincidir amb la meua proposta, per cert. Si, vaig a tirar-me floretes. He basat la meua proposta en la necessitat d'una programació dedicada als més menuts i la importància (i conveniència a nivell de pressupost) de producció pròpia des de l'area d'informatius. Donava per fet que À Punt no estaria privatitzada, i que la televisió aprofitaria més els mitjans propis. També que apostaria per la programació infantil. Però la llengua no ha resultat ser una prioritat per a Empar Marco . Ni els xiquets tampoc. Açò plantejava XorX al setembre de 2017: 7.00h Programació infantil SEMI COINCIDENT De 7 a 9 (que és quan comencen els xiquets a l'escola), convindria emetre programació infantil . Seguisc pensant que la programació infantil és important. Comprenc que À Punt vu

El fracàs/èxit d'À Punt

Ajuden les audiències a determinar si À Punt és un éxit o un fracàs? À Punt no és una televisió ideada per a generar uns grans índex d'audiència. De fet té una mitjana bastant lamentable. Tot i això, estrenades les audiències, podem parlar clarament de fracàs. Fracàs no pel fet que el share siga ímfim, sinó pel fet de ni tan sols haver intentat buscar més espectadors. La campanya de llançament va ser un desastre, la posada en marxa a mig gas va crear una imatge de mitjà cutre, la desorganització de la graella amb canvis constants mareja i les errades tècniques freqüents mostren una televisió caòtica.  Però en la meua anàlisi del fracàs em vull quedar amb esta última idea, la del caos. El caos es centra fonamentalment en l'únic programa que depèn directament de la casa: les notícies (bé, i en continuitat) i els programes informatius. Els informatius són, per tant, la prova de foc. És cert que compten amb un nivell d'audiència major que la resta de programes (se