Passa al contingut principal

Tot À punt

A À punt mèdia ho tenen tot a punt. El proper diumenge 10 de juny comencen les emissions regulars. En diumenge, com era d'esperar.

Com serà l'inici d'emissions regulars? El fet que siga diumenge ens convida a pensar que s'usarà l'access primetime i el primetime per a una presentació. Ja al dia següent, coincidint amb dilluns, començarà la programació amb normalitat. Treballadors i espectadors coincidiran en l'inici setmanat i conjunt de les seues rutines diàries.

Concretant, podem imaginar que durant el dia vorem alguna espècie de compte enrere. Ja hem llegit en les xarxes que els vídeos de #mÀpunte es mostrarien el primer dia d'emissions. Però ningú ha dit que siga una vegada començada l'emissió regular, la qual cosa no tindria molt de sentit. Bàsicament perquè no tindran la qualitat necessària.

Tots sabem que la comunicació a À punt mèdia sobre el seu propi naixement no ha sigut precisament el seu fort. Ha sigut mes bé mediocre. I a dia de hui, encara no hi ha una campanya d'autopromoció activa. Les emissions en proves segueixen avorrint al personal, amb les mateixes 3 o 4 promos durant setmanes. Suposadament això ha de canviar 10 dies abans de l'estrena. Mínim. Però hauria de començar ja, hui mateix, acompanyant este anunci. No tinc ingormació privilegiada, així és que haurem d'anar descobrint-ho tot junts. O imaginant-ho si no volem esperar.

Imagine, doncs, que haurà d'haver un programa especial de presentació. És fonamental, almenys a dia de hui, ja que la societat valenciana encara no sap què trobarà a la TV.

Té sentit que este programa infantil el comence, almenys, algun rostre important de la casa. Jo descarte a Empar Marco perquè, pel que la conec, no és que li agrade molt el protagonisme. Preferirà un paper més discret almenys de cara al públic. Que se la conega per la seua gestió.

A partir d'ací, els rostres principals seran els d'informatius, seguits de magazines i finalment concursos.

Ja es va considerar així en la presentació de Nou:


En l'estrena del primer canal públic valencià de notícies 24 hores es va apostar per incloure en les rodes informatives una notícia-reportatge sobre el nou canal:


Fa uns quanys anys més, ja en este blog vaig parlar del naixement de Cuatro. En aquella ocasió va ser el fitxatge estrela d'informatius, Ángel Gabilondo, l'encarregat de donar la cara:


Prèviament, unes cortinetes ens alertaven de l'inici d'emissions:



Encara recorde la ràbia que em va fer no poder enregistrar l'inici d'emissions de laSexta. Però algú altre ho ha fet per mi:



Previament, i durant bastant de temps, es van emetre bucles promocionals:



Al final, veient-ho en conjunt, t'adones que poc hi ha a innovar. En realitat dins del que podem esperar, hi ha marge per sorprendre'ns. Ho vorem.

Però haurem de ser pacients perquè el desastre comunicatiu d'À punt mèdia només té una explicació: una campanya espectacular de promoció. És un desig. En realitat tot ha sigut tan decebedor fins ara que vull pensar que és perquè estan treballant en una gran campanya.

Jo, per si de cas, he anat jugant a imaginar:

1.- Com podria ser el plató? Usavem les imatges de dos periodistes (pseudo en un dels casos) en RTVV i les seues mateixes veus en els primers butlletins d'À punt FM:


2.- Com podrien ser els seus grafismes? Considerant el plató i les tendències europees, somniava amb alguna cosa que ens sorprenguera, que resultara espectacular... Ens deixaran bocabadats?


3.- Inici d'emissió. No sabem si hi haurà emissió 24h. Fins ara posaven un bucle nocturn, no sabem què passarà en les emissions regulars. Però jo vaig preparar un reconeixement al primer inici d'emissions de RTVV:



4.- Tot À punt, programa especial de presentació. Finalment vaig imaginar, anit mateix abans de preparar esta entrada, i abans de saber l'anunci de hui, com podria ser eixe especial. I vaig jugar amb el Tot de Nou:



La






Comentaris

Joan ha dit…
Ja tenim data. El 10 de juny comença el compte enrere perquè el PP o Ciudadanos tornen a tancar una radiotelevisió pública. No els costarà gens. Com ha dit el socialista Ábalos: "cuesta más la primera vez que la segunda". I malauradament té raó!

https://www.20minutos.es/noticia/3340034/0/psoe-avisa-torra-aplicar-155-cuesta-mas-primera-vez-que-segunda/

Quant durarà À Punt en antena?: Dos anys? Quatre anys? ... Jo només tinc un desig: Abans que la tornen a tancar que emeten un programa d'humor sobre els polítics valencians. Ja n'hi ha prou de plorar. Riguem una mica. Mentre dure.
Anònim ha dit…
Respecte al que ha dit Joan, no cal ser tan catastrofistes.

La situacio que es viu ara mateixa en Catalunya no es la mateixa que ara es viu al Pais Valencia. I a mes, si el govern del botanic segueix governant despres del 2019, el PP en el goverm d´Espanya la tancaria igual amb el article 155, siga el govern del botanic a Valencia o no.

Pero com estara blindada, sera prou dificil carregarse-la.

A mes, que no sol podrien tancar A Punt, ja posats tambe podrien fer-ho amb IB3, la televisio balear (Que tampoc es una tv fidel al regim del PP....)

Vinga, no sigueu tant pesimistes que des-de el 10 de juny podrem tornar a tindre uns mitjans publics en valencia, que ens parle de les nostres festes, llengua, cultura i successos que pasen pels nostres municipis, i que per fi siga una tele imparcial i plural.

Bona vesprada!
Joan ha dit…
Vicent, m'agradaria ser tan optimista com tu, però malauradament la raó i l'experiència no em deixen ser-ho.

À Punt blindada, dius? La Llei 6/2016 té el mateix rang que la derogada Llei 7/1984 de creació de RTVV. Llei que, per cert, fou derogada el novembre de 2013 pel PP per lectura única. No hi calen ni 2/3 ni 3/5 parts de les Corts. La majoria simple és suficient.

Si algun dia es pot tornar a reformar l'Estatut (ho veurem, això?) caldria blindar un organisme tan sensible com la radiotelevisió pública de la mateixa manera que ja ho estan, de blindats (art. 44.5), l'Acadèmia de la Llengua, el Consell de Cultura, el Consell Jurídic, la Sindicatura de Comptes, el Síndic de Greuges, el Comité Econòmic i Social, i el Consell de l'Audiovisual (art. 56.3).

No és gens difícil imaginar l'argumentació de Ciudadanos per tancar À Punt: Si ja tenim RTVE, que és pública i igual per a tots els espanyols, per a què necessitem més despesa pública en televisions autonòmiques que adoctrinen en l'odi a Espanya? Així funciona Espanya: art. 155 i molta imaginació.
XorX ha dit…
Ciudadanos pot ser moltes coses però no és suïcida. Sap que RTVV li va costar el govern al PP, i que À Punt podria tindre el mateix resultat.

Feta la llei feta la trampa. Tenim el cas de RTVE. Cada garantia és important. L'Estatut necessita una reforma, i seria bona idea incloure-hi els mitjans públics, plurals, independents i en valencià.

No es tracta de ser optimistes o no, sinó d'avançar-se als esdeveniments per evitar problemes i abusos que, com sabem, poden acabar molt malament.

Entrades populars d'aquest blog

Tot per xarxes

 Hola! Hui hem tingut un dia mogudet, molt mogudet amb À Punt. Ho heu vist?? Recordeu que XorX ha trascendit el format blog de La Mirada Crítica i que ara es centra en Twitter. Allí sóc @XorxLMC . I com sempre, cosetes que penge a YouTube: A Consell9  i a XorxLMC . Vos esperem! 😏

La graella d'À Punt entra en raó

Fa un any i quatre mesos em vaig parar a pensar una graella per a À Punt. Ara, set mesos després de l'inici d'emissions, la televisió entra en raó i reajusta horaris i continguts, fent-los coincidir amb la meua proposta, per cert. Si, vaig a tirar-me floretes. He basat la meua proposta en la necessitat d'una programació dedicada als més menuts i la importància (i conveniència a nivell de pressupost) de producció pròpia des de l'area d'informatius. Donava per fet que À Punt no estaria privatitzada, i que la televisió aprofitaria més els mitjans propis. També que apostaria per la programació infantil. Però la llengua no ha resultat ser una prioritat per a Empar Marco . Ni els xiquets tampoc. Açò plantejava XorX al setembre de 2017: 7.00h Programació infantil SEMI COINCIDENT De 7 a 9 (que és quan comencen els xiquets a l'escola), convindria emetre programació infantil . Seguisc pensant que la programació infantil és important. Comprenc que À Punt vu

El fracàs/èxit d'À Punt

Ajuden les audiències a determinar si À Punt és un éxit o un fracàs? À Punt no és una televisió ideada per a generar uns grans índex d'audiència. De fet té una mitjana bastant lamentable. Tot i això, estrenades les audiències, podem parlar clarament de fracàs. Fracàs no pel fet que el share siga ímfim, sinó pel fet de ni tan sols haver intentat buscar més espectadors. La campanya de llançament va ser un desastre, la posada en marxa a mig gas va crear una imatge de mitjà cutre, la desorganització de la graella amb canvis constants mareja i les errades tècniques freqüents mostren una televisió caòtica.  Però en la meua anàlisi del fracàs em vull quedar amb esta última idea, la del caos. El caos es centra fonamentalment en l'únic programa que depèn directament de la casa: les notícies (bé, i en continuitat) i els programes informatius. Els informatius són, per tant, la prova de foc. És cert que compten amb un nivell d'audiència major que la resta de programes (se