Ves al contingut principal

Com quedaria el plató d'À punt NTC?

He tingut una ocurrència de les meues. Amb el títol de l'entrada el vídeo i amb este frame vos ho podeu imaginar perfectament. Però me vaig a enrollar, que me faig major... Podeu passar al vídeo directament :P

Fa dies vam descobrir com podria resultar el decorat de les Notícies de la televisió d'À punt. Va ser via Twitter, una bona font d'informació el potencial de la qual mai m'ha despertat especial interès.

Sempre he sigut molt d'estar per casa. Jo em conforme amb un blog desfassat. Això de les visites, interaccions i seguidors com a centre de l'autoestima o de la motivació mai ha anat amb mi. Però anit vaig fer una exepció. Després d'una bona estona -o dues- descobrint programes desconeguts per fer un pas més en l'edició de vídeo, vaig dir 'no me'n vaig a dormir sense publicar-ho'. Més que res perquè se'm caducava, que l'àudio era del cap de setmana.

Bé, reconec que el resultat no és meravellós. Però tampoc és que tots els meus vídeos es caracteritzen per una qualitat superior precisament.

El que volia era fer-me una idea del que podrien ser unes NTC: teníem les veus en la nova ràdio d'extreballadors que havien presentat a Canal 9. Teníem uns segons de grafisme, de sintonia de ràdio... i un arxiu de RTVV que m'ha fet suar per trobar imatges de dues persones en concret que tingueren qualitat i que casaren mínimament amb la veu. Per a fer-ho més complicat, volia que interactuaren en un pla conjunt per a poder mostrar una vista general. I no, Patricia Orts i Xavier Carrau no tenien cap aparició conjunta semblant. La màscara de retall és clarament millorable (no volia estar-m'hi dies), he hagut de tapar rètols antics amb rètols improvisats i he colocat la mosca. Punt.

Per cert. Potser heu vist que els vídeos amb més càrrega de continguts d'À punt els penge en un compte distint (XorxLMC en lloc de Consell9). És simplement perquè m'han advertit (no des de dins) que estan avisant de qüestions de drets de propietat intel.lectual. No vaig a posar en perill molts altres vídeos, però tampoc vaig a permetre que ens censuren i impedisquen analitzar allò que paguem tots els valencians i que és de tots. Els meus vídeos no han tingut mai publicitat ni la tindran. No hi ha raons per impedir mostrar-los. A no ser que no els agraden les crítiques. El meu to aspre i desconfiat amb els mitjans públics se l'han guanyat ells amb els anys. I no vull donar raons als nous egos de la casa per a acallar una veu que em consta que molts seguien i comentaven des de dins. Està a les seues mans revertir la tolerància zero que han creat amb la seua col.laboració necessària.

En fi, este és el resultat :)Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una graella per a tot un poble

Ja tenim data aproximada d'estrena d'À Punt, probablement per a Sat Josep. Ara bé, pensant pensant dic, com haurà de ser la graella d'una televisió valenciana dirigida a una societat tan necessitada?
He basat la meua proposta en la necessitat d'una programació dedicada als més menuts i la importància (i conveniència a nivell de pressupost) de producció pròpia des de l'area d'informatius:


7.00h Programació infantil

Basant-nos en la pròpia experiència, els xiquets són capaços de matinar bé per vore una sèrie de dibuixos que els agrade. Jo recorde que no només matinava, sinó que no em quedava a gust si no veia l'inici d'emissió.

Així, de 7 a 9 (que és quan comencen els xiquets a l'escola), convindria emetre programació infantil.

Aprofite per demanar que recuperen l'inici d'emissió.


9.00h Magazine d'actualitat i cultura

Notícies matinals amb entrevista i anàlisi. En una segona part, es parlarà de cultura amb alguns directes.


12.00h Programacio…

El Consell Rector tanca els ulls per evitar el món

Hui fa una setmana que vaig escriure al Consell Rector de la CVMC per exposar-li els meus dubtes raonables sobre la ressolució del Concurs de Naming per a la identitat visual del conjunt de la plataforma de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.Una setmana després encara no sabem els seus arguments, i això que tenim constància que els ha arribat l'escrit.


Algú ha vist al Consell Rector? Segur que no és una faula? Han eixit a fer una roda de premsa per presentar les seues decisions més importants? No. Per què? Per què amagar-se? Per què apostar per la foscor en lloc de la transparència? Què oculten?


Sembla que allò que vaig escriure no és suficient per arrancar a Enrique Soriano Hernández, Vicent Vergara del Toro, Vicente Cutanda Mansilla, Rafel Xambó Olmos, José Martínez Sáez, María Lozano Estivalis, Raquel Piqueras Navarro, Mar Iglesias García i María Dolores Navarro Giménez una explicació a la societat valenciana ni a la institució que els ha confiat eixa responsabili…