Ves al contingut principal

À Punt no està a punt

Avui À Punt ha estrenat butlletins horaris, un pas endavant que fa encara més evident el buit en la graella radiofònica. Un pas que evidencia que tenen la capacitat per fer un informatiu migdia i nit i que se'l guarden per a poder estirar encara més l'estrena dels mitjans definitius.

Hem vist sintonies breus, un tant impersonals. Potser la millor la que tanca l'espai.

Sobre els continguts poc a dir, encara. El que han fet avui ho pot fer qualsevol estudiant de periodisme. Caldrà vore com fixen el punt de vista valencià en la mirada a l'actualitat. Són experts en tergiversar a favor d'un govern corrupte, balafiador i antidemocràtic. En representar a eixos antics Consell tenen matrícula d'honor. Allò difícil serà representar al conjunt dels valencians al voltant d'un punt de vista propi dels nostres interessos col.lectius. En poques paraules, allò que la política no sap fer.

D'altra banda, avui tornava un espai que sempre ha interessat molt els valencians: l'oratge. Victògia Rosselló començava amb un somriure un vídeo que no pot penjar en um compte de Twitter que no està activat. Més endavant, amb un altre modelet, vindria una altra previsió. Com qualsevol funcionària avorrida del seu treball, desmotivada, ha decidit no mostrar-se propera, anar al gra. Res de presentar l'equip, res d'avançar el projecte, res d'obrir un canal de participació per a que la gent envie fotos. Això passa quan a u li regalen el lloc de treball només per dur anys treballant en un mitjà determinat. Sense exigir res més. Un espai hereu i hostatge de l'antiga RTVV.

La línia dels contingits informatius ha anat en la línia encetada per À punt, la de centrar-se en València. De la mateixa manera que la casa s'autoadjudica l'emissió d'un directe diari de Falles durant 19 dies de març, i cap per a les festes de la Magdalena, avui l'últim butlletí -i no sé dir-vos si ha sigut tota la vesprada igual- ha sigut quasi monogràfic per a València. Novament una ràdiotelevisió hereu i hostatge de RTVV, que segueix menyspreant Castelló i en menor mesura Alacant. Marco va prometre una altra cosa, així que si incompleix tan prompte, de manera descarada i injustificada, no vull saber el que ens espera. El butlletí local de València ha sigut senzillament una burla i una provocació en forma de declaració d'intencions. Però no ens podem sorprendre si la mateixa gent fa les mateixes coses. Per això tinc cada vegada més clar que el recurs de la Unió de Periodistes pot salvar À punt a costa de carregar-se-la. I de pas carregar-se el govern. Però ja els està bé.

I poc més hi ha que contar, sincerament. "La informació segueix a tot hora a apuntmedia.es", diuen. Però al web tampoc és que tinguen molta informació precisament. La productivitat brilla per la seua absència. És una altra part roina dels treballadors que han volgut tindre. Uns treballadors malacostumats a treballar en equips grans on la majoria a penes movien un dit. Què bonic és treballar així. Es veu en el resultat.

Un pas endavant i més d'un enrere. Coses que podem perdonar a un equip nou, però no a les suposades eminències que han copat els llocs de treball en un sistema viciat que els donava tots els avantatges. Tants punts per a tant poc resultat. Ens mereixem més.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una graella per a tot un poble

Ja tenim data aproximada d'estrena d'À Punt, probablement per a Sat Josep. Ara bé, pensant pensant dic, com haurà de ser la graella d'una televisió valenciana dirigida a una societat tan necessitada?
He basat la meua proposta en la necessitat d'una programació dedicada als més menuts i la importància (i conveniència a nivell de pressupost) de producció pròpia des de l'area d'informatius:


7.00h Programació infantil

Basant-nos en la pròpia experiència, els xiquets són capaços de matinar bé per vore una sèrie de dibuixos que els agrade. Jo recorde que no només matinava, sinó que no em quedava a gust si no veia l'inici d'emissió.

Així, de 7 a 9 (que és quan comencen els xiquets a l'escola), convindria emetre programació infantil.

Aprofite per demanar que recuperen l'inici d'emissió.


9.00h Magazine d'actualitat i cultura

Notícies matinals amb entrevista i anàlisi. En una segona part, es parlarà de cultura amb alguns directes.


12.00h Programacio…

Com quedaria el plató d'À punt NTC?

He tingut una ocurrència de les meues. Amb el títol de l'entrada el vídeo i amb este frame vos ho podeu imaginar perfectament. Però me vaig a enrollar, que me faig major... Podeu passar al vídeo directament :P

Fa dies vam descobrir com podria resultar el decorat de les Notícies de la televisió d'À punt. Va ser via Twitter, una bona font d'informació el potencial de la qual mai m'ha despertat especial interès.

Sempre he sigut molt d'estar per casa. Jo em conforme amb un blog desfassat. Això de les visites, interaccions i seguidors com a centre de l'autoestima o de la motivació mai ha anat amb mi. Però anit vaig fer una exepció. Després d'una bona estona -o dues- descobrint programes desconeguts per fer un pas més en l'edició de vídeo, vaig dir 'no me'n vaig a dormir sense publicar-ho'. Més que res perquè se'm caducava, que l'àudio era del cap de setmana.

Bé, reconec que el resultat no és meravellós. Però tampoc és que tots els meus vídeo…

El Consell Rector tanca els ulls per evitar el món

Hui fa una setmana que vaig escriure al Consell Rector de la CVMC per exposar-li els meus dubtes raonables sobre la ressolució del Concurs de Naming per a la identitat visual del conjunt de la plataforma de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.Una setmana després encara no sabem els seus arguments, i això que tenim constància que els ha arribat l'escrit.


Algú ha vist al Consell Rector? Segur que no és una faula? Han eixit a fer una roda de premsa per presentar les seues decisions més importants? No. Per què? Per què amagar-se? Per què apostar per la foscor en lloc de la transparència? Què oculten?


Sembla que allò que vaig escriure no és suficient per arrancar a Enrique Soriano Hernández, Vicent Vergara del Toro, Vicente Cutanda Mansilla, Rafel Xambó Olmos, José Martínez Sáez, María Lozano Estivalis, Raquel Piqueras Navarro, Mar Iglesias García i María Dolores Navarro Giménez una explicació a la societat valenciana ni a la institució que els ha confiat eixa responsabili…