Passa al contingut principal

El Consell Rector tanca els ulls per evitar el món

Hui fa una setmana que vaig escriure al Consell Rector de la CVMC per exposar-li els meus dubtes raonables sobre la ressolució del Concurs de Naming per a la identitat visual del conjunt de la plataforma de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Una setmana després encara no sabem els seus arguments, i això que tenim constància que els ha arribat l'escrit.


Algú ha vist al Consell Rector? Segur que no és una faula? Han eixit a fer una roda de premsa per presentar les seues decisions més importants? No. Per què? Per què amagar-se? Per què apostar per la foscor en lloc de la transparència? Què oculten?


Sembla que allò que vaig escriure no és suficient per arrancar a Enrique Soriano Hernández, Vicent Vergara del Toro, Vicente Cutanda Mansilla, Rafel Xambó Olmos, José Martínez Sáez, María Lozano Estivalis, Raquel Piqueras Navarro, Mar Iglesias García i María Dolores Navarro Giménez una explicació a la societat valenciana ni a la institució que els ha confiat eixa responsabilitat.



No sóc un expert en estes coses ni ho pretenc, però vaig deixar clar en una entrada anterior que els dubtes estan raonats. Ara, vaig a anar més enllà (i corregiu-me si m'equivoque).

Tornem al DOCV, a la RESOLUCIÓ de 25 de gener de 2017, del President del Consell Rector de la CVMC, per la qual es dóna publicitat a les bases del concurs anteriorment esmentat.


3. Forma d’adjudicació Aquest procediment té la naturalesa de concurs de projectes, amb intervenció d’un jurat, i se celebrarà en dues fases, a l’empara del que estableix el llibre III, títol I, capítol I, secció sisena, «Normes especials aplicables als concursos de projectes», del Reial Decret Legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de contractes del sector públic.


Mot bé, anem a vore:

Sección 6.ª Normas especiales aplicables a los concursos de proyectos

Resumirem, si em permeteu:

Artículo 188. Decisión del concurso.3. El jurado adoptará sus decisiones o dictámenes con total independencia, sobre la base de proyectos que le serán presentados de forma anónima, y atendiendo únicamente a los criterios indicados en el anuncio de celebración del concurso.4. El jurado tendrá autonomía de decisión o de dictamen.5. El jurado hará constar en un informe, firmado por sus miembros, la clasificación de los proyectos, teniendo en cuenta los méritos de cada proyecto, junto con sus observaciones y cualesquiera aspectos que requieran aclaración.6. Deberá respetarse el anonimato hasta que el jurado emita su dictamen o decisión.

Ja comencem a trobar, novament, problemes. Els mateixos problemes, però ara recolzats sobre un article de la llei en la qual es basa el propi concurs. Per una banda, s'indica que s'atendran únicament els criteris del concurs, cosa que amb la comparativa amb una nomenclatura improvisada (LaNostra, en una entrada anterior) ja vam observar que semblava no complir-se.

D'altra banda, i açò és nou, s'exigeix un document motivat. On està  eixe informe firmat pels membres del jurat? On està la classificació dels projectes? On està la baremació dels mèrits i les observacions? 

Recordem que tot açò ja se li va demanar explícitament al Consell Rector, i que aquest òrgan encara està per eixir i donar una explicació a l'opinió pública.

De fet, el menyspreu del Consell Rector i de la pròpia CVMC per la transparència és més que evident. Entreu en CVMC.es O busqueu CVMC a un buscador. No tenen web. Per no tindre no tenen ni pàgina dins del portal de la Generalitat, o de Presidència. Pots tornar-te boig si vols contactar amb ells, si vols accedir a informació general, fitxes dels seus membres, les seues competències o les notes o convocatòries de premsa. Un autèntic despopòsit en ple any 2017. Des de la vella escola deuen pensar que tancant els ulls desapareix el món. Tapant-se els oïts deixes d'escoltar les crítiques. Ignorant la societat es dissipa la seua responsabilitat. No, senyors.

Bé. I sense tindre res més que afegir, em retire a l'espera que el Consell Rector de la CVMC es digne a aclarir-nos els dubtes sobre una adjudicació que pot semblar, a priori, irregular.

Com sempre, sereu els primers en saber si contesten les explicacions exigides.













Comentaris

Anònim ha dit…
XorX, Viejo amigo!!

Sé que soy muy pesado, pero te voy a pedir lo de siempre a ver si esta vez tengo suerte.

Hace 3 años, cuando petó RTVV, vaciaste tu hemeroteca y la publicaste en tu cuenta de Consell9 de youtube. Allí pusiste joyas de gran calibre, pero me falta una: La cabecera del NT9 que se usó de Marzo a Octubre de 2005 y que fue la última con el logo original de Canal 9 (que luego siguió hasta 2007 pero modificada con el logo nuevo).

Hay fracciones de dicha imagen como en este video tuyo:

https://www.youtube.com/watch?v=B9fhCW95QrY

O en este otro ajeno a ti(segundo 45):

https://www.youtube.com/watch?v=7kNAoaarBLI

Ya te la pedí en su dia, y me dijiste que no la tenias, pero, ¿podrias pegarle otra "sacsejá" a tus VHS a ver si estuviera oculta por algún rincón?

Gracias de antemano!!
Anònim ha dit…
Hoolaa!! No puc perquè vaig digitalitzar tot el que tenia i vaig llançar totes les cintes. Just d'eixa època no tinc res. Però si per algun casual trobe algo en un disc dur jo te dedique una entradeta :P

Jo també l'he buscat per YouTube sense èxit, així que si la trobes avisa ;)

Salut!!!

Entrades populars d'aquest blog

Tot per xarxes

 Hola! Hui hem tingut un dia mogudet, molt mogudet amb À Punt. Ho heu vist?? Recordeu que XorX ha trascendit el format blog de La Mirada Crítica i que ara es centra en Twitter. Allí sóc @XorxLMC . I com sempre, cosetes que penge a YouTube: A Consell9  i a XorxLMC . Vos esperem! 😏

El fracàs/èxit d'À Punt

Ajuden les audiències a determinar si À Punt és un éxit o un fracàs? À Punt no és una televisió ideada per a generar uns grans índex d'audiència. De fet té una mitjana bastant lamentable. Tot i això, estrenades les audiències, podem parlar clarament de fracàs. Fracàs no pel fet que el share siga ímfim, sinó pel fet de ni tan sols haver intentat buscar més espectadors. La campanya de llançament va ser un desastre, la posada en marxa a mig gas va crear una imatge de mitjà cutre, la desorganització de la graella amb canvis constants mareja i les errades tècniques freqüents mostren una televisió caòtica.  Però en la meua anàlisi del fracàs em vull quedar amb esta última idea, la del caos. El caos es centra fonamentalment en l'únic programa que depèn directament de la casa: les notícies (bé, i en continuitat) i els programes informatius. Els informatius són, per tant, la prova de foc. És cert que compten amb un nivell d'audiència major que la resta de programes (se

La graella d'À Punt entra en raó

Fa un any i quatre mesos em vaig parar a pensar una graella per a À Punt. Ara, set mesos després de l'inici d'emissions, la televisió entra en raó i reajusta horaris i continguts, fent-los coincidir amb la meua proposta, per cert. Si, vaig a tirar-me floretes. He basat la meua proposta en la necessitat d'una programació dedicada als més menuts i la importància (i conveniència a nivell de pressupost) de producció pròpia des de l'area d'informatius. Donava per fet que À Punt no estaria privatitzada, i que la televisió aprofitaria més els mitjans propis. També que apostaria per la programació infantil. Però la llengua no ha resultat ser una prioritat per a Empar Marco . Ni els xiquets tampoc. Açò plantejava XorX al setembre de 2017: 7.00h Programació infantil SEMI COINCIDENT De 7 a 9 (que és quan comencen els xiquets a l'escola), convindria emetre programació infantil . Seguisc pensant que la programació infantil és important. Comprenc que À Punt vu