Passa al contingut principal

Primer directe d'À punt sense estrena a la vista

Com deia Maribel Vilaplana, les bones notícies són tan escases que no hem de desaprofitar-les.

L'última notícia que tenim d'À punt -i que no haja generat jo amb les meues frikades xD- és que dimecres emetran un partit de futbol per la vesprada. Ja s'ha llançat nota de premsa, ja ho han publicat els mitjans, però encara no tenim cap autopromoció del programa. I coneixent com està gestionant l'emissió en proves la directora general, és probable que no en preparen cap.

No sabem quan comença la nova televisió, suposadament abans de l'estiu. S'esperava que a final del mes de maig. Però la data s'aproxima i la continuitat no millora.

Probablement allò que vaja a retardar més l'estrena puga ser l'obra més gran i més important que duu a terme À punt mèdia: l'estudi 3 d'informatius, del qual ja vam vore alguna imatge. No tinc molta informació, però podria ser viable usar eixe estudi com a nucli neuràlgic de l'àrea d'informatius, usant-lo per al matina/tertúlia i possibles especials informatius. Tot i que jo aconsellaria canviar il·luminació i ús espacial, amb mobiliari distint o situació diferenciada del mateix.

El que tenim clar que no ésviable començar sense informatius o amb un informatiu muntat en un chroma key, és a dir, sense plató físic. 

És difícil d'oblidar com de malament resultaven els de Canal 9:
Martes i Trece eren uns avançats al seu temps. O almenys al temps de Canal 9.

En resum. A À punt segueixen anant bojos per a posar la tele a punt (dic jo), i mantenen oblidada l'audiència més enllà d'un partit que ni tan sols sabem si anunciaran. Tant de melic no és bo. 

Mal comencen ignorant l'expectativa que s'ha generat fora i, potjor, ignorant el declivi de la imatge de la nova televisió per l'evident abandonament de les emissions en proves.

Però seguirem fotent-los canya per a que es posen les piles.
Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La graella d'À Punt entra en raó

Fa un any i quatre mesos em vaig parar a pensar una graella per a À Punt. Ara, set mesos després de l'inici d'emissions, la televisió entra en raó i reajusta horaris i continguts, fent-los coincidir amb la meua proposta, per cert. Si, vaig a tirar-me floretes. He basat la meua proposta en la necessitat d'una programació dedicada als més menuts i la importància (i conveniència a nivell de pressupost) de producció pròpia des de l'area d'informatius. Donava per fet que À Punt no estaria privatitzada, i que la televisió aprofitaria més els mitjans propis. També que apostaria per la programació infantil. Però la llengua no ha resultat ser una prioritat per a Empar Marco . Ni els xiquets tampoc. Açò plantejava XorX al setembre de 2017: 7.00h Programació infantil SEMI COINCIDENT De 7 a 9 (que és quan comencen els xiquets a l'escola), convindria emetre programació infantil . Seguisc pensant que la programació infantil és important. Comprenc que À Punt vu

El fracàs/èxit d'À Punt

Ajuden les audiències a determinar si À Punt és un éxit o un fracàs? À Punt no és una televisió ideada per a generar uns grans índex d'audiència. De fet té una mitjana bastant lamentable. Tot i això, estrenades les audiències, podem parlar clarament de fracàs. Fracàs no pel fet que el share siga ímfim, sinó pel fet de ni tan sols haver intentat buscar més espectadors. La campanya de llançament va ser un desastre, la posada en marxa a mig gas va crear una imatge de mitjà cutre, la desorganització de la graella amb canvis constants mareja i les errades tècniques freqüents mostren una televisió caòtica.  Però en la meua anàlisi del fracàs em vull quedar amb esta última idea, la del caos. El caos es centra fonamentalment en l'únic programa que depèn directament de la casa: les notícies (bé, i en continuitat) i els programes informatius. Els informatius són, per tant, la prova de foc. És cert que compten amb un nivell d'audiència major que la resta de programes (se