Passa al contingut principal

Dia de la dona al "País Valencià"

Avui hi ha convocada una vaga en favor de la igualtat de les dones i À punt, com no podia ser d'altra manera, l'ha secundada. Serveis mínims i sense veus femenines als butlletins.

Calia posar veu de documental de Punt 2?

Ahir ens mostraven el DRET dels valencians a poder utilizar el terme País Valencià, o Comunitat Valenciana.


Com continuarà eixe camí de normalització?

Pot ser com ho feien a RTVV, destacant el terme en els noms propis de les entitats cíviques o partits polítics.

La diferència és que a Canal 9 ho feien per a ridiculitzar, de manera despectiva, i a À punt, no.


El que no m'agrada tant és que per compensar l'ús del terme País Valencià el que facen és usar el de Comunitat. A seques, i vàries vegades, per cert. Com si fora la de veïns.

Voleu dir que açò és el que demanava jo de fer passes xicotetes per no sobtar a una societat que no està preparada per a retornar a la normalitat?
Si volen compensar l'ús diabòlic del terme, almenys que ho compensen amb Comunitat Valenciana i no amb "la Comunitat".

I Regne de València què? Ens preguntaria un regionalista.


Però sembla ser que veuen que usar País Valencià és una cosa que s'ha d'introduir a poc a poc. Bé! Gràcies!! Segons quines informacions, prefereixen usar PV ("pevé") per no abusar del terme.

És com ensenyar la poteta i amagar-la corrents. 

Però més val ser cautelosos.

Cert!

I ja només comentar que això de "organisadora" és molt poc del "valencià superior" de les eminències que han obtingut tants punts com per estar fent eixa feina. Igual que el "pugam" que Victòria Rosselló amolla en una gravació -que no en un directe- i es queda tan ampla.


Pero sshhtt, que no es pot dir res que ara són rojos.
Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La graella d'À Punt entra en raó

Fa un any i quatre mesos em vaig parar a pensar una graella per a À Punt. Ara, set mesos després de l'inici d'emissions, la televisió entra en raó i reajusta horaris i continguts, fent-los coincidir amb la meua proposta, per cert. Si, vaig a tirar-me floretes. He basat la meua proposta en la necessitat d'una programació dedicada als més menuts i la importància (i conveniència a nivell de pressupost) de producció pròpia des de l'area d'informatius. Donava per fet que À Punt no estaria privatitzada, i que la televisió aprofitaria més els mitjans propis. També que apostaria per la programació infantil. Però la llengua no ha resultat ser una prioritat per a Empar Marco . Ni els xiquets tampoc. Açò plantejava XorX al setembre de 2017: 7.00h Programació infantil SEMI COINCIDENT De 7 a 9 (que és quan comencen els xiquets a l'escola), convindria emetre programació infantil . Seguisc pensant que la programació infantil és important. Comprenc que À Punt vu

El fracàs/èxit d'À Punt

Ajuden les audiències a determinar si À Punt és un éxit o un fracàs? À Punt no és una televisió ideada per a generar uns grans índex d'audiència. De fet té una mitjana bastant lamentable. Tot i això, estrenades les audiències, podem parlar clarament de fracàs. Fracàs no pel fet que el share siga ímfim, sinó pel fet de ni tan sols haver intentat buscar més espectadors. La campanya de llançament va ser un desastre, la posada en marxa a mig gas va crear una imatge de mitjà cutre, la desorganització de la graella amb canvis constants mareja i les errades tècniques freqüents mostren una televisió caòtica.  Però en la meua anàlisi del fracàs em vull quedar amb esta última idea, la del caos. El caos es centra fonamentalment en l'únic programa que depèn directament de la casa: les notícies (bé, i en continuitat) i els programes informatius. Els informatius són, per tant, la prova de foc. És cert que compten amb un nivell d'audiència major que la resta de programes (se