Passa al contingut principal

À Punt no està a punt

Avui À Punt ha estrenat butlletins horaris, un pas endavant que fa encara més evident el buit en la graella radiofònica. Un pas que evidencia que tenen la capacitat per fer un informatiu migdia i nit i que se'l guarden per a poder estirar encara més l'estrena dels mitjans definitius.

Hem vist sintonies breus, un tant impersonals. Potser la millor la que tanca l'espai.

Sobre els continguts poc a dir, encara. El que han fet avui ho pot fer qualsevol estudiant de periodisme. Caldrà vore com fixen el punt de vista valencià en la mirada a l'actualitat. Són experts en tergiversar a favor d'un govern corrupte, balafiador i antidemocràtic. En representar a eixos antics Consell tenen matrícula d'honor. Allò difícil serà representar al conjunt dels valencians al voltant d'un punt de vista propi dels nostres interessos col.lectius. En poques paraules, allò que la política no sap fer.

D'altra banda, avui tornava un espai que sempre ha interessat molt els valencians: l'oratge. Victògia Rosselló començava amb un somriure un vídeo que no pot penjar en um compte de Twitter que no està activat. Més endavant, amb un altre modelet, vindria una altra previsió. Com qualsevol funcionària avorrida del seu treball, desmotivada, ha decidit no mostrar-se propera, anar al gra. Res de presentar l'equip, res d'avançar el projecte, res d'obrir un canal de participació per a que la gent envie fotos. Això passa quan a u li regalen el lloc de treball només per dur anys treballant en un mitjà determinat. Sense exigir res més. Un espai hereu i hostatge de l'antiga RTVV.

La línia dels contingits informatius ha anat en la línia encetada per À punt, la de centrar-se en València. De la mateixa manera que la casa s'autoadjudica l'emissió d'un directe diari de Falles durant 19 dies de març, i cap per a les festes de la Magdalena, avui l'últim butlletí -i no sé dir-vos si ha sigut tota la vesprada igual- ha sigut quasi monogràfic per a València. Novament una ràdiotelevisió hereu i hostatge de RTVV, que segueix menyspreant Castelló i en menor mesura Alacant. Marco va prometre una altra cosa, així que si incompleix tan prompte, de manera descarada i injustificada, no vull saber el que ens espera. El butlletí local de València ha sigut senzillament una burla i una provocació en forma de declaració d'intencions. Però no ens podem sorprendre si la mateixa gent fa les mateixes coses. Per això tinc cada vegada més clar que el recurs de la Unió de Periodistes pot salvar À punt a costa de carregar-se-la. I de pas carregar-se el govern. Però ja els està bé.

I poc més hi ha que contar, sincerament. "La informació segueix a tot hora a apuntmedia.es", diuen. Però al web tampoc és que tinguen molta informació precisament. La productivitat brilla per la seua absència. És una altra part roina dels treballadors que han volgut tindre. Uns treballadors malacostumats a treballar en equips grans on la majoria a penes movien un dit. Què bonic és treballar així. Es veu en el resultat.

Un pas endavant i més d'un enrere. Coses que podem perdonar a un equip nou, però no a les suposades eminències que han copat els llocs de treball en un sistema viciat que els donava tots els avantatges. Tants punts per a tant poc resultat. Ens mereixem més.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tot per xarxes

 Hola! Hui hem tingut un dia mogudet, molt mogudet amb À Punt. Ho heu vist?? Recordeu que XorX ha trascendit el format blog de La Mirada Crítica i que ara es centra en Twitter. Allí sóc @XorxLMC . I com sempre, cosetes que penge a YouTube: A Consell9  i a XorxLMC . Vos esperem! 😏

La graella d'À Punt entra en raó

Fa un any i quatre mesos em vaig parar a pensar una graella per a À Punt. Ara, set mesos després de l'inici d'emissions, la televisió entra en raó i reajusta horaris i continguts, fent-los coincidir amb la meua proposta, per cert. Si, vaig a tirar-me floretes. He basat la meua proposta en la necessitat d'una programació dedicada als més menuts i la importància (i conveniència a nivell de pressupost) de producció pròpia des de l'area d'informatius. Donava per fet que À Punt no estaria privatitzada, i que la televisió aprofitaria més els mitjans propis. També que apostaria per la programació infantil. Però la llengua no ha resultat ser una prioritat per a Empar Marco . Ni els xiquets tampoc. Açò plantejava XorX al setembre de 2017: 7.00h Programació infantil SEMI COINCIDENT De 7 a 9 (que és quan comencen els xiquets a l'escola), convindria emetre programació infantil . Seguisc pensant que la programació infantil és important. Comprenc que À Punt vu

Com quedaria el plató d'À punt NTC?

He tingut una ocurrència de les meues. Amb el títol de l'entrada el vídeo i amb este frame vos ho podeu imaginar perfectament. Però me vaig a enrollar, que me faig major... Podeu passar al vídeo directament :P Fa dies vam descobrir com podria resultar el decorat de les Notícies de la televisió d' À punt . Va ser via Twitter, una bona font d'informació el potencial de la qual mai m'ha despertat especial interès. Sempre he sigut molt d'estar per casa. Jo em conforme amb un blog desfassat. Això de les visites, interaccions i seguidors com a centre de l'autoestima o de la motivació mai ha anat amb mi. Però anit vaig fer una exepció. Després d'una bona estona -o dues- descobrint programes desconeguts per fer un pas més en l'edició de vídeo, vaig dir 'no me'n vaig a dormir sense publicar-ho'. Més que res perquè se'm caducava, que l'àudio era del cap de setmana. Bé, reconec que el resultat no és meravellós. Però tampoc és que