Ves al contingut principal

Les subtileses de Canal 9, 3.- Enquestes d'intenció de vot

Bé, i per fi la tercera part d'eixes subtileses canalnouenques a les que mai em deixaré acostumar.


En aquesta ocasió parlem de les enquestes electorals. Si heu anat seguint aquest blog, voreu que a RTVV li encanta mostrar les enquestes que li donen cada vegada una majoria absoluta més amplia al partit que els encomana els continguts informatius. No vaig a fer conya com en l'entrada anterior, però això no vol dir que vaja a ser absolutament seriós. Este blog no és aixina!

Bé, passem ràpidament a comentar les malifetes dels NT9 que ens tinc preparades algunes interpretacions més interessants del que s'espera per a les pròximes eleccions. Comentaré les dues enquestes que s'han presentat en els últims dies.

La primera d'elles correspon a un estudi de la cadena COPE, una ràdio estatal que gaudeix d'una gran credibilitat, com tots sabem, la qual no té cap tipus de motiu per afavorir el PP. Es va publicar el dia 18 d'abril, i segons aquesta enquesta: 

Maribel Vilaplana: "El Partit Popular de la Comunitat AMPLIA (que no ampliaria o podria ampliar) la majoria absoluta".

PP (2007) 54 escons; PP (2011) 57-59 escons ["entre 3 i 5 més"]

PSPV (2007) 38 escons; PSPV (2011) 33-35 escons ["entre 3 i 5 menys"]

EUPV (2011) 6-7 escons; quan CPV (2007) va aconseguir-ne 7

Coalició Compromís (2011) 0 escons.

Evidentment, no m'ho crec, tot i que ens podem esperar qualsevol cosa.


D'altra banda, La Razón, un diari de tirada estatal que també gaudeix d'una gran credibilitat, va publicar el dia 25 d'abril aquest sondeig

Rètol NT9: "El PPCV revalidaria la seua majoria absoluta"
PP (2007) 55 escons; PP (2011) 58-61 escons [fins a 7 més]
Tranquilament es sumen un escó i es queden més amples que llargs.

Rètol NT9: "El PSPV perdria vots i escons"
PSPV (2007) 37 escons; PSPV (2011) 34-35 escons [fins a 4 menys]
Sí, són fins a 4 menys, però NO segons la xifra falsa que vosaltres mostreu.

EU i Compromís de nou no existeixen per al RTVV. Mal sondeig seria un que no incloguera les xifres de tots els partits amb representació. Això més bé és cosa dels periodistes de Canal 9.

Una credibilitat del sondeig fins allà. I bé, destaca a continuació que una enquesta de El Mundo (visca la pluralitat), afirma que el PP podria passar de 54 a entre 56 i 59 escons. En què quedem filla? Acaba amb unes dades de caràcter estatal, on el PP, per suposat, també amplia la seua distància amb el PSOE.

Però una vegada més, entre les enquestes no apareixen les menys favorables als interessos propagandístics del PP, vegeu si no.


Vos deixe el vídeo i vos recomane fixar-vos en les imatges: Abunda un PP rebent aplaudiments, somrient i saludant. Només durant uns instants veiem imatges dels socialistes, en una reunió on apareixen seriosos i estàtics.El que jo em pregunte és, per a quan una enquesta del CIS sobre dades autonòmiques? No és que em vaja a refiar dels sondejos electorals, però ja que ens estan bombardejant amb què el PP va a guanyar per golejada, voldria tindre un estudi d'un organisme relativament fiable per poder comparar. D'altra banda estan els diaris d'esquerres. No fa estudis El País? O el propi Público, però d'autonòmics? En què pensa el Levante? Bé, permeteu-me que recorde que aquest senyor diari va publicar una enquesta molt poc encertada fa quatre anys on deia que PSPV-PSOE + Compromís pel País Valencià podríen sumar majoria absoluta. Més no es podien equivocar. Però almenys una miqueta d'esperança, per favor! Alguna coseta que ens motive, sense estar falsejat, clar! O és que realment la cosa està tan negra?

Així que fart d'enquestes desencoratjadores he decidit que no cal que ningú especule per mi, que puc fer-ho tot sol. I he pres com a referència els resultats de l'any 2003, tenint en consideració els del 2007 i també la situació política actual. No vaig a flipar-me, no pretinc encertar, però almenys aplicaré el meu sentit comú i el que isca eixirà. No crec que els mitjans privats dels quals hem estat parlant puguen afirmar sense mentir que respecten els resultats d'uns estudis objectius.

Primer vos mostre els resultats del 2007:


I ara procedisc a presentar-vos el càlcul que he fet.

Jo he considerat que el PP va a baixar en vots, a pesar del que marquen la majoria de les enquestes. He baixat la xifra del 1.276.301 del 2007 a 1.146.780 del 2003, i li he sumat la meitat dels vots d'UV, per allò de la integració. L'altra meitat l'he sumada a UPD i PSD junts, perquè total, no arriben al 5%. Però no he descartat eixos vots. El PP perdria 129.521 vots, un 10%. Massa, ho sé, però en fi.

Pel que fa al PSPV, em sembla molt agosarat el càlcul, però he considerat que pujaria un 7% de vots respecte al 2007 (un 3,3% respecte a 2003). En total, sumaria l'enorme xifra de 904.563 paperetes, apropiant-se de l'altra meitat dels recolzaments que perd el PP.

EU perdria un 10% dels vots respecte a 2003, per allò d'haver perdut un protagonisme que han guanyat els seus ex-membres que es presenten per unes sigles distintes. Ja que he suposat que el PP perdria una barbaritat i que el PSPV guanyava més del compte, he cregut oportú no aventurar-me més i no sumar més recolzaments a l'esquerra. El nombre de vots rondaria els 139.045.

De fet, he calculat que la Coalició Compromís simplement guanyaria el els vots que perdria EU respecte dels resultats del Bloc del 2003. Això suposa un espectacular augment del 13,5%, arribant als 129.571 vots, cosa que també xoca frontalment amb el que deixen vore les enquestes publicades fins al moment. Però és la meua opinió i no la d'un altre.

En total la suma dels dos partits aconseguiria 268.616 paperetes, les mateixes que en 2003, quan el CPV va aconseguir-ne en 2007 un total 194.928. És a dir, confie en que, almenys, augmente un 37% per a situar-se en valors de fa 8 anys. En cas contrari, un d'ells o potser els dos quedarien fora de les Corts. Les probabilitats són altes, però jo no he volgut martiritzar-me tant.

Però d'on prové eixa diferència de 73.688? Jo he calculat que es dividiria entre PSPV, PP, la diferència entre vots blancs, nuls i la participació, la qual cosa no varia la divisió d'escons que he calculat en funció de la Llei d'Hondt.

I el resultat de tot açò taaan forçat no és altra que açò taaan ajustat:El titular és que el PP perdria la majoria absoluta. Tant de bo això m'haguera eixit amb uns càlculs menys optimistes. Difícil està la cosa! I si al final no va bé, mirem-ho pel costat bo. Si volem un canvi de veritat serà millor que Alarte no siga el president... A vore si una desfeta electoral força el PSPV-PSOE a refundar-se d'una vegada per totes.

Però mirant-ho de nou pel costat positiu, per fi tenim un gràfic de les Corts on podria guanyar l'esquerra! Ja podem dormir a gust! xD Bona nit!Comentaris

La frase: "tens més moral que l'Alcoià"
Et sona d'algo?

Enhorabona pel treball

Entrades populars d'aquest blog

Una graella per a tot un poble

Ja tenim data aproximada d'estrena d'À Punt, probablement per a Sat Josep. Ara bé, pensant pensant dic, com haurà de ser la graella d'una televisió valenciana dirigida a una societat tan necessitada?
He basat la meua proposta en la necessitat d'una programació dedicada als més menuts i la importància (i conveniència a nivell de pressupost) de producció pròpia des de l'area d'informatius:


7.00h Programació infantil

Basant-nos en la pròpia experiència, els xiquets són capaços de matinar bé per vore una sèrie de dibuixos que els agrade. Jo recorde que no només matinava, sinó que no em quedava a gust si no veia l'inici d'emissió.

Així, de 7 a 9 (que és quan comencen els xiquets a l'escola), convindria emetre programació infantil.

Aprofite per demanar que recuperen l'inici d'emissió.


9.00h Magazine d'actualitat i cultura

Notícies matinals amb entrevista i anàlisi. En una segona part, es parlarà de cultura amb alguns directes.


12.00h Programacio…

À punt: 7 dies i un nou inici d'emissió

Les novetats arriben amb comptagotes a les emissions en proves d'À punt, i els programes de RTVV superen els creats exclussivament per a la televisió de la CVMC.
Però avui que fa una setmana que s'han iniciat les emissions, ens hem trobat amb una nova incorporació a NòuPunt, esta barreja de Canal 9 i À punt: Un nou inici d'emissió!!

Val, d'acord. Era mentida. És evident que l'he fet jo, pero a que mola?
Tot freak sap que l'inici d'emissió és una cosa molt important, i el de RTVV al que ret homenatge s'ha convertit en tot un clàssic. A À punt en proves, no obstant, han decidit reciclar una promo de la presentació de la línia gràfica de la marca, tant per a l'obertura de les emissions, com per al tancament. Però apareix també en les autopromocions. Eixes que es repeteixen una vegada, i una altra, i una altra, i de vegades una seguida de l'altra.
A vore si es posen les piles, perquè si volen, poden. No cal que s'ho guarden tot per al final perquè a…

Com quedaria el plató d'À punt NTC?

He tingut una ocurrència de les meues. Amb el títol de l'entrada el vídeo i amb este frame vos ho podeu imaginar perfectament. Però me vaig a enrollar, que me faig major... Podeu passar al vídeo directament :P

Fa dies vam descobrir com podria resultar el decorat de les Notícies de la televisió d'À punt. Va ser via Twitter, una bona font d'informació el potencial de la qual mai m'ha despertat especial interès.

Sempre he sigut molt d'estar per casa. Jo em conforme amb un blog desfassat. Això de les visites, interaccions i seguidors com a centre de l'autoestima o de la motivació mai ha anat amb mi. Però anit vaig fer una exepció. Després d'una bona estona -o dues- descobrint programes desconeguts per fer un pas més en l'edició de vídeo, vaig dir 'no me'n vaig a dormir sense publicar-ho'. Més que res perquè se'm caducava, que l'àudio era del cap de setmana.

Bé, reconec que el resultat no és meravellós. Però tampoc és que tots els meus vídeo…