Passa al contingut principal

Una graella per a tot un poble

Ja tenim data aproximada d'estrena d'À Punt, probablement per a Sat Josep. Ara bé, pensant pensant dic, com haurà de ser la graella d'una televisió valenciana dirigida a una societat tan necessitada?

He basat la meua proposta en la necessitat d'una programació dedicada als més menuts i la importància (i conveniència a nivell de pressupost) de producció pròpia des de l'area d'informatius:


7.00h Programació infantil

Basant-nos en la pròpia experiència, els xiquets són capaços de matinar bé per vore una sèrie de dibuixos que els agrade. Jo recorde que no només matinava, sinó que no em quedava a gust si no veia l'inici d'emissió.

Així, de 7 a 9 (que és quan comencen els xiquets a l'escola), convindria emetre programació infantil.

Aprofite per demanar que recuperen l'inici d'emissió.


9.00h Magazine d'actualitat i cultura

Notícies matinals amb entrevista i anàlisi. En una segona part, es parlarà de cultura amb alguns directes.


12.00h Programacio infantil

Sé que trenca la continuitat de la programació. Açò és perillós. Per exemple, és un dels factors que es va carregar el programa Cada Dia de Mª Teresa Campos en Antena 3 quan va abandonar el Dia a Dia a Telecinco. Los Simpsons estaven entre un programa d'actualitat-cultura i l'informatiu. El salt brutal de públics objectius matava les herències en les audiències. Però en este cas prima la importància del fet que els xiquets arriben a casa i tinguen una programació dedicada a ells. Tot açò podrà evitar-se el dia que tinguem Punt B, per posar-li un nom, el Punt 2 d'À Punt.


14.00h Informatius

Podria perfectament començar-se amb un comarques real (no el que feia Canal 9), un informatiu semblant a aquell Metropolità que s'emetia des de platós alternatius al de Notícies 9, i que desconnectaven a Castelló i Alacant.

És cert que Canal 9 va acabar eliminant el comarques perquè li matava l'audiència, i va avançar l'informatiude les 14.30h a les 14.00h. Ara bé, també és cert que no era un pre-informatiu decent. Provem a fer-ho bé abans de descartar-lo.

Esta franja s'acabarà amb l'oratge, que ha de tindre pressupost i tindre l'espai (en temps) necessari. A esta societat li agrada el temps, i s'ha demostrat moltes vegades amb grans audiències en gotes fredes i temporals. Això s'ha de recuperar.


15.30h Concurs

Un concepte fresc, àgil, breu (uns 20 o 25 minuts). Fóra de plató. Que vaja de poble en poble.


16.00h Ficció

Una sèrie valenciana, en valencià. Podem aprendre molt de la TV3 en este sentit. Però també hem sabut fer-ho bé en algunes ocasions. Simplement cal fugir dels tòpics. Prou de vida rural, per favor. Es parla i viu en valencià en més llocs.


17.00h Programació infantil

Els xiquets ixen dels col·legis i sacrifiquem la continuitat de la nostra progrmació per ells.


19.00h Divulgatiu

Magazne divulgatiu amb alguns directes sobre temes culturals i socials.


20.30h Informatius

Avançant l'informatiu avancem el prime time.


21.30h Programació de nit

Prime time. Programació horitzontal. Cinema (doblat o en versió original subtitulada en valencià, prò NO en castellà), sèries de producció pròpia, programes propis de reportatges, etc.


 23.30h o 00.00h Informatius

Podria programar-se un programa d'anàlisi nocturn tipus La Noche en 24h o Més 3/24.

Un programa de cuina podria usar-se per acabar de quadrar una franja al voltant del migdia, o bé com a contingut d'altre programa.

Per la nit, de 1.00h a 7.00h podria recuperar-se la carta d'ajust o bé fer una roda informativa de 30 minuts.


Els caps de setmana es basarien, de manera genèrica, els matins a programació infantil i les vesprades a ficció.

Fonamentalment la programació s'estructuraria sobre els informatius, donant importància a la programació infantil i cultural, i afegint cultura i societat. La graella seria molt distinta al que estem acostumats a vore en una televisió generalista, però és que nosaltres no anem a tindre canals alternatius per a cultura, esport o infantil. Per tant, ens hem de retrobar tots en un mateix espai, la qual cosa crec que és molt interessant.

Comentaris

Anònim ha dit…
No esta mal la programacio que proposes, pero jo no el posaria tant exces de programacio infantil, a mes si en la mateixa futura web de la nova corporacio va estar tambe a la programacio infantil i juvenil molt present, la mes que posible reprocitat amb la CCMA i hauria un canal online per albergar tota programacio infantil posible, i si contem que seran 2 canals de televisio poden rellenar mes programacio infatil en el segon canal si al final no sera sol canal noticies 24h i pot ser un canal tematic com Punt 2, canal 33 de TV3 o "LA 2" de TVE, pero si aixi no fora i que el canal sol siga un canal noticies 24h, ja tenim la web on els contiguts infatil van a tindre cabuda (segons la corporacio) i si tenim en compte la reprocitat amb els mitjans publics catalans... tenim programacio infatil i juvenil en la nostra llengua per a molt de temps.

Pero en la programacio en si no esta mal, mes ficcio original valencia i amb molta mes qualitat i menys topics com tu dius, i tambe de mes generes, no sol drama tipic de series com "amar para siempre" o "el secreto del puente viejo", com series de comedia, sketchs, ciencia ficcio....

Davant de tot si es posible, es podria recuperar i renovar series de la antiga canal 9 com alqueria blanca (una de les millors produccions de la ficcio valenciana en els ultims anys), serie que es va terminar de forma inconclusa pel tancamente de canal 9 i que podria ser la serie estrella per a la nova À Punt

I algo que molta gente ha demanat a crits en la futura programacio de A Punt...

NO MES PELICULES DE L´OEST PER NO SABER COM RELLENAR LA VESPRADA! Adeu a eixa vella etapa, eixa vesprada la poden aprofitar per fer mini concurs o per a emetre series internacionals de ficcio doblats o com a minim, subtitulats en valencia i no en "castellano", no demane que els anuncis sigan en valencia com fan en la TV3, pero per favor, que "las peliculas del oeste del año de la pera en castellano que es mas propio de 13tv o canales locales de poca monta" que mai tornen a mal rellenar les vesprades de la nova televisio valenciana, aixi demostrarien una gran evolucio.

Els informatius, de lo poc que s´ha vist, els grafismes pareixen sencills i minimalistes, en conjunt a la estetica general de la imatge corporativa, falta vore com serien el plató, la sintonia, periodistes, nom dels informatius i mes coses, pero de lo que s´ha vist, no esta mal, a mes de si realmente podrem veure uns informatius de qualitat i amb informacio realment rigurosa e imparcial.

Per les alts hores de la nit, un vegada a la setmana, estaria be un programa de debat politic, tipus "la sexta noche" i com ve ja se proposa un debat politic en la presentacio de la imatge corporativa, i durant la madrugada en els demes dies de la setmana, com tu be has dit, un programa de analisi nocturn seria bonissim, durant la madrugada, podrian rellenar eixe espai per redifusions dels informatius fins a les 6:00

I els cap de setmana, el que tu has dit, matins a la programacio infantil i vesprades ficcio i afegiria com a molts els informatius i arreant.

Pero jo crec que la proposta que has fet, es suficient per a mantindre una televisio publica molt decent.
XorX ha dit…
Hola! Moltes gràcies per llegir-me i per comentar. Estic molt d'acord amb el que ens dius. La reposició i continuació de l'Alqueria és important.

La imatge m'agrada, però hem de vore bé com s'aplica. Em preocupen els colors, no veig que estiguen acotats i que hi haja una carta cromàtica identificativa. Ho miraré més endavant.

L'únic que no compartisc és la qüestió de la programació infantil. L'esperada reciprocitat no em justifica la manca d'estos continguts. Els vull també amb el nostre accent. Com no començarà la tele amb dos canals, crec que temporalment es podria començar com he proposat. No s'acaba el món. I el web no substitueix la tele encara. Al matí, en arribar de l'escola, la tele s'engega de seguida. Buscar quin episodi i quina sèrie vore en un catàleg dificulta la tasca i podrien acabar en Boing amb major facilitat.

I res de cine barat de l'oest!!! Hahaha, molta raó. El tema del doblatge que ha proposat Marco no m'agrada. La VO bé, subtitulada en valencià. La versió en castellà no cal. L'objectiu d'este mitjà és, en part, promocionar i normalitzar l'ús del valencià. No podem posar a tir de botó el canvi al castellà. No té cap sentit!! Estem atacant i invalidant tot eixe esforç.

Bé, gràcies per la teua anàlisi. Espere que no siga l'última!! :)
Anònim ha dit…
De res home, m´agrada que te haja agradat la meua analisi, i si, espere que no siga la utlima ;) i si vols parlar mes amb mi, aci tens el meu facebook: https://www.facebook.com/vicent.magraner201200

PD:Em podries dir com s´anomenava la canço de els molinets o "cortinillas" de Punt 2 de la etapa 2005-2006?
XorX ha dit…
La cançó Alone in Kyoto - Air

I m'encanta eixa cançó!!
Anònim ha dit…
jeje, a mi tambe m´agrada molt eixa canço. per aixo la estaba trobant, una canço molt relaxant ---

Anònim ha dit…
Hola company, saps com s'anomena la canço que es utilitzava a Canal 9 durant els anys 2006-2007?

la he escoltat algunes vegades en videos de youtube i m´agradaria escoltarla integra.

Gracies!

Entrades populars d'aquest blog

Tot per xarxes

 Hola! Hui hem tingut un dia mogudet, molt mogudet amb À Punt. Ho heu vist?? Recordeu que XorX ha trascendit el format blog de La Mirada Crítica i que ara es centra en Twitter. Allí sóc @XorxLMC . I com sempre, cosetes que penge a YouTube: A Consell9  i a XorxLMC . Vos esperem! 😏

La graella d'À Punt entra en raó

Fa un any i quatre mesos em vaig parar a pensar una graella per a À Punt. Ara, set mesos després de l'inici d'emissions, la televisió entra en raó i reajusta horaris i continguts, fent-los coincidir amb la meua proposta, per cert. Si, vaig a tirar-me floretes. He basat la meua proposta en la necessitat d'una programació dedicada als més menuts i la importància (i conveniència a nivell de pressupost) de producció pròpia des de l'area d'informatius. Donava per fet que À Punt no estaria privatitzada, i que la televisió aprofitaria més els mitjans propis. També que apostaria per la programació infantil. Però la llengua no ha resultat ser una prioritat per a Empar Marco . Ni els xiquets tampoc. Açò plantejava XorX al setembre de 2017: 7.00h Programació infantil SEMI COINCIDENT De 7 a 9 (que és quan comencen els xiquets a l'escola), convindria emetre programació infantil . Seguisc pensant que la programació infantil és important. Comprenc que À Punt vu

El fracàs/èxit d'À Punt

Ajuden les audiències a determinar si À Punt és un éxit o un fracàs? À Punt no és una televisió ideada per a generar uns grans índex d'audiència. De fet té una mitjana bastant lamentable. Tot i això, estrenades les audiències, podem parlar clarament de fracàs. Fracàs no pel fet que el share siga ímfim, sinó pel fet de ni tan sols haver intentat buscar més espectadors. La campanya de llançament va ser un desastre, la posada en marxa a mig gas va crear una imatge de mitjà cutre, la desorganització de la graella amb canvis constants mareja i les errades tècniques freqüents mostren una televisió caòtica.  Però en la meua anàlisi del fracàs em vull quedar amb esta última idea, la del caos. El caos es centra fonamentalment en l'únic programa que depèn directament de la casa: les notícies (bé, i en continuitat) i els programes informatius. Els informatius són, per tant, la prova de foc. És cert que compten amb un nivell d'audiència major que la resta de programes (se