Benvinguts :)

divendres, 31 de març de 2006

Tractament de l'entrevista al President

Molt tranquil s'ha mostrat en l'entrevista un President que portava els deures fets i que està, potser, en el moment més dolç de la legislatura.

El presentador i director dels informatius de Telecinco, Pedro Piqueras, difícilment ha pogut fixar una posició crítica amb un Zapatero que ha aconseguit un "alto el foc permanent" d'ETA, que ha aprovat el primer Estatut de l'Estat (el valencià, que com vaig dir, ha sigut nomenat de passada) i amb un segon Estatut molt més reivindicatiu al final del camí i que compta amb el recolzament del Tribunal Constitucional.

El tractament que se li ha donat a l'entrevista des del punt de vista de la realització ha sigut molt més dinàmic que la darrera entrevista a Cuatro, que també analitzarem en el seu temps. El set ara la mateixa Moncloa, de forma que no es podia jugar amb elements extres com plasmes o fons informatius, així que el dinamisme ha vingut de la mà del realitzador: moviments de càmera totalment nous en un programa amb el rigor informatiu d'aquesta entrevista com l'inclinació de l'eix horitzontal, sensació de càmera en mà en alguns plànols (altres usaven trípode), i varietat de plànols: distints generals, conjunts, escorços, mitjans, primers, etc. He vist un xicotet error, pero l'explicaré cap al final.

I tot açò és cosa de Piqueras, no penseu que aquest progressisme on ni Cuatro ha arribat es dóna per casualitat. De fet, és més interessant informativament que l'entrevista es faça a Moncloa, però potser tots aquestos recursos audiovisuals s'haurien multiplicat o reforçat en un estudi de televisió. Ací és on el nou director d'Informativos Telecinco ens hauria pogut mostrar tot el que està disposat a trencar en els cànons generals de televisió. No m'estranya que en poques setmanes l'informatiu de les 20.55h haja pujat 3 punts d'audiència apropant-se a eixa mitjana de 18% alt de share que va deixar Àngels Barceló al deixar la cadena.

Com estic un poc malalt i no estic per a moltes reflexions, he decidit que veieu vosaltres mateixos el tractament que se li ha donat a l'esdeveniment durant l'informatiu. El que és l'entrevista en sí ho he omès perquè, sincerament, no ha dit res de nou. Almenys res que qualsevol persona amb una miqueta sentit comú no sapiguera ja. Són dos minuts de vídeo.

També he de dir que si avui el realitzador ho ha fet -per al meu gust- molt bé, no va ser així en l'improvitzat informatiu que va conduir Vicente Vallés, el dia de l'anunci de l'alto el foc d'ETA.

Sabeu què són els "aires"? Doncs és l'espai buit que ens permet enquadrar un objecte. Mai han d'haver molts aires per damunt del cap del presentador, i si aquest està de front els aires a dreta i esquerra han de ser els mateixos. El problema ve quan la persona mira de costat. Aleshores, una regla bàsica i elemental ens diu que els aires han d'estar pel costat cap on mira. En el vídeo es veu clarament que els aires estan ben utilitzats, i en les imatges següents es veu la contra, és com si Vallés i Bono anaren a menjar-se el lateral de la tele. No vos confongueu perquè estan juntes, feu click sobre les imatges i ho voreu millor.

Aires correctes: Centrat

Aires Incorrectes: Falten a la dreta i sobren a l'esquerraAires Incorrectes: Falten a l'esquerra i sobren a la dreta


L'error de l'entrevista del que parlava és precisament d'enquadrament, per aiò no té realment massa importància, però serveix com a exemple també. És en el moment en què Ángeles Blanco dóna pas a Pedro Piqueras i ell passa de mirar a càmera (on els aires són correctes, centrats) a mirar al convidat (on els aires haurien d'estar únicament a la dreta). Ací el càmera hauria d'haver fet una panoràmica horitzontal (moviment de la càmera sobre el seu propi eix, horitzontal o vertical) per posar bé els aires. O bé el realitzador hauria d'haver evitat la situació mitjançant un avís al càmera, que està en constant comunicació amb el realitzador, o bé senzillament punxar abans la càmera del general. Un parell d'imatges podran ajudar-vos.

Aires correctes per als dosAires incorrectes: massa aires a l'esquerra


Salut

dimecres, 29 de març de 2006

Alguns titulars destacables

- El Mundo
Sevilla: 'S'ha acabat que els funcionaris tinguen un lloc per a tota la vida, es faça com es faça'

- El Periódico Mediterráneo
C. Fabra pledejarà amb la Generalitat si no paga la cessió del vell Centre Universitari de Castelló (CUC)

- El País
La fiscalia sol·licita presó per a Otegi eludible amb el pagament d'una fiança de 100.000 euros

- Levante-EMV
Les Corts rebutgen amb els vots del PP una comissió d'investigació sobre els comptes de Terra Mítica

Zapatero en mans de Piqueras

Demà dijous 30 de març de 2006, Pedro Piqueras entrevistarà al president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero en l'informatiu de les 20.55h.

És la segona entrevista a què el President es sotmet a Telecinco i la primera des que Juan Pedro Valentín va ser substituït com a director d'Informativos Telecinco.

L'entrevista es centrarà, evidentment, en l'alto el foc permanent d'ETA i previsiblement també en l'Estatut català, que ha passat desapercebut en una setmana decisiva per a la seua aprovació. Com sempre, els valencians haurem de vore el President passant de puntetes per damunt de l'Estatutet, però és que la nova Carta Magna valenciana no es mereix molt més.
Salut!

dilluns, 27 de març de 2006

Ja està ací la sisena TV estatal

Avui ha començat per fi laSexta, una nova televisió de la que ja hem parlat i que es ven de la següent manera:

[Ací havia d'anar un vídeo de l'especial d'inauguració]

La podreu vore per TDT i per analògic si telefoneu a la cadena (vore pàgina web www.lasexta.com) i demaneu que, de forma totalment gratuïta, vos instal·len un amplificador a l'antena. Això sí, si teniu antena col·lectiva i sou una comunitat gran... ¬¬ Pobre de mi que visc en una apartada vileta...

Per a mi un gran error és no haver-li fet tanta publicitat com a Cuatro. La cinquena cadena va inaugurar la televisió amb un 15% d'audiència, mentre que laSexta segurament no aconseguirà ni la meitat en el seu programa especial d'inauguració. A banda, com ja he dit, que només es pot vore per TDT i per analògic si es té amplificador.

Ací teniu algunes imatges destacades de la presentació de la cadena:

[Ací havien d'anar imatges destacades de la inauguració]


Salut

PS: Ara potser toca explicar per què no hi ha imatges ni vídeo. Doncs jo anava traient imatges mentre capturava el vídeo de la TDT al PC, però per problemes tècnics cap d'aquest material s'ha enregistrat. Així que per fi tenim una entrada amb text pla, tot i que en contra de la meua voluntat... Si aneu a YouTube.com i byusqueu "La Sexta" o "laSexta" vos apareixerà material ;)

Alto el foc permanent

Com per tots és conegut, hi ha un sector de la societat -proper ideològicament al Partit Popular, al mateix temps lligat a altres qüestions més menyspreables- que no desitja la fi d'ETA.


ETA vol dir, com desenvoluparen els passats dies totes les televisions, Euskadi i llibertat (corregiu-me si ho recorde malament), i és per això que jo discrepe totalment de molts i parcialment de la resta.


Al contrari que el PP i els seus votants, que no desitgen la fi de l'ETA que ara coneixem perquè els beneficia i interessa electoralment (recordeu eleccions 2000, majoria absoluta del PP a partir d'un ús partidista del terrorisme i auspiciat per un decadent PSOE), jo vull que la violència i els assassinats acaben; I al contrari que molts altres, jo pense que ETA ha de seguir com a formació política democràtica defensant legal i pacíficament les seues idees.


Res de dissoldre ETA, sinó reconvertir-la. Res de legalitzar Batasuna, sinó legalitzar la part política dels ara terroristes, perquè ETA no vol dir assassinat tant com Espanya no vol dir repressió.


I, és més, mai he pensat que Arnaldo Otegi (Batasuna) haja d'anar a presó per convocar una vaga on algunes persones van fer destrosses. Mai ho he cregut convenient, oportú, ni just, i molt menys ara que l'escenari ha canviat.


És el que pense. I com sóc partidari de treballar per la democràcia i per la pau, mire amb bons ulls i amb esperança l'anunci d'alto el foc, perquè crec que és l'única manera de treballar activa i positivament per aquesta finalitat. El camí es fa caminant, i com més siguem en el camí, més ample, contundent i segur el traçarem.


Som el que fem, i estic segur que l'únic partit que ha demostrat amb fets que no desitjava la fi d'ETA també s'afegirà a la resta de partits per a buscar la pau, de la mateixa manera que ho va fer a la transició.


Ací teniu un vídeo amb el comunicat d'ETA des de diverses televisions:

La majoria de cadenes es van implicar molt en la notícia... Exceptuant, com de costum, Canal 9, que va a tornar a donar l'esquena a la informació -com fa cada dia en cada informatiu- i es va convertir en l'única televisió que no va oferir cap especial sobre l'anunci d'alto el foc permanent d'ETA.


Així, mentre TVE, TV3, Antena 3, Cuatro i Telecinco emetien en directe informatius especials i declaracions en directe...TVE matíTVE vesprada


TV3 matíTV3 vesprada


Antena 3 matíAntena 3 vesprada


Cuatro matíCuatro vesprada


Telecinco matíTelecinco vesprada


... Canal 9 oferia açò:


Canal 9 matíCanal 9 vesprada


I per acabar, fixeu-vos en aquestes imatges, que Canal 9 tampoc va emetre en directe i que fins i tot PopularTV ho va fer... A vore si noteu alguna cosa curiosa...
No? M'he adonat que al President té poders màgics. Cada vegada que alça una mà, qualsevol de les dues, salten espurnes per tota la sala de premsa. Em recorda al correfoc, imagineu-vos-ho. Per què ho farà? Serà que Bambi duu molta rabia interior i no la pot contindre? O potser és que cada vegada que entrava algú de la COPE o d'Antena 3 li llançava una descàrrega? En qualsevol cas, ho dissimulava molt bé. Esteu segurs que Carod-Rovira (ERC) va tindre una angina de pit? Potser mai ho sabrem...


Au, ja està bé, salut

Magdalena... VÍTOL?

Quan deia que ú s'ha de crear la seua pròpia festa no m'equivocava, perquè aquestes han sigut les pitjors festes que he conegut mai:

- Les gaiates més horribles que mai. A més a més, segons m'han dit, com són els responsables de cada gaiata els que voten a la millor, tots voten a la pitjor, perquè així no donen punts a la millor i li lleven possibilitats, per això guanya sempre la pitjor. He de dir que la gaiata del Grau m'ha semblat la més bonica de totes. Fins i tot m'ha arribat a agradar, que no és poc.

- Les mascletaes més roïnes que mai, excepte les darreres. Alguna de les més aplaudides era forta però sense ritme, sense estil, sense planificació. Per a mi una mascletà feta a la babalà no és digna mereixedora d'un primer premi, per molt forta que siga, perquè una mascletà és molt més que soroll.

- L'encesa de gaiates més avorrida que mai. La música adormia, i les gaiates s'anaven encenent i apagant quan hi havia un cop fort de música (més infantil impossible) i mentrestant s'encenien i apagaven quan volien. A més a més, per a ser un homenatge a uns esclats de llum sense foc ni fum van donar massa importància als focs artificials.

- La "Nit del Foc" i el "Magdalena Foc" mai seran una "Nit Màgica". Ni tan sols sumant esforços els dos espectacles que vam vore a la capital de la plana dimecres i divendres respectivament podrien comparar-se amb aquella enyorada 'Nit Màgica' de Xarxa Teatre. Més coent no ho van poder fer.

- Els concerts, cada any amb artistes més mediocres. "Andy y Lucas" pagats dels meus diners, el que faltava!

La crítica a les festes es va fer latent a la premsa, que recollien la poca participació i gran decepció de la ciutadania en aquestes fira i festes 2006.

El comiat de les festes va ser interessant auditivament però no tant visualment. La música en directe, per primera vegada convidada a un Magdalena VÍTOL, va emocionar, però l'espectacle es va basar, una vegada més, en simples focs d'artifici i la freda projecció d'una sèrie d'imatges sobre les festes. Tot molt lluny de l'espectacularitat dels muntatges de Xarxa Teatre.

Música en directe al Magdalena VÍTOL

A banda de la festa, he de denunciar un fet de vandalisme que em va repugnar: La cremà de la Gaiata de la Ciutat (la guanyadora de l'any passat). Potser no ens agraden; potser ens pareguen lletges; però potser no cal cremar-les. De tota manera, felicitarem el senyor Joan Ignasi Pla, ja que es veu que no fa molt va assegurar que el que més li agradava de les gaiates era la "cremà."

Au, ací el teniu, el primer híbrid entre gaiata i falla. Gràcies Pau per deixar-me les imatges:


divendres, 17 de març de 2006

Ma[g]dalena, Festa Plena

No sé si escriuré molt durant aquestos dies així que només vull desitjar-vos unes bones festes.

Magdalena [Festa Plena] 2006

No oblideu que a banda de la gresca també hi ha llocs de trobada social [casals del vi i de la tapa-cervessa!], bandes internacionals [majorets!], etc. Ja sabeu, s'ha de traure el costat positiu a tota la festa.

Jo no me perdré ni els casals, ni les mascletaes, ni la romeia, ni el Magdalena VITOL... Ni les colles ni la plaça de les aules!! ^^

Aiai, i qui no tinga encara el llibre de les festes que faça click ací.

Salut i tots a la desfilada de gaiates, eh! Que després no les podrem criticar si no les hem vistes! [i no me val l'excusa que són les mateixes de tots els anys ¬¬ xD]

dimecres, 15 de març de 2006

Català obligatori a catalunya?

http://www.elmundo.es/elmundo/debate/2006/01/604/prevotaciones604.html

Català obligatori a catalunya?
SÍ o NO i per què?


Jo vote , perquè si hi ha dues llengues en "igualtat de condicions" i una és obligatòria de conèixer, l'altra no pot ser menys.

I encara una altra pregunta:

Valencià obligatori al País Valencià?
SÍ o NO i perquè?

Evidentment, la meua resposta és la mateixa.

diumenge, 12 de març de 2006

'7 Vidas' en directe

Una sèrie de ficció en directe.

Anabel Alonso i Carmen Machi


Però no només per al públic de l'estudi, com s'ha fet des del principi a '7 Vidas' -la sèrie més llarga de la televisió espanyola- sinó per a tot l'Estat, perquè aquesta producció ha celebrat el seu episodi 200 amb una emissió en directe, on s'han reunit els principals actors de totes les temporades.

Ha sigut un dels guions més divertits, comptant amb la dificultat de poder fer servir només dos sets, en concret la casa de Sole i la de Gonzalo.

Però sobretot he rigut amb els actors, perquè en ocasions ells també se'n reien. Em saltaven les llàgrimes. En un moment donat, i intuïsc que fora de guió, Carmen Machi (Aída) i Gonzalo de Castro (Gonzalo) es donen una entranyable abraçada per no poder continuar sense riure.

Anabel Alonso i Carmen MachiGonzalo de Casto i Carmen Machi

Però tot i això, el final no m'ha agradat, ha decebut les meues expectatives. Ha sigut fluix i sense profunditat ni força. Poc ric i molt precipitat. Quina llàstima.

Per a mi ha sigut molt emocionant comprovar no només com els actors treballaven en rigorós directe, sinó com ho feia el conjunt de l'equip i, en especial, la realització. Només he percebut un error per part de realització, i ha sigut la primera vegada que han posat les lletres de 'directo' que han introduït un fos a negre en lloc d'una simple transició alfa (de 100% de transparència a 0%).

Hi ha una cosa que no he entès. I no sé si és que són molt bons, o ens volien enganyar, o és que ha sigut un error. Ara vos pose dos imatges que anaven quasi seguides. De veritat poden ser les dos en directe? Temps material per a canviar-se de roba no hi ha hagut. Ni tan sols per a passar d'un set a l'altre.

Estudi directeEn directe?

Per cert que al final ha eixit tot l'equip amb la genial Amparo Baró (Sole) al capdavant, corrent amb una energia que ja voldríem molts. Aquesta dona mai deixarà de sorprendre'ns.Per cert que al final ha eixit tot l'equip amb la genial Amparo Baró (Sole) al capdavant, corrent amb una energia que ja voldríem molts. Aquesta dona mai deixarà de sorprendre'ns.

ActorsEquip

I pense que serà la primera experiència d'emissió d'una sèrie de televisió en directe però no la darrera, perquè estic segur que les audiències respondran. De fet, '7 Vidas' ha aconseguit amb aquest episodi un 29.4% de share, amb 5.514.000 espectadors. Per això crec que dins de no molt podrem tornar a vore 'teatre' en televisió però amb aquest format televisiu, lluny de les càmeres 1 i 3 a esquerra i dreta respectivament amb amplis plans i una càmera 2 al centre fent generals. Avui qualsevol que no sapiguera que l'episodi era en directe no s'ho hauria pogut imaginar.

La meua més sincera enhorabona a tot l'equip de '7 Vidas' per aquest episodi en directe que, d'altra banda, hauria pogut directament ser el final, perquè per molt bona que siga la sèrie i el guió, els productes audiovisuals tenen el seu temps i el de '7 Vidas' s'ha estingit, sobretot perquè han canviat molts (massa?) personatges. Hi ha signada almenys una temporada més, però jo demanaria que ho deixaren ara que encara no ha decaigut massa.

dimecres, 8 de març de 2006

El futur de la premsa...

Ja feia temps que es deia que el futur de la premsa impresa anava a canviar. I ara en som més conscients que mai.

Des de fa unes setmanes, podem vore pels carrers de la ciutat distintes edicions diàries gratuïtes d'informació general d'àmbit estatal, una cosa totalment nova per als castellonencs.

Un dels diaris en qüestió és l'ADN, fortament relacionat amb l'Heraldo de Castellón en la nostra edició però que ni tan sols inclou secció de comarques, així que ja vos podreu imaginar per on van els tirs.

Diario ADN

L'altre diari gratuït que ronda pels nostres carrers és Metro Directo, que a falta de metro es distribueix -almenys a la UJI- a les parades del bus.

Metro Directo

D'aquest diari sorprenen certs titulars -estratègies al cap i a la fi- que més que d'un diari gratuït de tirada estatal pareixen propis d'una publicació de comunitat de veïns. Si no, observeu el titular de la portada (esquerra) i la notícia desenvolupada (dreta):

PortadaInterior

Ja no és només la vil estratègia d'enganyar un públic que no ha de pagar per llegir el diari i que no té necessitat de vore's seduït pels titulars ni per la portada per a comprar el periòdic, sinó que és la dubtosa importància de la notícia per a aparèixer a la portada. Si aquesta és una de les notícies més importants la portem clara amb els diaris gratuïts.

Aquest diari, com l'anterior i com la majoria de diaris gratuïts -inclòs el 20 minutos que no s'edita de moment a Castelló-, ofereix informació prou superficial, del tot insuficient per als que esperaven invertir en una altra cosa l'euro del periòdic de cada dia.

20 minutos

Així doncs, el futur de la premsa, si és la premsa gratuïta com la coneixem avui, serà la desaparició, perquè les publicacions són dignes d'anar lligades a un intercanvi econòmic: Que el lector cobre per agafar-les.

Potser la premsa impresa desaparega a llarg termini, però entremig s'imposarà aquesta fórmula que, pel que podreu vore si l'agafeu, encara té molt a millorar.

Premsa gratuïta: Més gent amb accés a les notícies però menys massa i profunditat informativa. Una forma rendible de mantindre la societat desinformada (o semiinformada).

Salut.

dimecres, 1 de març de 2006

Piqueras aterra a Telecinco

Els informatius de Telecinco tornen a renovar la seua imatge per a l'entrada de Pedro Piqueras com a presentador [i director des de fa unes setmanes] tot just cinc mesos després de l'entrada de Juan Pedro Valentín com a presentador de l'edició nit.

Edició Migdia - Hilario PinoEdició Nit - Pedro Piqueras

L'única edició que ha mantingut l'audiència ha sigut la d'Hilario Pino -que no és casualitat que en la imatge estiga sense nom, perquè avui no ens l'han presentat- i la desapareguda Begoña Chamorro. Totes les altres, per tant, patiran canvis a banda de la incorporació de la nova imatge -i música aquesta vegada també- corporativa dels informatius.

Nova careta Informativos TelecincoNova careta Informativos Telecinco


Piqueras s'ha trobat uns informatius a la baixa, que ronden una mitjana del 16% de share, i comenta que arriba amb la intenció de fer "un informatiu per a tots els públics i baix la premissa de no renunciar a cap espectador, perquè la TV és un mitjà de comunicació de masses i vull arribar a molta gent". Buscarà "un llenguatge més televisiu", "més ràpid, amb frases més curtes, amb més força".

El periodista assegura que la seua línia editorial es limitarà a "donar les notícies", que no es va a posar "ni en un extrem de la política ni en altre". De fet, confirma que "es farà menys política perquè una àmplia part de la societat està cansada vol escoltar altres temes". Els informatius "no van a canviar la posició política, sinó a baixar el to", va dir. I es va sincerar al comentar que "no es pot ser independent, perquè sempre hi ha xantatges i compromisos, però la nostra aspiració és ser indiferents en matèria política, a no ser que afecte d'immediat als espectadors".
Així, Piqueras aposta per un informatiu "neutre" amb la intenció d'“arrimar la política a la gent perquè una decisió política sol tindre sempre un efecte sobre la societat”. Assegura que "es criticarà al Govern si cal".

Fins ací tot bé, el nou estil Piqueras, qui va arribar per sorpresa a la direcció i "sense projecte", fa bona pinta tot i que s'ha assegurat que els canvis més profunds s'aniran incorporant a la velocitat en que es mou un "iceberg", i supose que també amb les audiències. El que em preocupa a mi són aquestos canvis lents que es produiran sense que ens n'adonem.

Piqueras parlava al poc temps d'incorporar-se a la cadena que sobre el llenguatge dels informatius a l'actualitat, on veu elements d'espectacle, de l'anomenat infoshow, tot i que només pinzellades. El periodista fugirà d'aquesta tendència "perquè duu a una pèrdua de credibilitat".

Piqueras va destacar l'aprenentatge assimilat durant el seu pas per 'Espejo Público' (Antena 3), matèria que desitja aplicar als nous informatius, on s'inclouran assumptes com "els assalts a habitatges, qui són els 'Latin Kings' o si hi haurà una altra regularització d'immigrants, temes que ja fa temps que tracta Antena 3".

En aquest sentit, el conseller delegat de Telecinco, Paolo Vasile, va comentar que "Antena 3 ha arribat tres mesos abans que nosaltres a aquest tipus de telediaris, i aquest és el seu mèrit", tot i que jo pense que Antena 3 ja fa més temps que ofereix aquest producte.

Vasile, va remarcar idea de fer un informatiu "més proper l'espectador". Per a això s'incorporarà la figura del presentador exterior, que es desplaçarà als llocs de la notícia. Aquest càrrec l'ocuparà Ángeles Blanco, la co-presentadora de l'edició nit d'Informativos Telecinco amb Valentín i única presentadora del programa fins divendres passat. El directiu també va repassar l'evolució dels programes informatius. "Amb el canvi de Govern hem perdut la particularitat perquè abans TVE i Antena 3 tenien un posicionament molt fort, i ara és distint, també pel començament d'una nova cadena generalista amb el gurú del progressisme, tot i que Antena 3 seguisca mantenint la seua línia del passat", va dir.

"Informativos Telecinco té la seua credibilitat ben guanyada i en principi" -assegura Pedro Piqueras- "no vaig a portar una revolució a la redacció". Respecte al tema del presentador exterior, considera que "Blanco és un rostre que s'identifica molt amb Telecinco i que, per tant, sempre que ocórrega alguna cosa a l'exterior, amb la seua presència l'espectador sabrà que Telecinco està al lloc de la notícia".

La durada dels informatius també canvia. El nou director considera que s'havia d'ampliar fins als 25 minuts. Als Estats Units els informatius de les grans cadenes duren 20 minuts sense publicitat. Piqueras considera que els informatius són "massa llargs" a l'Estat espanyol i, a més a més, recorda que hi ha estudis que demostren que "l'espectador només recorda entre 4 i 7 notícies de totes les oferides".

L'edició migdia és la que menys canvis ha patit, ja que és defenen en audiències. La de la nit ha eliminat els colors càlids i la figura del presentador, sol, es tanca amb un fons sense profunditat de camp ni cap aportació visual que puga distraure o informar l'espectador. Fixeu-vos en les primeres dues captures d'aquesta entrada i també en aquestes dues i en les seues dates.


Blanco 24-01-06Blanco 07-02-06

Més canvis:

  • La vista aèria: Molt característica de l'edició nit dels informatius de Telecinco desapareix a l'inici de l'informatiu (després de la careta d'entrada) o al tornar de publicitat, i amb ella la veu en over que deia "Informativos Telecinco" i el nom del presentador. A canvi l'aprofiten com a separador musical amb un zoom cap al decorat de darrere, que no sé si ha sigut bastant desafortunat avui o ho faran cada dia, però no m'ha agradat.

Vista aèria abansVista aèria ara

  • La taula. Deixa aquella rodonesa i s'estilitza amb un perfil més recte i ferm. Ara és més estàtica, probablement més coherent amb l'entorn i amb la seua finalitat estètica.
La taula d'abansLa taula d'ara
  • Titulars i sumari per a després de la publicitat: Nous dissenys.

TitularsSumari publicitat

  • Resums d'altres notícies [de nacional i d'internacional] i les enquestes [que Pino presenta al migdia i Piqueras desvetlla a la nit]:

Resum d'altres notíciesEnquestes diàries

I pel que fa als continguts... No puc dir molt, perquè aniran canviant cada dia. No puc generalitzar en un sol informatiu, però cal esperar que es vajen convertint a poc a poc en el que Piqueras ens ha presentat... ens agrade o no.

M'agrada el seu treball davant la pantalla, ofereix confiança i serietat, i m'agrada part del seu projecte de futur, però sempre que sàpiga mantindre la distància a Matías Prats, i no caure en l'espectacularització dels successos ni en el vici sistemàtic de les informacions politicoeconòmiques.

Ara a vore si les xifres responen, perquè si no ho fan ara, dubte molt que arriben a fer-ho de forma activa.

Salut

PD: Espere que no hi haja moltes faltes, rallades o errors, que és la 1.28h i fa unes horetes que estic amb el tema... Nanit...