Benvinguts :)

dijous, 26 d’abril de 2007

Ja en tenim prou

Ja en tenim prou és un col·lectiu en què participen professionals de l'audiovisual, gent dels moviments socials, artistes, activistes i associacions culturals del País Valencià. La plataforma s'ha format per a fer i difondre curts audiovisuals –produïts pel mateix col·lectiu- i una pel·lícula. El seu objectiu principal és moure l'opinió i la crítica, i promoure –des de la independència de tots els partits polítics- el vot progressista per a desallotjar el PP de les institucions.

Ja en tenim prou

A la seua web (www.jaentenimprou.org) trobareu les projeccions que es fan des d'avui mateix arreu del País Valencià.

El PP ha tractat de censurar aquesta iniciativa que a molts ens recorda wl "¡Hay Motivo!". La Junta Electoral valenciana ha prohibit la projecció de la pel·lícula a la Universitat de València i als locals propietat dels ajuntaments (sense vore-la).

Mireu el tràiler i, si vos agrada o vos pica la curiositat, entreu a la web per obtindre la informació que vos calga.
Ja en tenim prou!!
Ja en tenim prou!!
Ja en tenim prou!!

La Mirada Crítica

dimecres, 25 d’abril de 2007

NTres-cents

Si pensàveu que a Canal 9 està tot vist, vos equivocàveu.

Avui 25 d'abril de 2007, 300 aniversari de la desfeta d'Almansa, els NT9 ens han tornat a sorprendre (dins del que cap, ja sabem qui mou els fils de la televisió pública valenciana). Pareu atenció al minut 02:05.Si som benpensats, sembla que la redacció s'haja revetllat per fi. Sembla. Si malpensem podem pensar que, una vegada més, la dreta tracta de fer-se amo i senyor de la nostra simbologia. Obviarem el tema de l'Estatut, era d'esperar.

Però a la nit arriba Lluís Motes. Vos imagineu Motes en aquestos mateixos termes? Mireu:Si vos l'imaginàveu felicitats, de somnis també es viu.

I per als que penseu que tot açò és d'un altre món... A mena de resum, penje una frikada de felicitació als NT9 pel seu esforç:Com açò de semblar sentir-nos orgullosos de les nostres arrels i de ser valencians no tornarà a vore's a Consell 9 (mentre governe el PP), s'havia de celebrar :D

Salut!!


La Mirada Crítica

300

Benicàssim-Castelló, 300 anys més tard

La Mirada Crítica

dimarts, 24 d’abril de 2007

Bruta legislatura, bruta campanya

S'apropen les eleccions i els partits polítics comencen una guerra per invalidar les estratègies dels oponents.

La Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg) i la Llei Electoral Valenciana (Lev) estableixen que a partir de la convocatòria de les eleccions només es poden mantindre campanyes institucionals destinades a informar i motivar el vot dels electors sense influir en la seua orientació [extret de la premsa].

Fa uns dies la Junta Electoral invalidava 8 campanyes de propaganda institucional, 7 del Consell i 1 del Govern central. Esquerra Unida de Castelló demana també la retirada del Pasión x Castellón que promociona l'alcaldia popular a la capital de la Plana.

Doncs bé, ara els socialistes -farts de vore com la televisió pública valenciana fa campanya a favor del PP i en contra de la resta de partits-, durà a la Junta Electoral el tractament informatiu de Canal 9. Ara.

La Mirada Crítica


Levante. El Mercantil Valenciano
Los socialistas llevarán ante la Junta Electoral el tratamiento de Canal 9 sobre el acto
Pastor dice que Camps actúa como un dictador por «su debilidad»

Olmos, Torrent
El PSPV se mostró ayer «indignado» por el tratamiento ofrecido por Radio-Televisió Valenciana a la Fiesta de la Rosa en contraposición a los actos en los que estaba presente Francisco Camps y ha anunciado que facilitará los vídeos a la Junta Electoral por si son constitutivos de delito.

El malestar de los socialistas procede de la pieza ofrecida en el informativo de la noche. Por un lado, ha denunciado el vicepresidente del Consejo de Administración de RTVV, el socialista José Ignacio Pastor, Camps aparece hablando en varias piezas en Castelló y Alcoi «mezclando su cargo institucional con su condición de candidato» mientras que en la pieza del PSPV se obvia que Pla también es candidato. En ésta no aparece Alborch en ningún sitio y la única intervención que se emite es la de la vicepresidenta, contestada ipso facto por Mariano Rajoy. Para Pastor, «la debilidad de Camps es tal que le lleva a actuar como un dictador».

La Mirada Crítica

El PSPV fica els vídeos a disposició de la Junta Electoral i La Mirada Crítica al servei del poble, com ha vingut fent fins ara.

Perquè tergiversar la informació és tan greu ara com al principi de la legislatura, i estic segur que es poden fer molts moviments per evitar la manipulació amb la llei a la mà. Canal 9 deuria de ser tancada fins que complisca la seua Llei de Creació, per dignitat, i no ara a última hora i per motius electorals. De moment no estaria malament retirar de manera immediata tots aquells programes que des d'aquesta institució pública, i de manera contrària a la Lev i a la Loreg, es dediquen exclussivament a crear i transmetre missatges destinats íntegrament a orientar el vot de l'electorat valencià de cara al 27 de maig: des del Parlem Clar fins al Notícies 9. Tancat per il·legalitat.

Bé, ací teniu un resum de l'informatiu d'anit amb les notícies íntegres que es citen a la notícia d'El Mercantil Valenciano, per vore clarament què han decidit ara denunciar els socialistes.


Salut.

La Mirada Crítica

dijous, 19 d’abril de 2007

"Espejo de lo que somos"


Sí senyor.

Telemadrid 1 - 0 Partido_Popular

Els professionals de la televisió pública de Madrid tenen molt clars els seus principis i han decidit plantar-li cara a la presidenta de la Comunitat, Espe Aguirre.Ja ho heu vist.
"Telemadrid, espejo de lo que somos",
o el que es podria entendre com
"Telemadrid, Espe jode lo que somos".
Més clar, aigua.

Bones cares se'ns hauran quedat als presentadors estrela (manipuladors) de Telemadrid en entendre que els treballadors professionals de la televisió pública els han retractat, simbòlicament, capgirant la realitat (amb les imatges invertides dels espills).

Senzillament immillorable. Felicitats.

La Mirada Crítica

I mentrestant, Consell 9 (televisió valenciana) i els seus professionals segueixen censurant, tergiversant la informació, i rient de nosaltres.

Si açò no és burlar-se de nosaltres que baixe Déu i que ho veja:

Autoptomoció Punt 2 Notícies,

"una altra forma de narrar el dia a dia"

... segur?

També diuen

"Quan els esdeveniments estan encara oberts perquè s'estan produïnt en eixos moments"

i després totes les connexions són falsos directes.A qui preteneneu enganyar?
No es pot caure més baix. Doneu vergonya.

La Mirada Crítica

Tot pel poble, però sense el poble

Augments extraordinaris de cens a Castelló província.

Setembre2006 a març2007

Cabanes: Passa de 1.997 a 2.066 electors espanyols (+3,4%). Cervera: De 558 a 583 (+4,4%). Les Coves: De 1.445 a 1.547 (+7%). Fanzara: De 269 a 402 (+49,4%). Montanejos: De 403 a 483 (+19,8%). Navajas: De 551 a 598 (+8,5%). Pobla de Benifassà: De 192 a 222 (+15,6%). Salzadella: De 634 a 687 (8,3%). Sant Jordi: De 497 a 548 (+10,2%). Santa Magdalena: De 591 a 622 (+5,2%). El Toro: De 244 a 299 (+22,5%). Vall d'Alba: De 1.761 a 1.893 (+7,5%).

Com no podia ser d'altra manera, la majoria de casos estan pressumptament relacionats amb el Partido Popular i el seu president provincial, Carlos Fabra.

Font: El País


La Mirada Crítica

dilluns, 16 d’abril de 2007

Consell Nou, Televisió Valenciana

Arribats a aquest nivell de tergiversació informativa ja només podem fer una cosa amb la televisió pública valenciana... rebatejar-la:

Encara no ha començat la campanya política i Consell 9 ja està treballant a màxim rendiment manipulatiu.

La redacció d'informatius de TVV no és com la de Telemadrid, on els professionals organitzen vagues i protestes contra el control polític del govern autonòmic i en defensa dels seus principis periodístics. Ací l'ètica periodística passa primer per la Perruqueria Camps on és retallada i modelada a l'estil del Règim. I després ixen entrades com aquesta.

Consell 9 i el judici de l'11M:


Rebolicat, poc clar. Ni "ministeri" ni "Acebes" ni molt menys "Aznar" han sonat en veu del professional de l'engany Lluís Motes. TVE és un tant més clara:


Gran diferència, cert? Un altre cas.

Informe europeu sobre l'urbanisme valencià. Vegem primer què ens diu el Telediario:


I l'NT-9 creu més oportú tractar la notícia en la secció "breus" i interpretar-la per l'espectador sense explicar res sobre l'informe.


Només per recuperar un Canal 9 amb informació plural i veraç, 100% en valencià i de qualitat crec que el canvi polític ja paga la pena. Però la majoria no sembla pensar, de moment, així.

Encara hi ha temps per obrir els ulls i vore que la majoria d'arguments i de raons per a votar el Partido Popular són, simplement, enganys.

Salut.

La Mirada Crítica

dimarts, 3 d’abril de 2007

www.compromispelpaisvalencia.org

Per fi s'ha posat en funcionament la web de Compromís pel País Valencià (www.compromispelpaisvalencia.org), el partit d'esquerra verda i nacionalista que pot convertir-se en la clau per al canvi polític el 27 de maig del 2007. L'alternativa al bipartidisme PP-PSOE o al monopartidisme PPSOE.

Cartell Compromís pel País Valencià

Si entreu podreu adherir-vos al Compromís, conèixer els candidats, informar-vos sobre l'agenda de la coalició, etc. Però no s'entén com aquesta "alternativa política" no ha ofert mecanismes d'interactivitat partit-ciutadà. Es presenta com una coalició llunyana i simple, independent a la il·lusió que a molts ens desperta.

Amb la pàgina s'ha desenvolupat la imatge corporativa de la coalició, que es limita al color roig. D'acord que som rojos, però som sobretot una alternativa plural. M'hauria agradat un verd com a color corporatiu i diversitat cromàtica al logotip. Diversitat, il·lusió, pluralitat, llibertat.

La Mirada Crítica fa una proposta per apropar la imatge corporativa al que moltes esperàvem. Seria alguna cosa així com...

El Compromís de 'La Mirada'

A la web també ens mostren cartells i mercaderia amb la marca Compromís (com clauers i samarretes), però no com podem trobar-ho. Llàstima, perquè em compraria un parell de samarretes d'aquestes per portar-les dia si i dia també.

Mercaderia Compromís

Cal fer fora el PP del Consell i de les diputacions. Però si l'alternativa ha de ser Ignasi Pla necessitarem un Compromís fort: per la llengua, per la cultura, per la dignitat del poble valencià. I no hi ha més força que la del vot.

El resultat de les eleccions serà ajustat, guanye qui guanye, però ens hem de moure tots des d'ara mateix per il·lusionar la societat amb un futur millor.

No es tracta de militar en cap partit, simplement que la gent sàpiga que la possibilitat del canvi és real. Entre tots podem!

SALUT.

La Mirada Crítica

diumenge, 1 d’abril de 2007

Els castellonencs volem TV3VilaWeb
Èxit de la concentració a favor de TV3
Més de 2.000 castellonencs exigeixen davant la Casa dels Caragols el manteniment de les emissions


Levante-EMV
Más de 500 personas piden en Castelló la continuidad de TV3
La Generalitat catalana no descarta negociar el término «País Valencià»


El Periódico
Més de 2.000 persones es concentren a Castelló contra el tancament de les emissions de TV-3
Més de 2.000 persones es van concentrar ahir davant la delegació de la Generalitat valenciana a Castelló per evitar el tancament de les emissions de la cadena autonòmica TV-3 al País Valencià.


La Vanguardia
Más de 2.000 personas se concentran en Castellón para que no se cierren las emisiones de TV3 en la Comunidad Valenciana


La Mirada Crítica


Però no només demanàvem* TV3 (i la resta de canals públics catalans), el que volem és llibertat i pluralitat als mitjans de comunicació.

I ja a títol personal, vull TV3 però no a qualsevol preu. Mai cedint al xantatge i la censura del Consell de Franco. Camps. El terme "País Valencià" no és negociable, és preferible tancar l'emissió fins canviar el Consell.

Seguirem parlant de la dictadura mediàtica del Partido Popular...

La Mirada Crítica

* Jo no vaig poder assistir :(