Benvinguts :)

dijous, 30 de novembre de 2006

Multiplex local en marxa

Mentre esperem eternament a que Canal 9 i la resta de televisions autonòmiques privades es dignen a arribar a través de la TDT a tot el País (quan TVC fa mesos que arriba amb quatre canals), s'han afegit quatre senyals més al nostre llistat de canals digitals. I ja en són 30.

De moment s'anomenen CVT-1, CVT-2, CVT-3 i CVT-4. Tres són per a les televisions privades Canal38, Planavisió i TV Castellón (la quarta és pública).

Canal 38 Planavisió TV Castellón

Moltes cadenes per a molt poc material.

Pense que el millor seria que les altres televisions privades que anaren a desaparèixer s'integraren mitjançant un conveni a la nova televisió pública local. Així la nova televisió tindria estudis en les principals poblacions de la demarcació i cada municipi podria tindre el seu espai propi.

A Catalunya s'ha creat la xarxa de televisions locals que ha donat lloc al Canal Català. Totes les televisions locals comparteixen el material i, així, omplin la graella amb més qualitat perquè cadascú posa més recursos en menys produccions.

La meua idea és una TV local autonòmica pública i privada. Cada demarcació amb una única televisió fruit de la unió de totes les existents analògicament. La vessant pública seria la direcció de l'empresa, etc. i la privada generaria els continguts. Com productores.

Al mateix temps, com el Canal Català, cada demarcació intercanviaria la seua programació amb la resta de demarcacions baix una mateixa marca. Més material audiovisual disponible, menys repeticions, menys espai que reomplir a la graella de programació i més recursos econòmics per a millorar la qualitat tècnica i artística. I podria plantejar-se desconnexions per demarcacions i fins i tot que cada demarcació, amb una única programació, posara els seus continguts en primetime i els de la resta de demarcacions en altres franjes horàries. Mateixos continguts, distinta graella.

Una gran tele local a nivell autonòmic perquè vull vore imatges si es desborda el riu Sec. Però també si es desborda el Serpis. I vull saber de què viuen a Cortes de Arenoso, o com és que una dona de cent anys es dedica encara a cosir mantes a Morella. Saber les distintes formes i accents del valencià.

Cal un nou concepte de TV local.

Les primeres televisions locals naixen als anys vuitanta. Són televisions il·legals, xicotetes, i sense recursos, que només es poden permetre cobrir la informació de la població on tenen els estudis. A poc a poc, va naixent més televisions d'aquest tipus que van ampliant el seu radi d'acció a distintes localitats fins arribar algunes a vore's en gran part d'una província i fins i tot fora d'ella.

També existeix la trampa de Localia o de PopularTV, però açò és un altre tema del que no anem a parlar. No són televisions estrictament locals. Les entenc com televisions estatals emeses en freqüències locals. És un cas interessant pel fet de compartir molta programació fixa i tindre espai per a desconnexions locals. Però és només un esglaó intermig en l'evolució que jo espere de la TV local.

Ara, amb la incorporació d'algunes d'aquestes televisions a la TDT, aquest consinònim de proximitat que és la TV local ha de trobar un sentit més ampli. No s'entén que per TDT es veja Teletroncho amb els seus cromes marejant tot el temps i superposant sense parar publicitat a la part inferior de la pantalla. És una incompatibilitat i una contradicció molt forta. I tampoc s'entén que si una televisió cobria tota una província, ara cada demarcació tinga la seua pròpia televisió i s'aïllen les demarcacions en el que suposa un clar pas enrere en el camí a la societat del coneixement.

Aquesta TV local del futur, a la que s'ha de tendir, ens ha de permetre, com fins ara, accedir al que és proper per a nosaltres, però també al que és proper per a la resta del poble valencià. Una televisió que focalitza els recursos econòmics en menys produccions sense preocupar-se d'omplir la graella i que, per tant, són de major qualitat. Una televisió descentralitzada que elimina les barreres que per falta de recursos s'han creat tradicionalment i que siga propera a un territori major, a un nombre de persones major.

Aquesta pense que ha de ser la finalitat de la TV local del segle XXI, i no l'eterna repetició de programes sense pressupost. Un pas, si voleu, cap a una TV autonòmica ara que aquestes tendeixen al generalisme i no es preocupen pel seu àmbit territorial en profunditat, a banda que, com he explicat, potser aquesta no siga la seua funció, sinó la que garantirà la supervivència de la que coneixem fins ara com televisió local.

Un minut del que emet el múltiplex local de la Plana:


La qual cosa no és molt pitjor que un minut de la programació d'escassa qualitat i eternament repetida que emeten actualment el Canal38, Planavisió i TV Castellón per analògic. Fins i tot sembla irònic que s'emeta per TDT, que és el futur, una programació tan roïna més pròpia del segle XX.

UNIM ESFORÇOS I FEM EVOLUCIONAR EL CONCEPTE DE TV LOCAL!

La Mirada Crítica

Reaccions al pacte

Tot i que el pacte haurà de ser ratificat dissabte pel Consell Nacional d'EUPV, la premsa ja comença a fer campanya d'acord amb els seus interesos particulars.

A aquestos poders econòmic i semipolítics que hi ha darrere del PP no els interessa gens que guanye l'esquerra, i menys si el PSPV governa amb una coalició que encara acabarà més amb aquestos poders invissibles.

Què és el que llegiran avui les víctimes de la dictadura mediàtica?

Las Provincias
La coalición de EU y el Bloc defiende la autodeterminación de los pueblos y la tercera República

ABC
Pla se apunta a tirar del carro del tripartito mientras PSPV y EU se pelean en las Cortes


El País
Las direcciones de Esquerra Unida y el Bloc dan luz verde al pacto


Levante-EMV
El Consell compara el pacto EU-Bloc con Herri Batasuna y Pla dice que liderará el cambio

Vegem-li la cara al dimoni (declaracions exactes en l'entrada anterior):

Rambla

Quin personatge més tètric.

La Mirada Crítica

dimecres, 29 de novembre de 2006

EU-Bloc. Compromís pel País Valencià

Finalment sí que hi ha acord entre EU-Bloc. Hi haurà coalició d'esquerres.Els punts del pacte:

COMPROMÍS PEL PAÍS VALENCIÀ:

1.- Compromís pel desenvolupament del sector públic. . Garantir la pluralitat i el caràcter públic de RTVV. Compromís amb la creació d’una xarxa de places escolars públiques.

2.- Compromís per una moratòria urbanística immediata. Compromís per la cura del medi ambient al País Valencià.

3.- Compromís per la normalització del valencià. Reconeixement de la unitat de la llengua.

4.- Compromís per un sistema de finançament equitatiu i solidari.

5.- Compromís amb el finançament dels ajuntaments.

6.- Compromís de treballar per la reducció de la jornada laboral a 35 hores per llei i sense reducció salarial. Pla de reindustrialització.

7.- Compromís amb l’agricultura.

8.- Compromís amb un nou model econòmic. Suport a les xicotetes i mitjanes empreses que treballen en el tercer sector i en el sector tecnològic.

9.- Compromís de treballar per l’establiment d’un estat espanyol federal i republicà. Llei de Comarcalització. Aposta per una Europa de les nacions, social i democràtica.

10.- Compromís per la igualtat efectiva entre homes i dones i eradicació de tota mena de violència de gènere.

11.- Compromís per una xarxa pública d’habitatges sostenibles i de promoció pública oferits a preu de cost.

12.- Compromís amb la plena integració dels immigrants.

13.- Compromís amb la diversitat sexual. Inclusió de les operacions de canvi de sexe en el règim general de la seguretat social.

14.- Compromís amb la cultura. Reorientació de la ràdio i la televisió públiques del País Valencià perquè siguen íntegrament en valencià, transparents, democràtiques i un espai de promoció de la nostra cultura.

15.- Compromís per la transparència, per tal que tots els càrrecs públics i assessors tinguen l’obligació de fer públic a l’àmbit de la seua representació els ingressos per rendes i el seu patrimoni.Bé, què ha dit Canal 9?


I... què no ha dit Canal 9?

(Via www.delroigalblau.blogspot.com)

(Si no funciona feu click ací)

La Mirada Crítica

dimarts, 21 de novembre de 2006

Esperat ultimatum

Esquerra Unida del País Valencià, de la mà de la seua coordinadora Glòria Marcos, ha imposat un ultimàtum al Bloc Nacionalista Valencià: Si el 2 de desembre no hi ha acord, s'acabaran les negociacions pel pacte.

Evidentment, en aquest espectacle mediàtic muntat per ambdós partits, el Bloc ha contestat negativament i, sobretot, com no, davant els mitjans de comunicació. Per allò que el circ sense públic que se'n riga no és espectacle. I ells volen espectacle.

Senyors, a mi ja m'és igual si hi ha ultimàtum o no o si hi ha pacte o no. Però com més seguisquen així més desconfiança es crearà en un tripartit que, a la pràctica, sempre és més representatiu i democràtic que una dictadura democràtica com la del PP.

La comèdia EU-Bloc seguirà fins al dia 2 i, probablement, més enllà. El que tinc clar és que la vergonya aliena que sent pels dos partits que poden canviar el País creix a mesura que pasa el temps.

Quan s'acabarà tot açò?
Si m'he d'esperar al maig del 2007 vaig apanyat...

La Mirada Crítica

dimecres, 1 de novembre de 2006

L'escrutini català

Avui em ve de gust fer un seguiment de l'escrutini de vots a les eleccions catalanes i comparar el resultat amb el sondeig a peu d'urna. I em centraré en TV3 tot i que laSexta també ha fet un especial. TVE i Cuatro han fet el que diríem avanços informatius especialitzats.

Aquest és el sondeig amb què TV3 començava el seu especial:

Sondeig TV3 - 20.00h

I a partir de les vuit del vespre, tancats els col·legis, comença l'escrutini. Vegem l'evolució:

Escrutini 0.7% - 20.39h

Escrutini 2% - 20.40h

Escrutini 5,5% - 20.50h

Escrutini 15.9% - 20.56h

Escrutini 25.5% - 21.00h

Escrutini 31.1% - 21.06h

Escrutini 53% - 21.17h

Escrutini 79.7% - 21.37h

Escrutini 86.1% - 21.46h

Escrutini 93.8% - 21.56h

Escrutini 96.7% - 22.10h

Com veieu, aquesta vegada el sondeig s'ha apropat bastant:

Eescrutino 99.8% - 23.00h


La participació ha sigut bastant baixa. I és que la política catalana satura. I si li sumes que és la primera vegada que les eleccions no es fan en diumenge i que fa una solana i una calor molt impròpia del mes de novembre es pot arribar a entendre l'abstenció.

La Mirada Crítica felicita CiU per haver guanyat les eleccions en les quatre circumscripcions tant en nombre d'escons com en percentatge de vots. També felicita IC-V per haver pujat tres escons i, en coherència amb la darrera entrada sobre política catalana, felicita Ciutadans - Partido de la Cuidadanía (d'ara endavant C's), el partit, per entendre'ns, dels espanyols i castellanoparlants no integrats en la cultura i societat catalanes.

El dia de les eleccions valencianes, el 27 de Maig de 2007, -quan espere que el cervell de tots els meus lectors haja sigut netejat i absorbit pels meus múltiples missatges subliminars, i voteu en conseqüència- no podria mai fer una cosa així perquè el meu cor no ho aguantaria... Me moririaaa!!

I ara sí, Catalunya ens duplica en democràcia als valencians. I en representació, directament relacionada amb la barrera electoral. A més a més, hi ha múltiples fórmules de govern i cap partir governarà sol, la qual cosa evitarà una dictadura com la que patim els valencians en mans d'un PP amb majoria absoluta. Per tant, felicitats Catalunya.

La Mirada Crítica