Benvinguts :)

diumenge, 29 d’octubre de 2006

Democràcia catalana

Sempre s'ha dit que Catalunya va per davant de la resta de l'Estat. Sempre s'ha dit que són més oberts, més independents, més treballadors, més europeus.

Fa molts anys que Catalunya va esdevindre la fàbrica d'Espanya, i s'ha mantingut en una posició dominant.

Evidentment, si comparem el principat amb el País Valencià no eixim ben parats -la política ens ha fet el que som-, però a Catalunya tampoc és tot tan transparent com sembla...

Eleccions al Parlament de Catalunya

A dos dies de les eleccions nacionals catalanes, no només no se sap amb claredat qui presidirà sinó que ni tan sols es sap amb una mínima seguretat qui governarà. Sabem qui no ho farà: el PP.

Al Parlament català, a diferència de a les Corts valencianes, hi ha molts partits polítics. On nosaltres en tenim tres, ells en tenen cinc: PPC, IC-V, PSC, ERC i CiU. Això dona pas a múltiples formes de govern. Ningú governarà sol, segons les canviants enquestes. Sociovergència? Tripartit com fins ara? O bé altres possibles fórmules?

La qüestió és que on a les enquestes valencianes apareix un lloc destinat específicament al Bloc (supere o no el 5%), o a la coalició que aquest partit podria fer amb EU (o amb el PSPV...), a Catalunya apareixen simplement "Altres", quan hi ha una alta probabilitat que accedisca un partit nou al Parlament. Un partit censurat. Un partit menyspreat. Un partit anomenat Ciutadans - Partit de la Ciutadania.

Aquesta censura ve perquè es tracta d'un partit de dreta (ells es diuen centre-esquerra) no nacionalista. De fet, és un partit anticatalanista. Des de quan és açò motiu per a la censura informativa? Mireu el PP si apareix.

Ciutadans - Ppartit de la Ciutadania


Ciutadans ha dut a terme una gran campanya electoral amb la dificultat afegida que no només ha de donar a conèixer el seu programa sinó la seua pròpia existència. TVC -i la majoria de mitjans de comunicació- obvien aquest partit i les seues probabilitats d'acedir al Parlament. A Catalunya també hi ha anticatalanisme. Els Telenotícies al nivell dels Notícies 9? Més bé el Parlament al nivell de les Corts:

ACÍ ANAVA UN VÍDEO DELS TELENOTÍCIES DE TV3 ON ES COMENTAVA QUE LES NOTÍCIES SOBRE ELECCIONS NO ESTAVEN SIGNADES PER LA IMPOSICIÓ DE TEMPS SEGONS REPRESENTACIÓ PARLAMENÀRIA. ES VA PERDRE PER LA CENSURA D'ANTENA 3 I YOUTUBE.


Conec molt per sobre el programa de Ciutadans però, mentre espere que no governe en cap coalició, desitge que finalment obtinga representació parlamentària i puga des d'allà donar a conèixer altres formes d'entendre la Comunidad Autónoma Catalana. Si hi ha antiespanyolistes a Madrid, que hi haja anticatalanistes a Barcelona.

Aconseguirà aquesta norma que comenta Lluís Caelles que no es repartisquen més els escons? Si accedeixen nous partits... s'argumentarà aquesta censura mediàtica? I si finalment Ciutadans no entra... quedarà legitimat aquest comportament?

La Mirada Crítica

dissabte, 28 d’octubre de 2006

El València C de F entra en política

ATENCIÓ: A causa de la polèmica suscitada per l'ús per part de Telecinco de l'escut modificat del València CF que adjuntava aquesta entrada, s'ha procedit a eliminar la imatge i l'enllaç original. Per a més informació polseu ací.

ATENCIÓN: Debido a la polémica suscitada por el uso por parte de Telecinco del escut modificado del València CF que adjuntaba esta entrada, se ha procedido a eliminar la imagen y el enlace original. Para más información pulsad aquí.


LMC

Després de tanta polèmica sobre la corrupció urbanística, avui el Consell valencià, presidit pel Molt [Poc] Honorable President Francisco Camps, es posa del costat dels que semblen tractar d'especular amb el sòl i pagar-se un nou macroestadi.

I no només això. El PP s'alia amb el València CF en contra de l'oposició política que denuncia aquestes il·legítimes pràctiques.

COMUNICADO OFICIAL 27/10/2006 17:12

El Valencia Club de Fútbol desea expresar su más absoluta decepción al conocer la postura adoptada este viernes por el grupo municipal del Partit Socialista del País Valencià (PSPV) de rechazar, con su voto en contra, el acuerdo alcanzado por el Club y el Ayuntamiento de Valencia para el planeamiento de los terrenos del Camp de Mestalla en la Avenida de Aragón, un paso necesario para acometer el proyecto de construcción del futuro estadio en la Avenida de las Cortes Valencianas.

El Valencia Club de Fútbol quiere recordar que en todo momento sus decisiones y acuerdos alcanzados en relación con el proyecto del nuevo estadio se han situado dentro de la más estricta legalidad, como, a nuestro entender, es la única forma de actuación posible en todas las iniciativas que ha acometido y acometerá esta institución.

El Valencia Club de Fútbol, a pesar de no contar con el apoyo del PSPV, seguirá volcando todo su esfuerzo en la óptima ejecución de lo que es toda una realidad, el proyecto social y deportivo más importante de la historia de la entidad, que, además, va a ser uno de los mayores emblemas de la ciudad de Valencia.

El Valencia Club de Fútbol, que hasta el momento se ha mantenido al margen de cualquier debate político y que siempre ha demostrado una actitud dialogante, lamenta profundamente la escasa voluntad política y la insensibilidad que demuestra el PSPV con dicha actitud hacia nuestra institución, así como su total falta de sintonía respecto a las ilusiones que miles y miles de valencianos y valencianistas albergan sobre el proyecto más ambicioso de la historia del club.

Por tanto, queremos enviar un mensaje claro a toda nuestra afición para que, a partir de este momento, entiendan claramente quién está al lado de nuestra entidad y quién está impidiendo y poniendo trabas al Valencia Club de Fútbol en su ambicioso proyecto de ofrecer al valencianismo y a la sociedad valenciana las ventajas y beneficios de un Club que desea consolidarse en la elite del fútbol mundial.Las Provincias

El Valencia sugiere a su afición que castigue al PSPV por poner trabas al nuevo Mestalla

Cinco párrafos colgados en la web del Valencia sirvieron ayer al club para arremeter y acusar al PSPV de poner trabas contra el proyecto del nuevo estadio y la recalificación de Mestalla. La abstención de los socialistas sobre el primer asunto en el pleno no sirvió para calmar los ánimos de la entidad, que los acusa de “insensibilidad”.Las Provincias

Los socialistas dicen que el club cede al chantaje del PP

Horas después del comunicado del Valencia, el PSPV difundió una réplica, donde dijo que los socialistan lamentan “la politización que por parte del PP valenciano se ha hecho de la posición del PSPV de defensa de los intereses de los ciudadanos de Valencia. Sabemos que el PP no apuesta por la defensa de los intereses generales de los ciudadanos y, por eso, a miles de valencianistas nos parece deplorable que la sociedad Valencia C.F haya cedido al chantaje intolerable y terrible que el PP somete al club”.Si voleu saber més no oblideu consultar altres mitjans de comunicació.

La Mirada Crítica

dijous, 26 d’octubre de 2006

El 'Notícies 9' madrileny: 'Telenoticias'

Algunes de les meues estimades visites, i més estimades encara perquè m'escriuen, em van fer ahir interessants aportacions en forma de comentaris sobre el poder de TVE i de Telemadrid a l'hora de donar a conèixer a l'opinió pública, i especialment a l'electorat madrileny, el nou i desconegut candidat socialista a l'alcaldia de Madrid.

Telemadrid, per a que ens fem una idea, és una espècie de Canal 9. Si l'NT9 d'ahir sumava 267.000 espectadors i un 24,1% de share, el Telenoticias en va aconseguir un 14,4% de share amb 211.000 espectadors. Per la seua banda, el Telediario de TVE va sumar 2.874.000 espectadors amb un 22,3% de share.

Telenoticias (Telemadrid)

Bé doncs, per a que ens fem una idea, ací tenim un tros del Telenoticias 2 d'avui.Salut!

La Mirada Crítica

dimecres, 25 d’octubre de 2006

les comparacions són odioses, diuen

ajustat a la proposta socialista de "resolució del parlament europeu al procés de pau" en Euskadi:

Punt de vista Televisió Espanyola:
Titular Telediario

Punt de vista Televisió Valenciana:
Titular Notícies 9

Jo diria que és l'odi el que és comparable...

La Mirada Crítica

El PSOE s'«aclara» a Madrid

Per fi coneixem el candidat del PSOE a l'alcaldia de Madrid.

No serà Bono -que va rebutjar l'oferta de Zapatero-, ni tampoc la vice-presidenta MªTeresa Fernández de la Vega -ja que és un dels membres socialistes més valorat i que es va despertar un moviment social en contra del seu trasllat a l'alcaldia madrilenya-.

Candidat socialista a l'alcaldia de Madrid


Serà Miguel Sebastián, un dels màxims responsables de la política econòmica del president del govern central i un madrileny desconegut per a la ciutadania de Madrid.

Personalment m'alegra que De la Vega no abandone la vicepresidència, però veig complicat que un candidat desconegut, i més després del show muntat pels socialistes davant la falta de candidats, arribe a tindre una oportunitat de vèncer Gallardón.

Com el mateix alcalde ha declarat que "és Zapatero qui, a través de Sebastián, ha decidit lliurar la batalla política de Madrid i serà ell qui assumisca les conseqüències".

Molt àvid Gallardón, com de costum. I té raó, en part. L'efecte Zapatero, al contrari del que molts asseguren, existeix. Però no bolcarà automàticament els vots de Zapatero als candidats autonòmics com els més optimistes desitgen, sinó que serà la presència i participació activa i directa del President el que atraurà els vots.

Això sí, si les conseqüències les ha de pagar algú, serà Sebastián.

Nosaltres, els valencians, també depenem de l'efecte Zapatero per redirigir a Pla el vot indecís que a les darreres eleccions es va decantar finalment a la dreta i fidelizar el vot socialista del 2003.

Zapatero no es pot dividir en dos. Quina serà la prioritat per als socialistes? El País Valencià o Madrid?

[Millor no ho pense...]
Siga com siga, sort per al candidat socialista.

Salut

La Mirada Crítica

dijous, 19 d’octubre de 2006

Sensacionalisme meteorològic

Tots sabem que a Canal9 els encanten els fenòmens meteorològics. Sabem que ocupen no només portada sinó que protagonitzen gran part del temps informatiu.

Però el sensacionalisme no li ix barat a TVV. Els grans desplegaments absorbeixen gran part del pressupost de producció dels serveis informatius, així que els seus responsables han trobat una manera econòmica de fer sensacionalisme: inventar-se'l.

Per a això només necessites o bé molta imaginació o bé que algun videoaficionat (realment mai m'ha agradat aquesta paraula)et vinga amb unes imatges d'una tempesta. Siga quin siga el cas, aprofita'l i crea expectació, perquè el desenroll de la Comunitat sempre ve de la mà de grans i espectaculars esdeveniments... Com aquest?


Ací tenim una altre cop la nostra estimada Empar Recatalà -també coneguda com Mariamparo la Coenta a la Vilavella-, presentant "una imatge inusual i ben curiosa" (quina forma més postissa de dir-ho, de vegades sembla que els informatius estan redactats per castellanoparlants). Evidentment no es referia a ella mateixa manipulant, que ni és inusual ni curiós -més bé habitual i vergonyós-, sinó que es referia a "unes imatges espectaculars" on apareix "un tornado perfectament dibuixat" entre la Riba-Roja i l'Eliana.

Doncs jo ho pose en dubte, amb els arguments d'un amic meteoròleg.

Si açò és un tornado capaç de causar destrosses allà per on passe...

Nuvolet

... aleshores açò és, sens dubte, la fi del món:

Nuvolets

Ambdues imatges són d'ahir. Ambdues de València.

Ahir va passar sobre el País una línia de turbonada (conjunt de tempestes organitzades entre si) de caràcter sever i de curta durada.

Quan aquestes tempestes tenen caràcter sever es pot arribar a vore en algunes ocasions un cumulonimbus arcus (núvol de tempesta anomenada així per la seua forma d'arc) i que sol aparèixer en tempestes generalment associades a pluges molt intenses, formació de pedregades, fortes fatxes de vent i fins i tot es poden crear tornados.

Si observem el vídeo amb deteniment, podem observar característiques molt poc comunes en la formació dels tornats a la nostra zona.

  • No s'observa rotació ni moviment en el suposat tornado, característiques indispensables (tot i que els obrers no estiguen d'acord amb nosaltres).
  • Conseqüentment, no es veien objectes arrossegats ni moguts pel tornado. No obstant, les persones de fe han de tindre en compte que "els canyissos del riu es movien."
  • No s'ha observat cap tipus de destrossa a la zona on suposadament es visualitza el tornado.
  • El suposat tornado està en front de la tempesta, quan solen aparèixer en la part posterior de les tempesta.

Nosaltres concloem, per tant, davant la falta de claredat de les imatges (diga el que diga Empar) i sense cap tipus d'argumentació meteorològica professional, que es tracta d'un dels laterals d'un arcus tocant la terra o bé simplement un núvol baix associat a la mateixa tempesta. I, per tant, que es tracta d'un nou cas de descarada manipulació informativa dels serveis informatius de la televisió pública valenciana.

I no volem acabar sense lamentar que el videoaficionat haja tornat a recuperar la possibilitat de morir sense haver vist mai un tornado. Això sí, probablement podrà dir que no morirà sense haver format part de la manipulació informativa de Canal 9.

Au!

La Mirada Crítica

dimarts, 17 d’octubre de 2006

La pregunta de La Mañana

El programa "La Mañana" (Cope) d'aquest senyor que s'autoconsidera professional de la informació, Federico Jiménez Losantos, planteja avui la següent pregunta -amb les següents opcions- als seus radioients...¿Qué le parece que Artur Mas [Convergència i Unió (CiU)] se comprometa ante notario a no pactar con el PP?

1. Que como no se lo cree ni él, necesita acta notarial
2. Si lo necesita, Piqué le convencerá
3. Quiere parecer más radical que Carod Rovira
4. Es antidemocrático

Algú s'atreveix a respondre? (S'agraeixen els comentaris, eh!)

La Mirada Crítica

dilluns, 9 d’octubre de 2006

9 d'octubre: Guanyem el País

3mil?


30mil?


A 7 mesos de les eleccions l'esquerra nacionalista ix al carrer a reivindicar unitat política per poder Guanyar el País i poder dir, per fi, Adéu al PP.


Per suposat, nosaltres estavem allà, apostant pel canvi...

... tot i que les enquestes encara ens són contràries. Les darreres publicades per El País, d'abans de la Moció de Censura al President i del Debat de Política General, estanquen els resultats de 2003.

La Mirada Crítica

divendres, 6 d’octubre de 2006

Passat i present, o futur

La moció ha acabat sense censura, com tots imaginàvem. Però a canvi ha ocorregut una cosa interessant: ara sabem que hi ha alternativa. I encara més, alternativa que no ve per imposició absoluta.

No sabem si el programa del candidat socialista, Ignasi Pla, es materialitzarà si els ciutadans dipositem en ell la nostra confiança al maig del 2007 o si serà com amb Francisco Camps, que les promeses incomplides es tapen baix noves promeses a incomplir, i així successivament.

El que tinc clar després del debat és una cosa: que Pla té programa i que Joan Ribó (Esquerra Unida) vol un programa conjunt de govern pactat posteriorment a les eleccions si el PP no obté la majoria absoluta.

Si finalment Bloc i EU unifiquen programes i la coalició resultant l'unifica amb el PSPV-PSOE, el canvi està garantit. Un canvi a l'esquerra, al valencianisme i al progrés.

Ací teniu un resum (10min) de la intervenció de Joan Ignasi Pla (1h30min). Del que diu ens creurem la meitat, però aquesta meitat és ja més que el doble del que Francisco Camps ens ha promès.


Genèricament açò és el que ha dit, si voleu les mesures concretes, que n'hi ha i en són moltes, segur que a l'hemeroteca de la premsa electrònica les podreu trobar.

A mi tampoc m'agrada el candidat socialista, ni tan sols el partit, però he de reconèixer que com pitjo és un president millor és el candidat, i no per simple comparació, sinó perquè s'esforça més en el canvi. El PSPV-PSOE ho té molt difícil per a guanyar, però l'esquerra no tant, i d'aquesta pluralitat és d'on eixirà un bon govern o, almenys, un govern millor a l'actual.

El debat de política general, sincerament, ni l'he vist. Perquè ja sé com està "la Comunitat". Està fatal. I per a vore com uns argumenten a favor del seu estat i els altres en contra llançant-se els caps pels plats, doncs passe. L'estat el coneixem tots. El que ens ha de preocupar és si tornem a confiar en el mateix per a que impose la seua solució o confiem en uns altres que pacten una eixida raonable (què bonic ho he pintat, però és que ho veig així).

La Mirada Crítica

dimarts, 3 d’octubre de 2006

Censura al President

La moció de censura que demà es debatrà a les Corts valencianes és, per a que ho entengueu, una espècie de segona investidura.

A partir de les 10 a Punt 2

Com sabeu, passades els eleccions, el nou parlament vota un president. En 2003 va guanyar Camps perquè el PP va obtindre majoria absoluta. Ara aquesta majoria es posa en dubte i es torna a repetir la votació.

Tot i que un diputat popular va abandonar el seu partit per anar-se'n al grup mixt de la mà de Coalició Valenciana, el Partido Popular segueix tenint majoria absoluta. Per aquesta raó, a pesar de la divisió interna del PP entre zaplanistes i campistes, és d'esperar que la moció no prospere.

Però de totes maneres el candidat a president del PSPV-PSOE, Joan Ignasi Pla, no compta de moment amb el recolzament d'Esquerra Unida, que esperarà a que el socialista presente el seu programa de govern en el transcurs del debat per decidir si el recolza o no.

Aquesta moció és una acció estratègica dels socialistes mitjançant la qual pretenen donar a conèixer el seu programa electoral a la ciutadania i també criticar el desgovern de Camps, la corrupció, l'abandonament dels serveis públics i la manipulació de Televisió Valenciana.

Falta una cosa important entre les raons que els socialistes ens donen per a presentar la moció: l'urbanisme.

Esquerra Unida va exigir al PSPV-PSOE una moratòria urbanística després de les dures crítiques llançades des de la Unió Europea a aquestes polítiques dels populars, però els socialistes volen allunyar-se el màxim possible de crear una analogia al tripartit català de cara a l'opinió pública, ja que els vots que necessita guanyar l'esquerra els ha de d'agafar dels votants conservadors.

Punt 2 emetrà demà a partir de les 10h, segons informa El País, el debat sobre la moció i dijous i divendres el debat de política general, que per llei s'hauria d'haver realitzat el passat mes de setembre i que els populars van retardar per eclipsar, solapar o saturar la iniciativa socialista.

El reglament de les Corts dóna tot el protagonisme al candidat a la presidència en una moció de censura, per això no està previst que Francisco Camps intervinga en el debat de demà. Per contra, sí defendrà els mèrits del seu mandat al debat de política general.

Siga com siga, Joan Ignasi Pla té un dur repte per davant si en tres dies vol posar, de cara a la ciutadania ,totes les cartes sobre la taula.

La Mirada Crítica

dilluns, 2 d’octubre de 2006

Guanyem el País

Senyors, d'avui en vuit, proper dilluns 9 d'octubre, diada nacional del País Valencià, a les 18.00h a la plaça de Sant Agustí de València hi ha convocada la tradicional manifestació unitària convocada per moviments cívics i socials de l'esquerra valenciana.

Un poble, una llengua

Perquè un altre futur és possible, manifesta't!

La Mirada Crítica

diumenge, 1 d’octubre de 2006

El poble decideix: NI TÒXICS NI PERILLOSOS

La lluita contra els abocadors de residus tòxics i perillosos va reunir ahir entre 4000 i 6000 persones (càlculs respectius de la policia i l'organització de la manifestació) provinents dels pobles de l'interior de la província que van recórrer els carrers de la capital des de la plaça de la Independència (plaça de la farola) fins la Diputació.

Segons informa Levante-EMV, els portaveus de les plataformes que acudiren a la manifestació denunciaren la "falta de sensibilitat democràtica" de les autoritats locals respecte a l'opinió dels ciutadans i el "cinisme" dels polítics "que neguen l'existència dels projectes" de les nombroses plantes de tractament de residus tòxics i perillosos a construir que suposaran que Castelló es convertisca en la província de tot l'Estat espanyol amb major concentració d'aquest tipus d'abocadors.

Però aquest esdeveniment que va sensibilitzar molta de la gent que observava la manifestació als carrers de Castelló, i fins i tot d'algun comerç, sembla no ser suficientment important per al gabinet de publicitat i propaganda Partido Popular (Canal 9), ja que no es va tractar en absolut en els informatius de la televisió pública valenciana.

El PP no li donarà importància, però La Mirada Crítica li concedeix tota la que es mereix. Les fotografies estan reduïdes, si les guardeu, les voreu més grans.

Manifestació (Compromís pel Territori)

Manifestació: Ni tòxics ni perillosos

Manifestació al carrer Enmig

Acabada la manifestació açò és el que quedava a la façana de la Diputació Provincial:

Diputació de Castelló

Finestra de la DiputacióPancartes a la Diputació

Un ninot penjat de la porta de la Diputació

I afegisc una fotografia de l'aparador de la botiga de roba Vip's, que es va sumar a la protesta:

Aparador de Vip's

Per a que vos feu una idea de l'ambient que es va viure ahir a la manifestació he penjat un vídeo al YouTube que podreu visualitzar si feu click al Play. No està tota la manifestació, només un troç del mig. Perdoneu la qualitat però em va pillar d'imprevist i gràcies que duia la càmera damunt.La Mirada Crítica