Benvinguts :)

dijous, 28 de setembre de 2006

El BLOC compta

El Bloc Nacionalista Valencià ha editat un interessant vídeo denúncia sobre el desgovern i la corrupció del Consell que presideix Francisco Camps.

En ell es denuncien casos com:

- Abandonament dels serveis públics:


Transport públic
Sanitat
Educació

- Especulació immobiliària i urbanisme sense límits:


Vivenda
Territori

- Menyspreu a la llengua i manipulació informativa:


Llengua
Manipulació

Entre un malson i un somni... hi ha la voluntat d'un poble:


MalsonSomni


Encara queda esperança...La Mirada Crítica

[im]parcialitat informativa

No sé si vos haureu adonat en la notícia de l'entrada anterior, però...


Notícies 9

A vosaltres vos pareix açò una forma seriosa d'acabar un informatiu?NT9: Al sevei del Govern (dalt) o al del País (baix)?

Camps de Golf

Ja ni dissimulen la seua parcialitat. Se'n riuen descaradament de nosaltres :\

La Mirada Crítica

dimecres, 27 de setembre de 2006

Érem pocs i va parir la romanesa

Com tots els que vivim a Castelló i rodalies coneixem, el problema de la immigració a la nostra zona comença a ser alarmant.

La població estrangera, majoritàriament provinent de Romania, comença a ser una plaga. I parle de plaga perquè, per entendre'ns, no s'aclimaten al nostre ecosistema, ni en qualitat ni en quantitat.

Generalment si un ésser viu no s'aclimata, mor. Doncs aquestos en lloc de morir-se ells (anar-se'n), ens maten a nosaltres (ens destrueixen com a societat, com a cultura).

És a dir, que com a norma general, els romanesos no s'integren. I menys els sudamericans i la resta d'estrangers en general, sobretot si provenen del mateix Estat.

Bé, tornant als romanesos, ara el problema creix encara més, perquè amb l'adhesió de Romania a la Unió Europea aquesta gent es trobarà, de cop, legal al nostre país. I molts ja pensen en dur les seues famílies. Si cada parella de romanesos en duu dos més (que en seran més, segur) la xifra es dispararia.

Una quantitat que la nostra societat no pot absorvir, perquè si l'arribada de 30mil romanesos en els darrers deu anys ja ha despertat molta repulsa (i no falten raons, per antivalencianistes i antiespanyolistes) si en venen 30mil en uns mesos la bombolla explotarà. I només falta que puguen crear-se partits polítics i votar-se per rematar l'ocupació. Si no t'integres, no votes. El dret a votar és una cosa molt més seriosa i complexa. I tingueu ben segur que qualsevol jove de 16 anys d'ací tindrà, per context social, més idea per a votar que qualsevol immigrant major d'edat. Hi ha votants amb més i menys qualitat, i això s'ha de tindre en compte en una democràcia on, paral·lelament, tots els vots han de comptar el mateix.

I ja no parlem dels que es dediquen íntegrament a fer mal...


És que el [des]Govern valencià no veu el problema? O és que no el vol vore perquè el desgovern en aquesta matèria afavoreix el seu antivalencianisme?

La Mirada Crítica

dimarts, 19 de setembre de 2006

Regla de 3...

Si de 'LA CAIXA' traiem 'LKXA'; Aleshores de 'BANCAJA' traurem...

¿'BECEJA'?


La Mirada Crítica

LaSexta|Noticias

Fa poc més d'una setmana es van estrenar per fi els informatius de La Sexta, anomenats LaSexta/Noticias, amb el logo S/N.

LaSextaNoticias

Són uns informatius que es presenten com alternatius. Suposadament utilitzen un llenguatge proper i deixen de banda notícies com els successos per fixar-se en temes socials que altres informatius ometen. A més a més, són els informatius amb l'edat mitjana de la plantilla més baixa.

La veritat és que tinc poc a dir perquè els he pogut vore poc, però pel poc que he vist puc dir que no m'han decepcionat com ho van fer els de Cuatro al naixement de la cadena ni com ho han tornat a fer ara al setembre, ja que tot i que els NoticiasCuatro s'han renovat totalment segueixen sense donar l'alçada. Però això ho deixaré per a una posterior entrada.

Tornat a LaSexta/Noticias, estèticament són molt innovadors, perquè predomina el verd i el gris en uns decorats moderns i urbans i en un grafisme senzill però dinàmic.

S/N - Plató

S/N - Gràfics 1

S/N - Gràfics 2

Una de les novetats que impacten només començar és la careta del programa, ja que inclou els principals titulars de la jornada. Evidentment, el color del grafisme canvia segons l'edició de l'informatiu. Aquesta és una pràctica habitual en el grafisme per a la televisió. Informativos Telecinco, de qui també parlaré més endavant, també s'han renovat i utilitzen aquesta pràctica.

SN - 14h - Titulars

SN - 14h - Careta

SN - 20h - Titulars

SN - 20h - Careta

Jo vos recomane que vegeu aquestos informatius i decidiu vosaltres mateixos si són suficientment diferents com per a merèixer seguir coneixent-los més a fons. De moment prepararé una nova entrada amb una comparativa d'estils tant estètics com de contingut dels actuals informatius, ja que la lluita per l'audiència els obliga a superar-se contínuament.

Vos deixe uns vídeos resum dels primers informatius 14h i 20h.
Salut.

La Mirada Crítica

Com més grans són, més pesats cauen

El Partido Popular de Castelló, amb Alberto Fabra al front i a només nou mesos de les eleccions municipals, ha cumplit 20 dels 58 compromisos electorals assumits en 2003, el que suposa un percentatge d'incumpliment del 60%.

Això ens passa per confiar-li l'ajuntament a un individu que més que un alcalde és un ninot... i ho és, a més a més, en gran mesura...

El gran Alberto Fabra

La pregunta que em faig ara és... quin cabut s'amaga dins d'aques gegant i veu a través d'eixe visor únic i fosc?

La Mirada Crítica

Pàrquing per a tots

Diputació de Castelló (PP) Pancarta real 'Agua para todos'

Subdelegació del govern (PSOE) Muntatge pancarta 'Pàrquing per a tots'


La Mirada Crítica

diumenge, 17 de setembre de 2006

Maltractament entre animals

Fa uns dies, arrel del famós vídeo enregistrat per un veterinari on apareix el seu veí maltractant el seu gos fins a la mort, Telecinco va mostrar aquesta notícia.


Jo els faria això mateix, primerament als que els ho fan als animalets. Posteriorment, als jutges que poden condemnar i no ho fan, i finalment als polítics de totes les bandes i càrrecs d'ONG i associacions per no utilitzar el seu poder en acabar amb aquesta barbàrie.

Potser així s'adonen que cal fer alguna cosa al respecte. I si no s'adonen, no importa, sempre poden acabar com el gos del veí del veterinari. Total, és un gos. Doncs el total és el que compta.

El que està clar és que els animalets no s'ho mereixen més que ningú, així que posem-los al final de la cua.


La Mirada Crítica

Tempesta de totes les eres

Per fi les primeres pluges i tempestes fortes de l'estiu.

Es trobava a faltar l'aigua i la ràbia de Sant Pere, i tot i que en algunes zones ha causat destrosses la veritat és que el paisatge ho ha sabut agrair.

Dimecres passat vam vore una de les tempestes més fortes que recorde, i la meua càmera va enregistrar algunes imatges interessants (si les guardeu les voreu més grans):Castelló de nit
Castelló també de nit
I una seqüencia curiosa que va enregistrar la càmera tal qual:

Tormenta a Castelló 1Tormenta a Castelló 2*Tormenta a Castelló 3Edu, la pròxima la veiem junts sense falta!

La Mirada Crítica
*: Foto tipus desenroll de la Comunitat valenciana, ja sabeu, el claríssim missatge xifrat: mentida.

dimecres, 6 de setembre de 2006

eMoció de Censura, entre altres

Com probablement ja sabreu -no si vos informeu únicament a través de Canal9-, el PSPV planeja presentar a les Corts una moció de censura contra Camps, màxim responsable dels nombrosos casos de corrupció dins del seu partit i del tancament en fals de la comissió d'investigació sobre l'accident de metro a València.

Els socialistes valencians, a més a més, exigeixen la retransmissió en directe del debat a Canal 9. Els consellers socialistes a RTVV han anunciat en aquest sentit «accions contundents» si Canal 9 segueix silenciant la moció i superant «tots els límits de la manipulació».

Estic bastant segur que Canal 9 no emetrà el debat. Però si Punt2 tampoc l'emet haurà de ser La2 qui l'emeta en compliment la vigent Constitució en referència al dret a la informació.

Però es tracta d'una moció sense emoció perquè ja se sap que no prosperarà, perquè els valencians vam confiar majoria absoluta al PP a les Corts, però a canvi propicia problemes interns al si del Partido Popular. Concretament entre campistes i zaplanistes. I això sí que m'emociona.

La desena llarga de diputats fidels a Zaplana podrien aprofitar l'ocasió per pressionar la direcció regional del PP durant el procés de confecció de les llistes autonòmiques amb la intenció d'assegurar-se un lloc en la candidatura. Però, per suposat, el sector zaplanista del PP ha desmentit que vaja a fer servir la moció socialista per forçar el seu propi partit al seu favor.

El PP ha de triar els noms dels candidats als ajuntaments de les tres capitals. A Castelló i València està tot clar, Alberto Fabra i Rita Barberà respectivament. Però a Alacant la guerra està oberta, i és per això que Camps ha demanat al seu president nacional, Mariano Rajoy, que intervinga per evitar un xoc públic entre campistes i zaplanistes. Rajoy, va qualificar de «sorprenent» que «s'obligue» al secretari general del PSPV-PSOE a "posar una moció de censura per a distraure d'altres esdeveniments».

En conferencia de premsa en acabar el Comitè de Direcció del PP, Rajoy també va afirmar que «ja s'està plantejant que Pla siga substituït pel senyor Sevilla», en referència a l'actual ministre d'Administracions Públiques.

Entre el dia 11 i el 12 de setembre calculen els socialistes presentar la seua moció de censura, coincidint amb el debat sobre política general que està previst per a eixos dies a les Corts, però el PP no està disposat a acceptar que el principal partit de l'oposició marque l'agenda política del Consell, així que es planteja moure fils per fer coincidir la moció amb la conferència política que prepara el PSOE per als dies 15, 16 i 17 de setembre on Joan Ignasi Pla gaudirà d'un paper protagonista dirigint la ponència de major importància.

El responsable federal d'organització del PSPV, José Blanco, va donar el seu ple recolzament a la moció en el polèmic sopar-mítin que el PSPV va fer a Terra Mítica, lloc fortament criticat per sectors dels socialisme valencià. Segons Blanco, «el PSPV va a prendre la decisió que li correspon prendre i respon al sentiment majoritari dels ciutadans a la forma d'actuar i gestionar del PP basada en l'especulació, el malbaratament i la corrupció urbanística».

Per la seua part, Camps no té por a la moció del PSPV -no essent així a la dels ciutadans del 27 de maig de 2007-, i va llançar una proposta a Pla: «Si pierdo me iré y si él pierde, que se vaya al día siguiente». Perillosa afirmació no a favor de l'oposició externa sinó de la interna (zaplanistes).

Però si la dreta està dividida l'esquerra no es queda curta.

Esquerra Unida ha anunciat, en públic i en privar, que no decidirà el seu vot fins que escolte el programa de govern del candidat Pla. La rebaixa de la barrera electoral al 3% o la moratòria urbanística en el litoral són dos dels punts que la formació que dirigeix Glòria Marcos considera innegociables per aportar 6 vots a favor als 35 socialistes. Marcos va dir que això no eren «condicions» però que comptaran. Ignasi Pla, per la seua banda, va assegurar que no està disposat «a negociar res». «Jo presentaré el programa i que voten el que estimen oportú».

Aquestes paraules del líder socialista no són ni molt menys arbitràries, sinó que responen a l'estratègia socialista d'allunyar-se el màxim possible del terme tripartit, arma utilitzada pels populars per atacar l'oposició recordant el fracàs dels tripartits català i balear. El portaveu popular a les Corts, Serafín Castellano, va recordar en aquest sentit que el portaveu de l'Entesa, Joan Ribó, ja va anunciar que «si tinguera suficients vots presentaria la moció de censura», en un clar intent de publicitar la proximitat entre PSPV i EU.

Per la seua banda, EUPV i Bloc reprenen les negociacions per aconseguir un acord davant les eleccions autonòmiques de 2007 amb el repartiment d'escons com a centre de les discussions. Els nacionalistes exigeixen un repartiment del 60% per a EU i apropiant-se del 40% restant al·legant la proporcionalitat dels votants. També exigeixen liderar la circumscripció de Castelló, on en 2003 foren la tercera força més votada per davant de l'Entesa. A partir d'ací, ambdós grups cedirien llocs a ecologistes i altres formacions que s'incorporaren a la coalició.

Però el termini s'acaba, perquè el consell nacional d'EU es celebrarà el dissabte i s'ha de decidir si hi ha o no coalició per a les eleccions. Hi ha, de moment, dues alternatives:

A) Es cedirien al BLOC dos diputats (els segons en les llistes de Castelló i València), un tercer seria per a l'ecologista Carles Arnal i un quart lloc l'ocuparia ERPV que en 2003 va aconseguir 7500 vots davant els 115000 del BLOC. Els altres sis fins arribar als 10 escons que es calculen per a la coalició els ocuparia Esquerra Unida.

B) Cedir tres diputats al BLOC (els segons a les llistes de Castelló i València i el tercer a Alacant), un per als ecologistes, sis per a EU i deixar fora a ERPV.

Jo me decantaria per:

C) Dos diputats per al BLOC (primer per Castelló i segon per València), un diputat per als ecologistes, un diputat per a ERPV i sis per a EU. Deu en total, i si en foren 11, que fora per al BLOC.

Millora la posició del BLOC primerament entrant a les Corts i segon aconseguint el primer lloc per Castelló. Els ecologistes tindrien el seu merescut representant, que també s'haurien de posar d'acord, EU mantindria els seu nombre de diputats i ERPV entraria en la coalició per fer realment representatives les Corts.

El que personalment m'estranya és que, en l'entrevista que vaig mantindre amb Joan Ribó ell defenguera la supressió de les barreres electorals i ara vulga deixar fora els republicans per tindre pocs vots.

Basat en articles de: ABC, Las Provincias, El País i Levante-EMV


La Mirada Crítica


Jo no vaig a decidir ni opinar sobre el repartiment d'escons, però el que tinc cada dia més clar és que EUPV i BLOC ens han enganyat a TOTS.

PODER, PODER i PODER.

Jo pensava que el pacte era per sumar tots els vots possibles i així, junt al PSPV, desbancar el PP del Consell.

Però no, ells amb la seua guerra pels escons i nosaltres (els valencianistes en general, però jo no m'incloc), pegant-se al seu compàs els uns contra els altres. Nacionalistes vs. federalistes, quan a la pràctica són partits més semblants que distints.

No són ja valencianistes i els que s'uneixen a la seua guerra tampoc. Doncs jo ja ho he decidit: Si no pacten votaré PSPV. Perquè m'hauran acabat de demostrar que EUPV i BLOC no són la solució per al País Valencià. Simplement són dos partits amb una guerra anàloga a campistes i zaplanistes, és a dir, más de lo mismo.

Sincerament, ja no sé si vull que pacten, perquè al nostre País li interessa un govern que dure. Millor és que perda l'esquerra en 2007 i que en 2011 hi haja un millor líder socialista i uns partits d'esquerra-nacionalistes amb dirigents seriosos i preocupats pel País i per la política... I no com ara que és una guerra pel poder i no pel govern.

Si guanya l'esquerra amb la coalició, al 2011 tornarà el PP perquè EUPV i BLOC s'han mostrat com dos partits incapaços de governar junts.

Fa poc tenia esperances de vèncer el PP. Ara tinc por que el vencem.


La Mirada Crítica

dissabte, 2 de setembre de 2006

Serietat Informativa

Aquesta és probablement una de les paròdies sobre informatius més divertides de tots els temps. I, com no podia ser d'altra manera, es tracta d'un gag dels inoblidables Martes y 13.

Martes y 13 tenen més gags sobre informatius, i aquest justament no duia careta del programa a l'inici, però l'he volguda afegir d'un altre gag perquè hi ha una cosa que em preocupa: el disseny em resulta familiar.


Telediario anys 90Si els informatius de TVE són per fi un servei públic objectivitzat (sense oblidar que l'objectivitat no existeix) des de les eleccions de 2004, per què justament al setembre d'aquell mateix any l'ens públic modifica els gràfics dels Telediario cap a una versió sospitosament semblant a la que deixaren els socialistes de González en perdre el govern?


Telediario 2004


Si són uns informatius tan independents, per què enllaçar les dues etapes socialistes? Sobretot si tenim en compte que l'època anterior al PP no era tampoc precísament objectiva...

Preguntes que em faig...


La Mirada Crítica