Benvinguts :)

dimecres, 31 de maig de 2006

Critica La Mirada

Avui s'ha criticat la subjectivitat d'aquest blog personal, d'aquesta Mirada Crítica que fa unes setmanes es definia com una mirada que s'autoanomena -irònicament- crítica [...] una mirada que es considera independent però subjectiva i que per definició és un blog on XorX [personatge virtual] escriu la seua opinió sobre les noticies i esdeveniments que ocorren en els mitjans de comunicació, en la política o en la vida quotidiana.

Aquest blog és el que és, està escrit com està escrit, i s'ha perfilat en aquesta direcció al llarg de més d'un any d'existència i més de 160 entrades.

El que no es pot fer es irrompre en un 'ens' amb una personalitat pròpia i definida, distinta fins i tot a la que defineix al seu autor, sense contextualitzar ni una simple paraula. Açò no és l'editorial d'un diari ni els comentaris 'cartes al director'. XorX és un personatge ficcionat amb una cosa distinta als personatges de ficció que trobem a diari: la seua vida no es limita a una novel·la, o una pel·lícula o una sèrie. I, a més a més, conviu contemporàniament amb els lectors, parlant de l'actualitat i mostrant comportaments dignes de qualsevol altra persona. Fins i tot s'obre una porta al feedback. Crec que és interessant, però no s'obliga ningú a llegir!

Avui, el cap de guió de La Mirada Crítica, on protagonitza "XorX", s'ha vist obligat a trencar el joc i prendre el comandament per a modificar una entrada amb la finalitat de no enemistar-se amb aquells que no han sabut comprendre les paraules ací escrites. S'ha explicat, s'ha explicitat, millor dit. Ara no hi ha queixa que valga.

Els comentaris segueixen oberts a tothom i l'e-mail a la vostra disposició. Només vos demane que escrigueu en coherència amb els principis de l'autor i des del mínim coneixement de les característiques del blog. XorX seguirà escrivint des de Castelló sobre l'actualitat i el que convinga des de la seua mirada pròpia. Que ningú s'ofenga, per favor.

No hi ha crítica que valga si no s'entén el que es critica.

Salut.


La Mirada Crítica

dilluns, 15 de maig de 2006

EU-Bloc. Convocatòria pel País Valencià

Adéu al PP

EU-Bloc. Convocatòria pel País Valencià, aquest seria el nom d'una possible coalició a l'esquerra del PSPV que integrarien EU, BLOC, ERPV, Els Verds del PV, Els Verds-Esquerra Ecologista i EV.

Segons alguns diaris, tot i que el PSPV no millora en intenció de vot, els problemes interns del PP entre campistes i zaplanistes, la corrupció (especialment de Fabra i Zaplana ara que el Consell no el defensa pel cas Terra Mítica), i la coalició d'esquerres poden decantar la majoria de les Corts cap a l'esquerra.

Ara bé, si dins del PP hi ha estridències no es queda arrere el PSPV. Dissabte es proclamarà oficialment Joan Ignasi Pla com a candidat a la presidència per al 2007, i sectors socialistes no veuen amb bons ulls que Zapatero no acudisca a l'esdeveniment sabent que ací històricament el partit al govern central sempre ha condicionat l'elecció de l'autonòmic.


Cada dia és més evident que la solució no passa pel bipartidisme.

La Mirada Crítica

llibertat

Què bonic és poder anar i tornar quan vulgues.


Alba

Anit va ser la primera vegada que me'n vaig anar de casa quan vaig voler (i no quan volia el bus) i vaig tornar quan me va vindre de gust (sense dependre de ningú).

Me sent lliure


La Mirada Crítica

dissabte, 13 de maig de 2006

No som ningú

La falta d'indentitat del País Valencià creix a un ritme exponencial.

Ara, el Consell retira el terme "Generalitat Valenciana" (recolzat pels socialistes españols de València) i el substitueix simplement per "Generalitat". No conformes amb això, el Consell Jurídic Consultiu aconsella anomenar-la "Generalitat de la Comunitat Valenciana".

Açò és ofensiu per allà per on es mire.

La Mirada Crítica

divendres, 12 de maig de 2006

pareguts raonables 2

Ja sabeu que jo no sóc roïn i que, simplement, quan veig certes imatges se'm venen al cap algunes altres... de forma totalment involuntària.

Si recordeu l'entrada original de pareguts raonables, aquesta vegada m'ha eixit el paregut al contrari.

Primer he vist açò (just quan preparava l'entrada anterior):

Joan Ignasi Pla (PSPV)

I... què vos ve a vosaltres al cap?

.
.
.
.
.

Va, penseu, sigueu originals. No baixeu tan ràpid. Segona i última oportunitat.

.
.
.
.
.

A vore si coincidiu amb mi. Açò és el que m'ha vingut innocentment al cap... (I muntat amb paint!!)
.
.
.
.
.

Martes y Trece - 'El Capullo'Per suposat, amb tots els meus respectes.

La Mirada Crítica

dijous, 11 de maig de 2006

dimarts, 9 de maig de 2006

PAM! Suïcidi

ERC diu NO a l'Estatut.

MetroDiario - Suïcidi

Aquesta decisió ha obert l'enèsima crisi al govern tripartit de Maragall fins al punt que després del referèndum segurament es convocaran eleccions anticipades.

Això beneficiarà a ERC?

L'Estatut és el que és i no menys gràcies a ERC. Però per altra banda, les desorbitades exigències dels republicans no són realistes, no es corresponen amb la realitat que es viu actualment a l'Estat espanyol. I això la gent ho sap.

Catalunya és una nació, això és irrefutable amb un diccionari a la mà. Però no podem oblidar que realitats tan evidents com aquesta no poden ser reconegudes oficialment per la Constitució. El reconeixement al preàmbul que el Parlament considera majoritàriament Catalunya com a nació és, probablement, el més que la Carta Magna espanyola els permetrà, però... Que la Constitució impedisca aquest reconeixement significa que no siga realment així?

La resposta és NO. La Constitució no decideix qui és o no és nació. La Constitució només et nega la possibilitat de reconèixer-te oficialment com a nació. És només un tabú. Simple repressió.

Però això no ho entén així el partit de Carod-Rovira. Falta saber si la resta dels catalans pensa com ell o no, i en quines proporcions.

La Mirada Crítica

diumenge, 7 de maig de 2006

El Centro de la Comunidad Valenciana

Aquest podria ser, com anunciàvem en l'entrada anterior, el nom del nou partit que fundaria l'ex president de la Generalitat, Eduardo Zaplana, segons el que va ser secretari general de Presidència en la era Zaplana i director de Canal 9, Jesús Sánchez Carrascosa.

Per a la creació del nou partit, escindit del PP valencià com a resultat de la lluita entre campistes i zaplanistes, Zaplana s'enduria noms importants de l'actual executiu de Camps: els Ripoll, Julio de España, Gema Amor, Peralta, Castellano, Alicia de Miguel, Pérez Fenoll, Mónica Lorente, Fernando Giner, Barrachina o Castelló.

Carrascosa explica que el bàndol zaplanista «no aguanta més» i que la elaboració de les llistes per als comicis autonòmics del 2007 pot ser el detonant. El popular també desvela que el partit lidetat per Zaplana pretén «fer alicantinisme a Alacant, valencianisme a València i "antifabrisme" a Castelló», que «és el que donaria vots per un tub» i «posaria el PP contra las cordes sense majoria absoluta».

Els comptes electorals també estan fets. El nou partit de Zaplana «obtindria uns dotze diputats» a les Corts Valencianes «a banda d'un grup propi a les tres diputacions i en tots els ajuntaments de ciutats de més de 10.000 habitants». Carrascosa explica que el nou partit de Zaplana «no necessitaria grans esforços per evitar que Camps fóra de nou president de la Generalitat».

Cal recordar que dies abans de que l'ex diputat del PP Javier Tomás es passara al grup mixt a les Corts Valencianes, Carrascosa ja anunciava l'eixida del trànsfuga de les files populars amb l'emparament del líder de Coalició Valenciana, Juan García Sentandreu.

Font: Levante-EMV


Divideix-te i et venceran.


La Mirada Crítica

País Valencià, sí

Ahir es va celebrar, com cada any, la concentració i manifestació pel 25 d'abril on van acudir entre 5000 (segons la policia local) i 50000 persones (segons els convocants: Acció Cultural del País Valencià, Federació Escola Valenciana i Societat Coral El Micalet).

Allà, els partits a l'esquerra del PSPV (Esquerra Unida, Bloc Nacionalista Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, Els Verds del País Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista) i més d'un centenar d'associacions i organitzacions (Compromís pel territori, Compromís pel valencià, CC OO-PV, Xúquer Viu, Casal Jaume I d'Elx, la Intersindical Valenciana, PSAN, Acció Ecologista-Agró, Revolta, Endavant, Maulets i Campanya unitària per l'Autodeterminació, entre altres), demanaren al conjunt de la societat valenciana un canvi a l'esquerra en 2007 amb la creació d'una alternativa "única, integradora i creïble."

Tot açò quan:

  • falta un any per a unes eleccions autonòmiques que coincideixen amb el 300 aniversari de la batalla d'Almansa (motiu d'aquesta manifestació)
  • mentre l'esquerra valenciana negocia una candidatura única, l'ex-secretari general de Presidència en la era Zaplana, Jesús Sánchez Carrascosa, assegura que Zaplana podria crear un nou partit de centre.
  • s'ha que fet públic que la Generalitat ha tractat d'ocultar els resultats d'una enquesta que assenyalen que més d'un 50% dels ciutadans creu que hi ha «bastant» o «molta» corrupció front a un 29% que opina que hi ha «poca» o «molt poca».
El més sorprenent és que avui al migdia, Canal9 ha parlat de la manifestació (si ells no manipulen jo tampoc):

... Què esperàveu?


La Mirada Crítica

divendres, 5 de maig de 2006

la data del comiat

Ja tenim data per al comiat de TVC a les antenes amb senyal del Bartolo:


Dilluns moren TV3 i El33 per a la majoria de televisors de les comarques de la Plana, i continuen amb el naixement del 300 i el 3/24 per la TDT.

Que dic jo que podríen deixar, almenys, la TV3 en analògic per la freqüència de El33 fins a l'apagada analògica... Comprenc que LaSexta tinga més dret oficial a una freqüència analògica però llevar El33 per a deixar neu... Segur que Canal9 no la deixen només a digital (si és que algun dia ens la posen).


No sé en què està pensant Acció Cultural del País Valencià (ACPV), perquè açò no és, ni de bon tros, el que s'esperava d'ells.


La Miraca Crítica

COLONITZACIÓ

COMUNICAT D'ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ:La propera setmana es podran veure dos canals més en català, el 300 i el 3-24.

Acció Cultural del País Valencià fa una forta aposta pel futur de les telecomunicacions en català al País Valencià i comença la migració de les emissions de televisió tant de TV3 com del Canal 33 a sistema digital, TDT. Aquest canvi sols afecten el Centre Emissor de TV3-C33 del Bartolo, al Desert de les Palmes, i la seua àrea de cobertura (*). A partir de la pròxima setmana, del 8 al 14 de maig, les emissions de TV3 - C33 des del centre emissor del Bartolo, al Desert de les Palmes, passaran a emetre amb digital, "TDT".

Per continuar veient les dues emissions TV3 - C33 i dos programes més (Canal 300 i el 3/24), caldrà que els espectadors compren a la seua botiga habitual de electrodomèstics o centre comercial, un descodificador digital "TDT". L´emissió continuarà en digital pel canal 47 de l´UHF, canal per on fins ara s'emetia el Canal 33. El canal per on s'emet actualment TV3, (canal 34 de l´UHF) passarà a ser ocupat pròximament per la nova cadena analògica La Sexta.

La data exacta d´aquest canvi es sabrà els propers dies, mitjançant un rètol imprès a la banda inferior de l´imatge de TV3. Si no es compra un descodificador de TDT, la pròxima setmana els televisors analògics sols veuran neu a la pantalla pel canal on es veia el C33. Segons diuen els tècnics d'ACPV, "al continuar les emissions pel mateix canal 47 de l´UHF no cal fer modificacions a les antenes, si vostè ens veia abans per aquest canal, comprant un descodificador ens ha de continuar veient.

Per la seua banda, el centre emissor de TV3-C33 de la Vall d´Uixò, continuarà emetent en analògic fins al 2007, quan passarà a digital".

(*) Poblacions més importants parcialment o total afectades: Castelló de la Plana, Benicàssim, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Almassora, Vila-real, Borriana, Nules, Moncofa, etc. Altres poblacions que no estiguen incloses en aquest llistat poden estar afectades si tenen les antenes dirigides cap al Centre Emissor del Bartolo o Desert de les Palmes. Les poblacions del nord de Castelló que capten el senyal de TV3 directament del Montcaro no es veuran afectades per aquest canvi.
I després diuen que no es tracta d'una colonització...

La Mirada Crítica