Benvinguts :)

dimecres, 25 de març de 2015

Defensant Castelló del centralisme valencià




Avui s'ha estrenat una pàgina de Facebook nascuda de les dues últimes entrades publicades en este bloc. No sóc l'únic que considera que Compromís discrimina Castelló i que el centralisme és un problema preocupant fora del govern però pitjor dins d'un govern.

Per això naix Coalició Compromís contra Castelló, per denunciar l'arraconament que pateix Castelló per part de la coalició centralista valenciana i obrir els ulls als seus dirigents.

Com diria Mariamparo la Coenta -què en serà d'esta dona?-, tot siga per a millorar la seua situació. Som així de bones persones. No ho podem evitar.

A vore si ho aconseguim i la Coalició ens deixa votar Compromís :)

  La Mirada Crítica

diumenge, 22 de març de 2015

Compromís CONTRA Castelló

En relació a l'entrada anterior, peng un gràfic que evidencia la discriminació que la coalició centralista valenciana fa de les comarques de Castelló.




A la imatge es poden observar totes les publicacions de Coalició Compromís a Facebook des del dia 1 de març fins ahir 21 de març. Es tracta d'una pàgina de la xarxa social per al partit a nivell autonòmic, però a l'hora de la veritat no es preocupa per igual de tot el territori.

En la nostra comparativa hem de considerar que València ha estat en Falles i Castelló ha celebrat les festes de la Magdalena. Sorprenentment, a pesar d'això València continua sent la xiqueta mimada de Compromís seguida d'Alacant. Castelló segueix amb una o dues referències mensuals com ve sent habitual. Increïble.

Total de publicacions: 26
Publicacions relatives a València: 17 (65,4%)
Publicacions relatives a Alacant: 8 (30,74%)
Publicacions relatives a Castelló: 1 (3.86%)

Però podem traure altres conclusions addicionals:

Hi ha més referències a Castelló. Per exemple en el cartell propagandístic de Mónica Oltra i Joan Ribó cremant una falla protagonitzada per l'Aeroport de Castelló. Esta infraestructura que començarà a funcionar en poc temps ha costat 150 milions d'euros. Per contra, i ja que els agrada tant València i Alacant, la Ciutat de les Arts i de les Ciències ha costat 1282 milions d'euros, amb un sobrecost de 625 milions d'euros. És a dir, del malbaratament a la capital es podrien haver construit 4 aeroports de Castelló. Però la falla l'ha de protagonitzar la crítica a Castelló perquè serveix per desgastar al PP sense recordar als seus estimats mijouets que són partícips i còmplices gràcies al seu vot reiterat d'esta barbaritat econòmica. Compromís vol desgastar però no vol fer sentir incòmodes els seus votants prioritaris. I anem a Alacant, on la Ciutat de la Llum havia de costar 101 milios d'euros i va acabar costant 173 milions d'euros addicionals. Això és un altre aeroport de Castelló. Terra Mítica ha costat una inversió pública de 265 milions d'euros, que amb els anys ha ascendit a 425 milions d'euros, un nou aeroport de Castelló més, i ja en van 6 només amb sobrecostos, amb inversió total en sumen 12 i mig. Però la inversió ridícula a Castelló és la que ha de centrar les crítiques, perquè no importa que els ciutadans de Castelló tinguem altres problemes o altres actius; no importa que vegem que només es precupen -i descaradament- pels interessos de València i d'Alacant; no importa que ens utilitzen políticament perquè no tenim pes demogràfic i per tant tampoc temim pes polític; no importa que ens menyspreen com a persones ni importa que el seu somriure es construisca sobre la nostra tristesa.

I si voleu parlem de quantes intervencions hi ha dels diputats per Castelló, si no és que els tenen lligats al soterrani de les Corts. Només veiem a Oltra, a Morera, a Mollà i a Ferri. Jo juraria que hi ha més diputats de Compromís a les Corts. Fins i tot algun que és conscient que Castelló existeix. Però el tenen amagat no siga que parle de Castelló per a algun assumpte que no siga relatiu a Carlos Fabra.

I si m'apreteu, comparem quantes publicacions es comparteixen de Compromís per Alacant, quantes de Compromís per València i quantes per Compromís per Castelló. Sí, a Castelló també existeix Compromís, i crec que Enric Nomdedéu encara no s'ha mort. De fet, no és l'únic representant de la coalició a les nostres comarques, hi ha molts més. I això em fa preguntar-me una cosa...

Què pensa la gent de Compromís a les comarques de Castelló de tot açò? Són uns venuts al valencianisme centralista que disfruten de discriminar la seua pròpia terra i de menysprear la seua pròpia societat? Són simplement polítics mediocres incapaços d'anteposar l'interès dels seus representants al seu propi interès per continuar a la cadira? La veritat és que m'agradaria saber-ho, és un assumpte que em desperta molta curiositat.


La Mirada Crítica

El centralisme de Compromís



S'apropen les eleccions autonòmiques i la situació política és més caòtica que mai. El PP cau per primera vegada en anys, el PSPV frena la seua baixada, Compromís duplica resultats, EU pot desaparèixer i poden entrar noves forces com ara Ciutadans i Podemos. El tripartit clàssic tan esperat en anteriors comicis pot donar-se o no. Podria ser substituit per un tripartit sense les sigles del bipartidisme o en un tripartit de forces de centre-dreta.

És coneguda la meua simpatia per Compromís i per Mónica Oltra, per fi candidata. No obstant això, comence a tindre por del triomf d'una coalició que viu de i per a València.

Guanyar València és guanyar la Generalitat, és el que deuen pensar, raó per la qual la resta del territori, especialment la província menys densament poblada, deixen d'importar. I més si estes zones estan controlades per un sector crític que no ajuda gens en el problema de la discriminació, ja que com els seus companys de València només es preocupen per mirar-se el melic.

El somriure :) que tant pregonen comença a convertir-se en una cara de circumstàcies :\ 

Cada vegada que veig a Oltra en una campanya per València que no han fet per Castelló, se'm lleven les ganes de tornar a votar Compromís; cada vegada que el Facebook de la Coalició publica una entrada sobre les comarques del nord em crema la sang, perquè n'és una de cada mil; cada vegada que critiquen l'Aeroport de Castelló quan la Ciutat de les Arts ha costat molts més diners i té menys capacitat de dur rendibilitat social i econòmica me'n puge per les parets.

Què podem esperar?

Què podem esperar d'un Compromís que ens inunda en plena precampanya de campanyes, missatges, propostes i crítiques sobre allò que ocorre a les comarques centrals menyspreant la resta del país?

Què podem esperar d'una candidata incapaç de vindre a Castelló a gaudir amb els veïns del seu dia gran de les festes de la Magdalena mentre es bolca en València ciutat?

Què podem esperar d'un Enric Nomdedéu (i per extensió de la resta de representants de Compromís a casa nostra) sense voluntat coneguda per revertir unes conductes internes que afecten la ciutat per la qual és regidor i la província per la qual és diputat?

Què podem esperar del centralisme de la Coalició Compromís?

Esta és la campanya original, en la que el major cas de corrupció que preocupa a la Coalició Compromís és l'Aerotort, perquè discriminar i ridiculitzar Castelló dóna vots; recordar els valencians (els de València vull dir, els que importen) que la seua obra faraònica per excel·lència és el pitjor malbaratament de diners públics que s'ha fet al País Valencià sembla que no els dóna vots, per això ho amaguen en un costadet.





En fi. Ja m'he posat en contacte amb la Coalició Compromís per fer-los vore que no poden ser tan parcials. No se m'ha respost oficialment, no tenen cap necessitat. També vaig escriure a Mónica Oltra. Tampoc va respondre, ara ja s'ho deu tindre més pujadet. He escrit a algun càrrec públic municipal que no ha volgut entrar en el fons de l'assumpte, i que no tinc clar que vaja a voler traslladar el missatge al partit del qual és assessor. Algú s'ha dignat a justificar a Facebook que les campanyes de Compromís per València són iniciatives pròpies, iniciatives de persones individuals,d e col·lectius... Em sembla molt bé, però es segueix donant la percepció que València, com sempre ha ocorregut i sempre ocorrerà, és l'únic que importa, i que si a Castelló la gent de Compromís i els seus dirigents són conformistes i no tenen orgull algun, tampoc des de València els van a estirar de les orelles per motivar-los a despertar l'electorat.

M'agrada Compromís, però cada vegada veig més clar que no és la solució per a Castelló. Esta terra necessita un partit que agrane cap a casa i no un grup de castellonencs que es diuen valencianistes però el valencianisme dels quals exclou tot sentiment castellonenc. Cal un partit de Castelló i que mire per Castelló, i no un partit que ens ven que no té dependències de Madrid i que no treballarà per Madrid com fan els altres, però resulta que les té totes a València, i que treballarà únicament per València.

Ja ho he dit.


La Mirada Crítica