Benvinguts :)

diumenge, 22 de març de 2015

El centralisme de CompromísS'apropen les eleccions autonòmiques i la situació política és més caòtica que mai. El PP cau per primera vegada en anys, el PSPV frena la seua baixada, Compromís duplica resultats, EU pot desaparèixer i poden entrar noves forces com ara Ciutadans i Podemos. El tripartit clàssic tan esperat en anteriors comicis pot donar-se o no. Podria ser substituit per un tripartit sense les sigles del bipartidisme o en un tripartit de forces de centre-dreta.

És coneguda la meua simpatia per Compromís i per Mónica Oltra, per fi candidata. No obstant això, comence a tindre por del triomf d'una coalició que viu de i per a València.

Guanyar València és guanyar la Generalitat, és el que deuen pensar, raó per la qual la resta del territori, especialment la província menys densament poblada, deixen d'importar. I més si estes zones estan controlades per un sector crític que no ajuda gens en el problema de la discriminació, ja que com els seus companys de València només es preocupen per mirar-se el melic.

El somriure :) que tant pregonen comença a convertir-se en una cara de circumstàcies :\ 

Cada vegada que veig a Oltra en una campanya per València que no han fet per Castelló, se'm lleven les ganes de tornar a votar Compromís; cada vegada que el Facebook de la Coalició publica una entrada sobre les comarques del nord em crema la sang, perquè n'és una de cada mil; cada vegada que critiquen l'Aeroport de Castelló quan la Ciutat de les Arts ha costat molts més diners i té menys capacitat de dur rendibilitat social i econòmica me'n puge per les parets.

Què podem esperar?

Què podem esperar d'un Compromís que ens inunda en plena precampanya de campanyes, missatges, propostes i crítiques sobre allò que ocorre a les comarques centrals menyspreant la resta del país?

Què podem esperar d'una candidata incapaç de vindre a Castelló a gaudir amb els veïns del seu dia gran de les festes de la Magdalena mentre es bolca en València ciutat?

Què podem esperar d'un Enric Nomdedéu (i per extensió de la resta de representants de Compromís a casa nostra) sense voluntat coneguda per revertir unes conductes internes que afecten la ciutat per la qual és regidor i la província per la qual és diputat?

Què podem esperar del centralisme de la Coalició Compromís?

Esta és la campanya original, en la que el major cas de corrupció que preocupa a la Coalició Compromís és l'Aerotort, perquè discriminar i ridiculitzar Castelló dóna vots; recordar els valencians (els de València vull dir, els que importen) que la seua obra faraònica per excel·lència és el pitjor malbaratament de diners públics que s'ha fet al País Valencià sembla que no els dóna vots, per això ho amaguen en un costadet.

En fi. Ja m'he posat en contacte amb la Coalició Compromís per fer-los vore que no poden ser tan parcials. No se m'ha respost oficialment, no tenen cap necessitat. També vaig escriure a Mónica Oltra. Tampoc va respondre, ara ja s'ho deu tindre més pujadet. He escrit a algun càrrec públic municipal que no ha volgut entrar en el fons de l'assumpte, i que no tinc clar que vaja a voler traslladar el missatge al partit del qual és assessor. Algú s'ha dignat a justificar a Facebook que les campanyes de Compromís per València són iniciatives pròpies, iniciatives de persones individuals,d e col·lectius... Em sembla molt bé, però es segueix donant la percepció que València, com sempre ha ocorregut i sempre ocorrerà, és l'únic que importa, i que si a Castelló la gent de Compromís i els seus dirigents són conformistes i no tenen orgull algun, tampoc des de València els van a estirar de les orelles per motivar-los a despertar l'electorat.

M'agrada Compromís, però cada vegada veig més clar que no és la solució per a Castelló. Esta terra necessita un partit que agrane cap a casa i no un grup de castellonencs que es diuen valencianistes però el valencianisme dels quals exclou tot sentiment castellonenc. Cal un partit de Castelló i que mire per Castelló, i no un partit que ens ven que no té dependències de Madrid i que no treballarà per Madrid com fan els altres, però resulta que les té totes a València, i que treballarà únicament per València.

Ja ho he dit.


La Mirada Crítica