Benvinguts :)

diumenge, 22 de març de 2015

Compromís CONTRA Castelló

En relació a l'entrada anterior, peng un gràfic que evidencia la discriminació que la coalició centralista valenciana fa de les comarques de Castelló.
A la imatge es poden observar totes les publicacions de Coalició Compromís a Facebook des del dia 1 de març fins ahir 21 de març. Es tracta d'una pàgina de la xarxa social per al partit a nivell autonòmic, però a l'hora de la veritat no es preocupa per igual de tot el territori.

En la nostra comparativa hem de considerar que València ha estat en Falles i Castelló ha celebrat les festes de la Magdalena. Sorprenentment, a pesar d'això València continua sent la xiqueta mimada de Compromís seguida d'Alacant. Castelló segueix amb una o dues referències mensuals com ve sent habitual. Increïble.

Total de publicacions: 26
Publicacions relatives a València: 17 (65,4%)
Publicacions relatives a Alacant: 8 (30,74%)
Publicacions relatives a Castelló: 1 (3.86%)

Però podem traure altres conclusions addicionals:

Hi ha més referències a Castelló. Per exemple en el cartell propagandístic de Mónica Oltra i Joan Ribó cremant una falla protagonitzada per l'Aeroport de Castelló. Esta infraestructura que començarà a funcionar en poc temps ha costat 150 milions d'euros. Per contra, i ja que els agrada tant València i Alacant, la Ciutat de les Arts i de les Ciències ha costat 1282 milions d'euros, amb un sobrecost de 625 milions d'euros. És a dir, del malbaratament a la capital es podrien haver construit 4 aeroports de Castelló. Però la falla l'ha de protagonitzar la crítica a Castelló perquè serveix per desgastar al PP sense recordar als seus estimats mijouets que són partícips i còmplices gràcies al seu vot reiterat d'esta barbaritat econòmica. Compromís vol desgastar però no vol fer sentir incòmodes els seus votants prioritaris. I anem a Alacant, on la Ciutat de la Llum havia de costar 101 milios d'euros i va acabar costant 173 milions d'euros addicionals. Això és un altre aeroport de Castelló. Terra Mítica ha costat una inversió pública de 265 milions d'euros, que amb els anys ha ascendit a 425 milions d'euros, un nou aeroport de Castelló més, i ja en van 6 només amb sobrecostos, amb inversió total en sumen 12 i mig. Però la inversió ridícula a Castelló és la que ha de centrar les crítiques, perquè no importa que els ciutadans de Castelló tinguem altres problemes o altres actius; no importa que vegem que només es precupen -i descaradament- pels interessos de València i d'Alacant; no importa que ens utilitzen políticament perquè no tenim pes demogràfic i per tant tampoc temim pes polític; no importa que ens menyspreen com a persones ni importa que el seu somriure es construisca sobre la nostra tristesa.

I si voleu parlem de quantes intervencions hi ha dels diputats per Castelló, si no és que els tenen lligats al soterrani de les Corts. Només veiem a Oltra, a Morera, a Mollà i a Ferri. Jo juraria que hi ha més diputats de Compromís a les Corts. Fins i tot algun que és conscient que Castelló existeix. Però el tenen amagat no siga que parle de Castelló per a algun assumpte que no siga relatiu a Carlos Fabra.

I si m'apreteu, comparem quantes publicacions es comparteixen de Compromís per Alacant, quantes de Compromís per València i quantes per Compromís per Castelló. Sí, a Castelló també existeix Compromís, i crec que Enric Nomdedéu encara no s'ha mort. De fet, no és l'únic representant de la coalició a les nostres comarques, hi ha molts més. I això em fa preguntar-me una cosa...

Què pensa la gent de Compromís a les comarques de Castelló de tot açò? Són uns venuts al valencianisme centralista que disfruten de discriminar la seua pròpia terra i de menysprear la seua pròpia societat? Són simplement polítics mediocres incapaços d'anteposar l'interès dels seus representants al seu propi interès per continuar a la cadira? La veritat és que m'agradaria saber-ho, és un assumpte que em desperta molta curiositat.


La Mirada Crítica