Benvinguts :)

divendres, 10 de juny de 2011

Coses que passen a Ràdio 9

Passen moltes coses a Ràdio 9, però el que m'interessa avui són les que ocorren a "Coses que passen".

Aquells que m'heu afegit al Facebook com amistat haureu vist al meu mur un enllaç que em va posar el company Carles fa uns dies i que em va sorprendre molt. El citat programa de la ràdio pública valenciana va convidar Maribel Vilaplana al programa i no se'ls va ocórrer altra cosa que emetre una videocreació de La Mirada Crítica per tal de presentar-la.

El vídeo en qüestió és l'anomenat "Nou NT9 amb Maribel Vilaplana". Açò que podria entendre's com un reconeixement encobert a la meua tasca de denúncia i anàlisi, cau pel seu propi pes en escoltar el programa.


Els locutors s'apropien explícitament de l'autoria de l'obra mentre la comenten amb la seua protagonista, l'actual conductora dels Notícies 9 migdia. Però van més enllà d'uns drets d'autor que no els pertanyen: arriben fins i tot a fingir la tasca de construcció del vídeo fragment a fragment que han hagut de fer en preproducció. Lamentable. I si vos sembla poc, hi ha més. Emeten gran part del vídeo, que arriba a fer-se llarg i avorrit perquè no està creat per a la ràdio, evidentment, però s'atreveixen a manipular-lo. L'editen per tal de retirar-li un fragment en el que es repeteix "manipular-manipular-manipular" en boca de la seua entrevistada. Usen un vídeo que critica i exemplifica el sensacionalisme i la tergiversació per enaltir el programa i la periodista denunciats.

A més a més, la música que usen a l'inici de la secció es correspon també, curiosalemt, a una altra creació de La Mirada Crítica. Aquella en la qual construirem un Mii a Mariamparo la Coenta.

Vos deixe un vídeo on podreu escoltar la part inicial de l'entrevista a Maribel Vilaplana de la mà de Carolina QuílezJosema Soler. No té desperdici:Fort, eh? Doncs damunt ni tan sols es dignen a respondre'm ni donar-me explicacions o disculpes. El que es requereix en estos casos no és altra cosa que una correcció en igualtat de condicions. Emetre de nou la peça, o bé completa o bé el fragment que van triar però sense censurar cap part, i explicitant l'autoria real. Això en el mateix programa, mateixa hora, mateixa secció, etc.


La Mirada Crítica

2 comentaris:

PAU BIV ha dit...

Però ara ja saps que a RTVV segueixen la teua feina.
Enhorabona!

XorX ha dit...

Hehehe, tenia entès que hi ha mes d'un que em coneix, però no m'imaginava estos extrems!!