Benvinguts :)

divendres, 27 de maig de 2011

Què recomplicada és la política

... o què recomplicada interessa que siga...

El PP guanya les eleccions envoltat de casos de corrupció. La justícia li fa el joc, dins i fora del període electoral, i la Junta Electoral treballa en el seu benefici. I ací no passa res.

El PSOE s'enfonsa a tot Espanya. El PSOE estatal és una casa de putes. Hi havia planificat un procés de primàries per a després dels comicis, però ara resulta que els resultats del 22M faran que les candidatures enfonsen el partit i el govern. Almenys això va dir Chacón a la roda de premsa en la que ens va donar a entendre que tenia grans idees innovadores per al partit, que fins fa dos dies estava convençuda d'optar a la candidatura, i que, tot i la seua retirada (forçada, entenc), hi havia opcions de futur. Patxi López afirma que cal un congrés per triar també Secretari General, de manera que podria coincidir aquesta figura amb la del candidat. Però clar, fora qui fora la persona (o les persones) encarregada d'açò, necessitaria un canvi de 180º respecte a les polítiques de Zapatero, si és que vol guanyar les eleccions. Això vol dir que el partit i el nou candidat diria una cosa i l'encara president del govern, del mateix PSOE, n'estaria fent una altra. La qual cosa requeriria d'unes eleccions anticipades. Al final la solució passa per imposar el camí lliure a Rubalcaba per tal que Zapatero puga acabar la legislatura i estirar la seua secretaria general fins 2012. Rubalcaba perdrà i al 2016 el PSOE podria estar refundat, qui sap si amb Chacón al capdavant.

Pel que fa al PSPV, més del mateix. Alarte va dir que se n'aniria si no millorava els resultats d'Ignasi Pla, els ha empitjorat molt i ara pretén comprar al sector Lermista ofertant-li poder institucional i en el partit. Tot siga per mantindre's a la cadira. No seria millor que, després de la desfeta electoral, comptant amb les reivindicacions del Moviment 15M, i considerant l'èxit de Compromís, s'apostara per una renovació total del partit com abans millor? Mai han provat amb un PSPV valencianista i progressista, no creuen que pot ser el moment? O creuen que fins que no es renove el PSOE no hi ha res a fer? Amb els casos de corrupció en mans de la justícia mai se sap com ni quan pot acabar la legislatura. Jo apostaria perquè el PSOE valencià prenguera la iniciativa.

I què dir de Compromís. Per a mi era la menys roïna de les opcions, perquè com ja vos vaig comentar, durant la campanya vaig saber que no era cap opció meravellosa. Perquè Compromís, com el propi Bloc, és tan centralista com PP i PSOE. No de Madrid, però si de València, que per a mi, des de Castelló, és el mateix. La campanya s'ha centrat en València ciutat i en les seues rodalies, en detriment de la resta del territori, i per això han obtingut tan bons resultats. Ara tenen més diputats, més finançament i més adeptes. En 2015 no tenen excusa. I no confiaré cegament en ells per segona vegada, especialment si no compleixen les expectatives que aquells que els hem votat en esta província. Tenen 1,99 diputats de Castelló a les Corts, és a dir, el senyor Pañella, del Bloc. Em fa molta llàstima que Mulet, d'Iniciativa, no haja pogut accedir (a l'espera d'eixe recompte papereta a papereta per intentar rascar-li eixos 250 vots que podrien llevar-li l'últim diputat provincial al PSOE). Tenia ganes de saber el que té que oferir i lluitar per esta província. Crec fermament que el 2015 serà l'any del canvi, perquè es donen les condicions en la legislatura per anar gestant-lo socialment i política, per això vull encertar amb el meu vot, que no busca altra cosa que el que fins a dia d'avui ningú ha sabut defensar: vull per a esta província el que li correspon. I no només això, sinó recuperar els anys perduts per la discriminació sistemàtica dels successius governs de PSOE i PP.

D'EU no sabria què comentar. M'alegra molt que Marina Albiol haja tret la seua acta de diputada per Castelló. Almenys sé que ella no va a votar, com el meu representant Pañella, a favor del parany. EU té una cosa que no té Compromís (per culpa del Bloc), i és una garantia de progressisme en front del conservadurisme caduc del Bloc. Jo sóc més d'Iniciativa, així a priori, però optaré per donar suport a aquell que sàpiga coalitzar progressisme, castellonisme i ecologisme. Amb una nova manera de fer política, oberta i participativa, amb els peus a terra, la veritat per davant, sense hipoteques i amb l'únic interès de servir al poble. El Bloc ja sé que no. EU és probable. Iniciativa no ho tinc clar.

El temps, amb els actes i no les paraules, ho dirà.

La Mirada Crítica