Benvinguts :)

divendres, 13 de maig de 2011

Més enquestes electorals

Fa uns dies vaig vaig comentar que ja era hora que un organisme més o menys fiable com el CIS publicara una enquesta per tal de fer-nos una idea del que ens esperava, vist l'allau d'estudis que donen cada volta més àmplies majories al PP a les Corts valencianes.

Poc tardaria el Centre d'Investigacions Sociològiques en publicar el seu sondeig:

CIS

Havia pensat de posar la captura de l'Informatiu CV de TVE, perquè em cansa Canal 9, però resulta que van decidir que era més interessant i convenient comentar els resultats amb veu, sense peça, ni gràfics ni imatges de recolzament. Com que no els convenien. Ací ningú està lliure de pecat.


Este estudi és vell, de fa quasi dos mesos, i ni tan sols preguntava com a opció per Compromís, sinó pel Bloc. Això li donava un 2,7% dels vots.

Avui Antena 3 ha publicat un nou estudi en el qual, com a la resta, Compromís torna a quedar fora del parlament valencià.

A3

Però vull destacar açò, distribuït per EFE:

"EU logrará el 8,3 % de los votos y nueve escaños, dos más de los logrados hace cuatro años, cuando concurrió a las elecciones en la coalición Compromís [...].
Compromís obtendrá el 4,4 % de los votos y por lo tanto, no entrará en el Parlamento autonómico, aunque en caso de obtener el 5 % necesario, lo haría con tres escaños que perderían PP y PSPV, en unas elecciones en las que se prevé una participación del 68,2 %, lo que supone un descenso del 4,5 % respecto a 2007."
El 2,7% del CIS augmenta considerablement fins a situar-se en un 4,4%. Aconseguir 12 diputats entre EU i Compromís és molt molt interessant, encara que el PP obtinga igualment la majoria absoluta.

Per cert, que és un estudi fet a 1500 persones a través de trucades telefòniques. És bastant difícil encertar amb un univers tan reduït a un percentatge tan xicotet d'electors de les dues formacions minoritàries de les Corts. Ja vorem.

I per acabar afegir que em sembla molt trist que Canal 9 en els seus espais electorals als Notícies 9 no incloga Compromís, com a grup amb representació, en tots els seus informatius. O que no ho faça la Ser. O que els diaris els dediquen un mínim espai o cap. Que no apareguen en les tertúlies, ni en els articles d'opinió.

Crec que els mitjans de comunicació estan deixant de banda a Compromís, però al carrer la gent ho coneix. I confie en què donen la sorpresa i entren a les Corts tant la coalició nacionalista com EU.


La Mirada Crítica

1 comentari:

Anonymous ha dit...

Ontinyent torna a rebre com cal a Camps: http://www.youtube.com/watch?v=sFUI4cS8aZM&feature=player_embedded