Benvinguts :)

divendres, 27 de maig de 2011

Els valencians donant la nota

El triomf del PP a terres valencianes no s'entén ni fora ni dins de la Comunitat Valenciana.


El País publicava fa uns dies un article molt interessant preguntant-se Por qué Camps gana las elecciones. Es centra bastant en els símbols valencians, que són objecte de debat intern continu a l'esquerra i que han digut assumit, interioritzats i explotats per la dreta. De fet Compromís i EU encara estan ancorats a qüestions que hui per hui no duen enlloc. A mi tampoc em convenç el nom de Comunitat Valenciana, no m'agrada l'himne (especialment la lletra), ni la bandera que simbolitza el centralisme valencià. Però amb unes bones polítiques, un bon Estatut, i una bona política territorial, eixos símbols només seran sinònim d'orgull. Els símbols no són el problema, i molta gent no entén aquestos ancoratges. I amb raó, perquè no són ni el problema ni la solució.

Fora del territori, la desfeta socialista tampoc arriba a justificar els vots positius cap al PP. De fet, les xarxes socials bullen estos dies amb grups molt curiosos.

Imatge d'un grup de Facebook

Els primers que vaig trobar van ser aquestos:
Després van proliferar com a bolets:
Fins i tot fins a arribar a l'absurd:
O més enllà:
Alguns fins i tot sobre assumptes d'actualitat:
Però n'hi ha amb altres formats:
I no tots relacionats amb els valencians i el PP, altres pensen ja en les generals:
I per a les polítiques i corrupteles dels feus del PP també hi ha grups:

Primer va ser...

I el que ens queda...La Mirada Crítica

2 comentaris:

Anonymous ha dit...

Al Noticies 9 de migdia una reportera informant des d'Eivissa dels incendis en perfecte català... oriental. No recorde el nom, no més que m'ha cridat l'atenció.

XorX ha dit...

Hola! No ho he vist, però ho he trobat en altres ocasions, perquè no hi tindran reporters a les Illes. Això va en la línia de seny lingüístic en la pràctica. Quan un català fa unes declaracions en català, seria absolutament absurd i ridícul que ho subtitularen. Però una reportera és distint. La pela és la pela. Els ix més barat baixar-se els pantalons.

Salut!