Benvinguts :)

dimecres, 4 de maig de 2011

El valencià del PP

Vaig a posar-vos dos vídeos que potser coneixereu, perquè ja fa setmanes que ronden a la xarxa. Però no puc deixar de comentar-los.


M'ha cridat molt l'atenció aquest primer vídeo que vaig trobar fa poc pel Facebook. Són candidats populars valencians demostrant la seua nul·la consciència lingüística. Amb raó el PP acapara un ampli rang de la dreta espanyola i valenciana...

Els dos casos són greus. El primer, per ser a Vila-real, un poble on es parla molt el valencià, incloent la joventut. El segon, especialment per considerar un defecte passar-se inconscientment a la llengua materna d'una persona. Increïble.


I veient aquestos individus que pretenen governar municipis valencians representant els seus ciutadans, m'ha vingut al cap aquella dona -segons explica ella mateixa-, nascuda a València un 5 de juny del 65, que es va llicenciar i doctorar en Dret a la UV, i va donar classes a la UNED abans d'ocupar durant 15 anys distints càrrecs a la Generalitat valenciana. Actualment, és la portaveu del Consell. Parlem de Paula Sánchez de León, que com molts coneixereu, va respondre amb un exquisit valencià a una pregunta formulada per un periodista (ho he subtitulat per si algú ho necessita):


Sobren les paraules...

La Mirada Crítica