Benvinguts :)

dijous, 28 d’abril de 2011

Va de mitjans... públics

Continuant amb el tema de l'entrada anterior, no sé si sabreu que fa un parell de dies es va generar una polèmica a Los Desayunos de TVE. El programa matinal d'informació, opinió i entrevistes està dirigit i presentat per Ana Pastor, una periodista de combat, amable i directa però sobretot valenta.


La convidada era María Dolores de Cospedal, la secretària general del PP. En ser preguntada per un contertulià per la campanya del seu partit contra TVE, va començar la batalla que de Cospedal necessitava. Teniu 5 minutets?

Si heu vist el vídeo, podeu vore que ha sigut un enfrontament on les dues opinions -la política i la periodista-, van poder intercanviar arguments de manera respectuosa. També cal dir, que de Cospedal tenia poca força perquè el PP ha sigut i és l'exemple més clar de manipulació i censura informativa. I Pastor ho diu molt clar: Telemadrid? Canal 9? Otras épocas de TVE? I, com no podia ser d'altra manera, afig que TVE no ha sigut precisament independent ni en èpoques populars ni en socialistes. Voldria vore a la pública valenciana una mínima crítica al PP...

Si traduïm la polèmica al cas que ens sol ocupar, el de TVV, el presentador anàleg a Pastor vindria a ser Xavier Carrau. I ací comença a enderrocar-se tot l'argumentari popular. Un programa on els representants de l'oposició acudeixen amb comptagotes. I quan van, passa el que este blog denunciava fa uns mesos amb Carmen Martínez (PSPV-PSOE). Una entrevista encortillada muntada per atacar el principal partit de l'oposició. I van voler acabar l'entrevista rentant-se la cara, però uns xicotets flashbacks ens ajudaven a desmanipular Carrau i els seus contertulians. Recordeu? No arriba a 4 minuts de resum.La diferència entre Carrau i Pastor és com la nit i el dia, igual que TVV i TVE. Vos imagineu a Mónica Oltra al Bon Dia Comunitat Valenciana? Perquè per Los Desayunos han passat tots els polítics.


Però tornem al present i siguem bons amb el PP. Busquem un exemple de manipulació informativa de TVE. Teniu un minutet?
Això és manipulació provinent d'una direcció política? Per al PP sí. De fet, eixa direcció política deu controlar també els informatius de La Sexta, Telecinco, Cuatro i TVE, perquè tots van parlar dels imputats i implicats en corrupció que formen part de les llistes del PPCV. Com sabreu, els populars valencians van denunciar davant la Junta Electoral eixes quatre cadenes de televisió perquè usaven uns termes "tendenciosos" que la Llei prohibeix per violar la neutralitat en període electoral. O dit d'una altra manera, volen fer amb la resta de mitjans el que fan amb Canal 9.


Fa molts anys que vinc parlant de l'ús i l'abús de RTVV per part del PP. I he escrit al Síndic, i he estat en contacte fins i tot amb membres de l'oposició i del comité de control. Em preocupa que el primer partit de l'oposició no puga fer res per canviar les coses mentre dirigeix el govern central. Em preocupa que Perelló prometera dur el cas amb ell a Europa i solucionar-ho, i que haja quedat en res. I sobretot em preocupa si, arribats al poder, els actuals partits de l'oposició que tant critiquen Canal 9-RTVV, siguen incapaços d'elaborar una solució permanent i eficaç per garantir una tele plural, professional i independent a llarg termini, estiga qui estiga al poder.


Deu meu, quant pagaria per poder participar en la nova RTVV si, com espere, els valencians acaben apostant pel canvi el 22M...


Salut!La Mirada Crítica

1 comentari:

El de la Ribera.... del Xúquer clar! ha dit...

Xorx,

La greu "errada política" que ha fet ZP amb TVE es el que cal fer en RTVV.

Dic que es una errada política perque ha renunciat a controlar-la. Des del punt de vista polític ha sigut pegar-se un tir al peu. Però eixa errada política ha creat una tele líder d'audiència, uns informatius més que acceptables amb pluralitat informativa que ha redundat en ser molt bo pel ciudatà de peu.

El PPCV deia de Perelló: "Ese se queja de Canal 9 porque no sale y resulta que lo dice en Canal 9". El que no dien era que estaven obligats a entrevistar-lo per ser període electoral. La Cospedal va aconseguir que Ana Pastor (pobreta meua) es donara per al·ludida... Ana Pastor es una gran periodista però millor no discutir amb polítics en directe.......
Et recomane el video (en Youtube o al seu blog) de la intervenció en les Corts de Manolo Mata front a Lopez Jaraba on parla de la professionalitat periodística.

PD: La "junta electoral" qui la forma? Només cal vore Noticies 9 5 minuts per concloure que aixó no es de rebut......i ho donen per bo?