Benvinguts :)

dijous, 28 d’abril de 2011

Paraules que maten

Els pròxims dies, com en els vells temps, comentaré un poquet les últimes jugades de la tele pública de Camps. Des que la Junta Electoral els va fer un toc d'atenció, s'han moderat un poc. Però en termes generals, com no podia ser d'altra manera, Canal 9 segueix en la seua línia. I Ràdio 9 no vull ni saber-ho, perquè escoltar-los destrossar la llengua fa mal l'oïda (d'acord, algun dia faré un recopilatori sonor...).

Al respecte, al que a estes alçades espere siga el pròxim president de la Generalitat, Jorge Alarte, se li ha escapat una bomba dialèctica que li pot rebentar a les mans. Diu que vol tancar Canal 9 i obrir una nova televisió no-sé-com... Cal? Si volem que ens prenguen seriosament, parlem amb propietat. Canal 9 ni pot tancar-se ni s'ha de tancar. Anem a prescindir de Canal 9 perquè haja sigut usada històricament pels successius governs des de la seua creació per a benefici propi i no per al benefici de la ciutadania, la informació, la llengua i la cultura? NI PENSAR-HO! Estem parlant de present i de futur, no?

No sóc polític, però sé del que parle quan es tracta de mitjans de comunicació, i especialment d'aquells de caràcter públic, i això és una barbaritat es mire com es mire.

Crec que el partit socialista guanyaria molt si mirara als ulls a la gent i amb naturalitat i llibertat explicara honradament i clar quin és el problema amb RTVV i proposara seriosament un canvi en profunditat. Imatge (això podria passar, almenys temporalment, per evitar la xifra "9" i buscar l'altra accepció de nou), finançament, i una legislació específica que fixara el seu caràcter independent i professional, amb vertaders òrgans de control.

I per favor, ja que l'oposició té tant poc espai mediàtic, aprofiteu-lo per IL·LUSIONAR. Presenteu alternatives, millores. No vos centreu tant en la corrupció, i això va especialment adreçat al PSOE. Esperança. Credibilitat. Optimisme. Confiança. Empatia. Compromís ho està fent bastant millor, perquè tenen menys ancoratges, que els donen més llibertat, marge i credibilitat per a oposar-se al Consell. I a EU la tinc travessada (ací a Castelló sempre diuen "no" a tot, i tot el missatge és negatiu i desmoralitzant), però aniria pel mateix camí que els seus ex-socis. Parlaré d'enquestes també pròximament.

Jo, per cert, estic ja en campanya. No sé a qui votarà cadascú, però tracte d'explicar a tothom la necessitat d'APOSTAR PEL CANVI, perquè tota pedra fa paret. 


Bona nit!


La Mirada Crítica