Benvinguts :)

dilluns, 10 de maig de 2010

Més tripijocs als Notícies 9

Ei, com va? Heu vist els NT9 últimament? Per la vostra salut mental espere que no, hehe. Jo com ja he perdut el cap, si que els he vist...

Com sabreu, el pròxim dimecres, dia 12, el Tribunal Superior de Madrid determinarà si el president Camps i altres alts càrrecs del partit i del Consell, han de ser jutjats per suborn passiu impropi. Això és un delicte contra l'administració pública que consisteix a admetre regals en consideració a la funció pública del subjecte o per a la consecució d'un acte no prohibit legalment. És a dir, a canvi d'un benefici, que en aquest cas seria per a l'empresari.

El síndic socialista a les Corts, Ángel Luna, va donar un cop d'efecte fa uns dies a les Corts en presentar un nou document policial on s'acredita que el Consell va adjudicar irregularment contractes amb la trama de corrupció. S'implica Presidència, 17 conselleries i 5 empreses públiques. En alguns casos es van fer adjudicacions a empreses que no cumplien els requeriments, i en altres es van dividir els contractes per evitar l'import mínim que obliga al concurs públic. El PP ha tractat de reprovar Luna a les Corts, figura que, segons el síndic socialista, no apareix al reglament. Alguns consellers s'han afanyat a eixir a dir que les contractacions eren correctes i que Luna mentia, però sembla que els informes de la Sindicatura de Comptes avalen els arguments del PSPV.

De tot açò, clar, Canal 9 poc n'ha explicat.

Prou és que diga jo que sectors del PP dubten del recolzament de la direcció nacional del partit al president valencià a pesar de les sospites de corrupció, perquè isca la De Cospedal a dur-me la contrària.

En resposta a un periodista, la nº2 del PP espanyol responia amb poc entusiasme que el partit manté la seua confiança en Francisco Camps. I amb açò comencem el nostre repàs a...


Els tripijocs dels Notícies 9!

El PP està tocat, així que s'engega la maquinària mediàtica per a traficar amb la informació convenient i transmetre una cortina de normalitat institucional, de força del partit i declivi de l'oposició.

Estes que ara citem són només algunes de les cartes que juga el PP amb RTVV en la seua garramera estratègia per a perpetuar-se en el poder sense merèixer-s'ho. No oblidem que eixe és el quid...


Avui vos presente una anàlisi extensa amb algunes de les trampes periodístiques de la televisió pública del PPCV. Citem-les ara per a estudiar-los després amb vídeos inclosos.

1.- Donar a entendre un recolzament unànim del PP a Camps

2.- Tergiversar els debats a les Corts, en benefici del Consell, desprestigiant fins i tot l'oposició parlamentària

3.- Anunciar a so de timbals els resultats d'una enquesta pròpia del PP on s'autoatorga una majoria absoluta encara superior a l'actual

4.- Censurar les crítiques al recolzament de Rajoy a Camps per damunt de la justícia i eliminar les referències al suposat delicte

5.- Remarcar la suposada debilitat de Jorge Alarte i la divisió interna al PSPV, ocultant la pròpia del PPCV i del PP nacional sobre el cas Camps

6.- Esbiaixar els resultats d'aquelles enquestes oficials (CIS) que no poden censurar en ple (com les de partits i mitjans no afins) en benefici del Partit Popular

7.- Fer protagonistes el president valencià i l'alcaldessa valenciana, per damunt fins i tot de l'objecte de la notícia.


I ara, la tortura. Analitzem l'estratègia de PP-RTVV a travès d'estos set casos, tot i que en cada notícia hi ha una modalització o tergiversació informativa.

1.- De Cospedal defensa CampsDiu que "ha insistit a ratificar"... Jo que vaig vore en directe la roda de premsa diria una altra cosa. Més bé diria que De Cospedal no va fer cap referència a Camps i que es va pensar bastant eixa resposta poc contundent davant la insistència de la premsa, que no és el mateix.


Però com l'última paraula la té la justícia, li han de mantindre el cul calent al President...

2.- Dura batalla dialèctica entre govern i oposició

PP i Consell presentaven el seu pla d'infraestructures estratègiques, però la resta de grups no va caure en la trampa de distracció. Les anteriors cortines de fum han escarmentat a qualsevol, així que, reconeixent la propaganda com a fort del Consell, van atacar en el torn de preguntes al President el seu punt dèbil: l'administració del Consell.

Així creuen alguns que van anar les coses... (versió PP-RTVV)Una oposició preocupada per altres assumptes (cap referència al pla); Camps entre aplaudiments (típica entrada triomfal amb la bancada del PP dreta); som la millor Comunitat (la primera que eixirà de la crisi, la que més inverteix en qüestions socials, la més gran, més forta i més pròspera); el President acusa el PSPV de patètic per voler embrutar la imatge de la Comunitat (quan no hem vist a Luna dir res al respecte); i finalment treuen les paraules de la boca de Camps i la periodista conclou que segons el President, 'totes les denúncies són infundades'. Molt compactat tot, per a forçar l'espectador a quedar-se amb una vaga idea general: El PP defensa la Comunitat mentre l'oposició es refereix una i una altra vegada a qüestions secundàries.

I així podeu creure vosaltres com van anar les coses... (teniu 10 minutets de no res?)Infraestructures a banda, les preocupacions de PSPV i Compromís causen que el President, incapaç de respondre, es defense atacant l'oposició de manera indiscriminada. I ara s'entèn l'acusació de Camps a Luna, per exemple, a banda de la seua actitud ofensiva. A les Corts certes respostes no s'entenen, per no ajustar-se en absolut a la pregunta formulada, això s'entèn en vore el primer vídeo. Eixes paraules no són respostes per a l'interlocutor polític, sinó matèria primera per a la tergiversació de Canal 9 (aplaudiments inclosos).

Bé. Crec que he fet un resum bastant fidel de l'ambient que es respirava allà dins, però és molt fort que a Canal 9 MAI s'haja criticat CAP assumpte, per INSIGNIFICANT que siga, CONTRA el Consell o contra el PP... És el govern perfecte. Aquell que, com bé ha dit Luna (si vaig poder riure!), qualsevol dia aconseguirà tots els diputats de les Corts valencianes i part de les de Múrcia [que prou se l'ha treballada] en una de les seues enquestes per a mantindre tebiet l'estat d'ànim de la militància i de l'electorat.


Aprofitant que cada vegada la societat és més individualista, és una bona idea informar a cada votant (en realitat, espectador) de com pensa la majoria de la gent al seu voltant...

3.- Nova enquesta d'intenció de vot a la ComunitatCom no (perquè d'altra manera l'estudi seria censurat), el PP guanyaria per majoria absoluta, sumaria més escons, i augmentaria la seua distància amb el PSPV. Presidència ja s'ha encarregat que la conductora deixe clar que segons el PP, es "consolida la confiança dels valencians en el president Camps i en el Consell per a eixir de la crisi". A efectes pràctics, és com dir una mentida creuant els dits d'amagat.

Nom cal que comente els resultats de l'enquesta, tat? Només afegiré que m'encanta la pregunta de "Qui triaria per a defendre els interessos dels valencians?". És genial, senzillament genial... Quanta precisió! Un treball molt científic!!


La llibertat de manipular la informació de RTVV i el dret que se li ha concedit al Consell per a ordenar-ho, aconsegueix fins i tot fer d'una declaració inoportuna un impuls electoral per al PP...

4.- Rejoy: Camps candidat, "diga el que vulga la justícia"

Un recolzament molt beneficiós per als propòsits de PP-RTVV i, a pesar d'això, manipulat. En el vídeo podeu vore l'entradeta de Canal 9 i la de TVE, amb una diferència clara. Posteriorment, el tall de veu de Rajoy, que inclou un fragment de La 1 que Canal 9 va preferir tallar. I reaccions polítiques.Què vos ha paregut? L'estratègia de la tele pública: Sempre que es puga censurar una notícia sobre Gürtel, eixa és la primera opció; Quan no hi haja més remei, s'ha de publicar focalitzada en una qüestió el més allunyada possible al partit, fins i tot agafant-se a una paret llisa, com ara un simple problema informàtic; I en tot cas, s'han d'evitar els noms propis dels càrrecs del PP, no s'ha de citar la paraula imputació, ni s'ha d'explicar el delicte, almenys de forma correcta (recordeu el "coech" de Vicent Juan, per evitar la paraula "suborn").

En aquest cas, s'ha evitat recordar que dimecres es resol la possibilitat de reobrir l'assumpte dels vestits i del suborn passiu, s'ha censurat la referència als vestits, de Mariano Rajoy, donat que això podia donar massa informació sobre el suposat delicte a l'audiència, i s'han censurat totes aquelles reaccions a l'agosarada afirmació del líder del PP. He inclòs la notícia de l'Informatiu Comunitat Valenciana amb les paraules d'Alarte (retallades, perquè era un tall de veu etern) i una notícia d'avui mateix del Telediario, on s'afirma que Rajoy s'ha penedit d'aquella desafortunada resposta. També he tallat al president fundador del PP perquè no és agradable escoltar parlar a eixe home i no entendre-li res. Mala decisió de TVE de no subtitular-ho... Tot i que de fer-ho potser algú s'ofenia... És el problema de tindre una política omnipresent!

Per cert, que no sabia jo que Julia Otero era tan parcial i tan covarda... Si busqueu l'entrevista al web d'Onda Cero voreu com la periodista li porta la lliurea descaradament al líder popular i com li aplana el terreny davant d'una pregunta compromesa, a banda de la seqüència de dubte que precedeix el tema Camps. Quina por li tenia? O per a este tipus de periodistes és una traïció plantejar certes qüestions? Increïble.


Desmanipulat queda, però no és prou. Han segrestat la llibertat de molts a un vot lliure i format, però mentre hi haja oposició hi ha perill de perdre el poder...

5.- Atacant la possible alternativa

Sembla ser la segona va vegada que el PP ataca el PSPV a través de Canal 9 amb aquesta qüestió, la dels suposats moviments interns en el partit per a buscar una alternativa a Jorge Alarte. Però ells es netegen les mans, ja que citen com a font una notícia apareguda al diari ABC:Crisi al PSPV; qüestionat el lideratge d'Alarte; enfrontament amb el sector de Pajín; Pla tracta d'impulsar un procès de primàries...

Un altre candidat socialista és una bona notícia, no?
Doncs ni tan sols això. Els esforços de Canal 9 per deslegitimar el principal partit de l'oposició penetren en la desinformació més absoluta. Per a la nostra desgràcia, i segons el diari ABC, els moviments interns al PSPV es centren en dos famílies: la fidel a la secretària d'organització del PSOE, que ara s'oposaria al lideratge d'Alarte; i la lermista, que es va oposar de ple als plantejaments del sector vencedor en l'11è Congrés Nacional del PSPV-PSOE, però que ara es convertiria en salvadora de l'actual secretari general a canvi de conservar el seu nombre de diputats. Rebutjarien, fins i tot, a presentar una alternativa a Alarte en les primàries. Una simple i lamentable qüestió de poder. Vorem si es confirma o no la informació del diari monàrquic.

De tota manera ja vos dic que no em mata cap dels sectors... Però Alarte no és el president que voldria. Vorem si finalment hi ha una alternativa que mobilitze l'electorat, que és l'única manera de poder superar el nombre d'incondicionals del PP i els indecisos.


Queda publicada l'ombra del dubte. Però no es conformen amb això...

6.- Més enquestes: censurant inconveniències electorals

És el que té viure en una campanya constant...
Tot el que sume s'ha de vendre, i tot el que reste s'ha d'amagar. Dia a dia, minut a minut, segon a segon. Quina vida més trista...El CIS publica un nou estudi sobre intenció de vot a nivell estatal. El PP obtindria més percentatge de vots que el PSOE (al govern), i això a PP-RTVV els fa vindre salivera. Just el contrari els causa, però, la comparativa lògica amb l'enquesta anterior. El PP guanyaria a Espanya, però els socialistes retallen la distància en 2'5 punts. Això no els convenia que la gent ho coneguera. Reacció: CENSURA. Serà que Gürtel, a pesar de les enquestes del PPCV, si que fa mal al partit?

Però no faig eixa acusació a la babalà. No senyors. En ocasions com estes li trobe el sentit a eixe arxiu immens que m'acapara els discos durs externs amb informatius i informatius.

Comparem l'enquesta d'avui amb una altra enquesta del CIS sobre intenció de vot apareguda a Canal 9. Què vos sembla una, per exemple, de fa cosa d'un any, en què el PP girava la truita electoral al seu favor? Per primera vegada des de les eleccions del 2008, el PP superava en intenció de vot el PSOE. Com la tendència era PP pujar i PSOE baixar, aleshores no censuraven la comparativa lògica amb l'estudi anterior, com han fet hui. Recordem-ho:I finalment...

7.- El Consell s'encomana a la Geperudeta

En este cas, deixe els comentaris per al propi vídeo. Per a que vos feu una idea, un bany de multituds per a Camps i per a Barberá, quasi més protagonistes que la pròpia geperuda, la "patrona de la Comunitat" (fills, ací a Castelló crec que ningú li té la més mínima devoció... ni la reconeix com la seua patrona). Mal comença i mal segueix la notícia, però... què collons! El vídeo acabarà millor! xD
Què? He advertit que ja se me'n va el cap!

En fi. Xarrem dimecres, a vore què passa... Algunes informacions afirmen que Rajoy va defensar tan contundentment Camps perquè tenia raons per a pensar que no es reobriria la causa dels vestits... Al cap i a la fi, tot es redueix a la política, a dos jutges conservadors contra dos progressistes i un que no se sap què dirà...

Bla, bla, bla...

La Mirada Crítica

PD: Què s'hauràn pres per a engendrar estos tripijocs? :?

PD2: Corregits els enllaços de vídeo erronis, disculpeu la molèstia...

3 comentaris:

Thor ha dit...

és prendràn tots els "burros" que s'ho creuen? I no "burros" perquè ho diga jo, esque ho diuen des de ixe mateix partit...

Anonymous ha dit...

que fort, la democràcia s'ha podrit en la Comunité... i amb el moixo de Alarte, Camps ja pot proclamar-se el que vullga, fins i tot Fallera Major.

VALENCIANET ha dit...

Genial el document. Moltes gràcies per regalar-nos estes anàlisis.

Xè, el dia que faja realitat el meu projecte, crear el primer periòdic de distribució diària en la nostra llengua al País Valencià (a l'estil del Berria en Euskal Herria) et faré una bona oferta de treball! Hehehe

I de moment continuarem llegint i descobrint totes les mentides de Maribel i companyia de la mà d'este blog.

P.D: Felicitats pels cinc anys i a continuar com fins ara!

Salut!