Benvinguts :)

divendres, 2 d’abril de 2010

La mala Baba dels NT9

Mala Baba

Canal 9 té molta mala bava. A falta d'arguments, tergiversació. A falta d'idees, propaganda. A falta d'ètica, censura.

Ara, a les portes de l'alçament del secret del sumari del cas Gürtel, comprovarem que Canal 9, efectivament, ha canviat amb el nou director.

Però abans vull agraïr de tot cor a RTVV la extraordinària cobertura de les festes de la Magdalena, sobretot de les mascletaes. Amb tota l'estima que em mereixeu vos dedique aquesta entrada, les que he publicat, i aquelles que queden per vindre.

La Magdalena és merda per a Canal 9

A Canal 9 tenen més ous que la façana de la Conselleria d'Educació de Castelló...

Façana plena d'ous, anys i anys

... i són tan o més porcs.

Abans de res vegem una notícia que tractava la primera comisió de control de RTVV amb el nou director, José López Jaraba.
Jaraba: "No es tiempo de enfrentamientos ni de erosiones, porque cualquier descrédito que se cuelgue sobre la imagen de este grupo, únicamente añadirá a su estructura un irresponsable sobrepeso de inestabilidad y sospecha". Què poètic! Com Canal 9 és tan innocent, indefensa i sensible...


Canvien les paraules i el to de Jaraba el fons del missatge?

Cal destacar també les intervencions dels portaveus dels distints grups de les Corts. Unes declaracions garantides als NT9 (miracle!) desaprofitades per fer-li massa cas al boss. "Mayor transparencia", "millorar la pluralitat", "Llei democràtica de RTVV". Molt bé! Les coses pel seu nom! M'encanta com denuncia l'oposició la manipulació informativa!

Si és que amb esta oposició qui vol un canvi? V__V

I més aplaudiments per a Enric Morera, que com a veu de Compromís ha bavejat exclussivament en nom del Bloc especificant-ho fins a dues vegades. De l'emoció es deu haver pixat al llit. Olé!
Però millor, eh? Millor...

I des d'aleshores han millorat molt les coses amb el nou director! Ara es veu que les periodistes ja treballen damunt de les taules i tot! Si és que este xic és una joia!

Però jo en el fons l'entenc, l'entenc. La Lola Johnson només duu males idees del despatx de Don Paco. Ells s'entenen. Però ha de ser un infern treballar allà si no combregues amb eixa ètica tan podrida. Afortunadament sempre hi ha ànimes convençudes per a usar com a carn de canó... I tots sabem de qui parlem, no?

Però tornem al tema. Mireu el que deien distintes cadenes una dia qualsevol a finals de l'any passat, tant en els informatius del migdia, com a la nit, i als 24h des del migdia:
És una llàstima que Catalunya haja decidit tallar les emissions de Canal 9. Es perdran espectacles com el que va donar la tele valenciana arran d'aquesta vergonyosa anada d'olla de Camps.

Tots els informatius del migdia van donar la notícia. Però què va fer Canal 9? Prepareu-vos!On està la famosa frase de Camps?? Se'ls ha perdut entre tanta propaganda?? Vos heu fixat com tergiversen? Com emfatitzen allò que convè al PP? Com munten el diàleg per llevar-li el sentit?

SESSIÓ DE CONTROL A LES CORTS

Entradeta. Vilaplana: "L'economia ha centrat la pregunta del grup Popular mentre que els Socialistes han tornat a insistir al debat en el cas Gürtel".

Notícia. Després del típic discurs propagandístic de Camps, narra la veu en off: "Tot i que la pregunta apuntava als canvis al si del PP, de nou el grup socialista ha centrat el debat al cas Gürtel, i ha defensat la querella que ha interposat contra dirigents del PP i empresaris de la Comunitat. Francisco Camps ha dit que sempre defendrà els interessos de la comunitat."

Voleu dir que el remat de propaganda no sobrava?

Luna: "Ese problema está en la gestión de los contratos y del dinero público. No ha habido ningún cambio en el Consell que nos permita aventurar que se va a actuar de otra manera en esta comunidad autónoma. Sólo ha hecho usted un movimiento defensivo dentro de su partido. El orgullo de ser valenciano está en tener unas instituciones que funcionen respetando la ley".

Frase rere frase, sense pausa i sense connexió.
I com a resposta, només ens mostren demagògia:


Camps: "Cuando alguien se esconde tras una querella es que no tiene nada que decirle a sus conciudadanos. Espero que vaya casa por casa, de cada uno de los diez mil trabajadores de esas empresas para explicarles por qué (aplaudiments) está lanzando una sombra de sospecha sobre empresas que vienen, desde hace muchísimos años, trabajando a beneficio de la Comunidad Valenciana, de España y de fuera de España".

I Luna insisteix...

Luna: "¿Está usted dispuesto a la transparencia? ¿Sí o no?"

... però el muntatge de la pública només es preocupa de realçar la imatge de Camps

Camps: "Yo no me pongo detrás de ninguna bandera, me pongo delante; Yo no me pongo detrás de ninguna empresa, me pongo delante; No me pongo detrás de ningún gobierno, me pongo delante. Este es el gobierno más transparente que ha tenido jamás la Comunidad Valenciana, (entre aplaudiments) el más, el más."

Ale, llancem la casa per la finestra! Camps es desmelena!

Veu en off: "Compromís ha demanat explicacions sobre els canvis al Consell i ha criticat la seua gestió econòmica i política."

A vore?

Oltra: "[Perquè quan el PP se constipa, i parle del Partit Popular], quan el PP se constipa, el Govern esternuda, i les Corts, "bien, gracias", congelades i domesticades."

Ah, doncs no, no l'hem vista dir res de profit.
És més, la meitat de la frase se l'haurien pogut evitar, però tot siga per censurar-la.

Al final serà veritat que a qui realment té por el PP és a Compromís.

Camps: "Nosotros justificamos los escaños que ocupamos delante de nuestros conciudadanos, ustedes delante de sus compañeros, porque lo único que pretenden es volver a perder las elecciones, pero seguir estando ustedes sentados en estos escaños. Y nosotros lo que pretendemos es seguir haciendo grande nuestra comunidad y seguir manteniendo la confianza mayoritaria de los ciudadanos."

I ja està! Notícia més buida no podia haver!
Per a això millor ens estalviem els diners que costa la desinformació, no?

Eixa és la tele de Camps, de Jaraba, de Johnson i de González. I vostra i meua, però això no compta. A mi me sobren els quatre.
Cal molt poqueta gent per a dirigir la RTVV com s'ha de fer, i per a tractar una notícia d'aquest tipus com es mereix.

Com hem vist en els altres mitjans, el President es va endur pals de tots els costats. En tertúlies i en espais d'opinió, també.

A la nit, no van poder seguir censurant, així que van canviar de tàctica.
Juan: "Màxima tensió a la sessió de control a les Corts. Una vegada més, el cas Gürtel ha centrat les intervencions de l'oposició amb crítiques directes al cap del Consell, com en els últims mesos, on se'l va arribar a qualificar de "cadàver polític". El síndic socialista, Àngel Luna, ha sigut molt dur amb les seues crítiques i el cap del Consell li ha contestat que volen eliminar-lo."

Què importarà ara una metàfora tan poc ofensiva de fa tant de temps?
No troben alta justificació?
Home, "eliminar" és un sinònim molt forçat de "matar"...
Però tot entra dins del mateix joc.

Luna: "Mire, usted no tiene salida y lo sabe. La verdad, señor presidente, qué tristes van a ser sus días como expresidente de esta comunidad, y lo lamento."

Mare quina crítica tan dura i tan despietada!
Només de pensar-ho ja m'imagine que aquell li respondrà una barbaritat!

Camps: "A usted le encantaría coger una camioneta, venirse de madrugada a mi casa, y por la mañana aparecer yo boca abajo en una cuneta. Muchas gracias."

Veges?
De res fill.


I la disculpa de Camps que no té pèrdua. Primer, justificadet tot pel conductor de l'informatiu: "reacció en un moment de tensió política". El President es disculpa, atacant. Li agradaria disculpar-se, diu, si ha ferit la sensibilitat d'algú, per la frase que, enmig del calor del debat parlamentari, puga haver dit! I després ja exigeix disculpes a l'oposició, la causant d'aquesta reacció. "No me duelen prendas", diu... Quina ironia!

A Camps se li'n va... se li'n va... Si no vegeu açò que ocorria, si mal no recorde, uns dies més tard. a la seu del PP de València...
En fi. Però no ens quedem només amb açò, perquè si del conjunt dels mitjans ens hem fet una idea del que va ocórrer, amb un informatiu només se'ns quedava la informació a mitges. Però menys dóna Canal 9, clar.

A partir d'ací, què ens hem d'esperar de cara a dilluns? Com embolicaran els espectadors per llevar-li transcendència a la notícia? Tindran algun as a la màniga per acabar de despistar? Temps per a fer volar la imaginació n'han tingut molt.
..

Vorem la naturalitat, pluralitat i independència dels NT9... i riurem de la nova RTVV de Jaraba! xD

Seguirem parlant de Gürtel, ara que ja hem calentat motors.

Fins prompte, estimats i pacients amics!

La mirada Crítica