Benvinguts :)

dimarts, 2 de juny de 2009

Tots els camins duen a... on?

Compromís pel País Valencià

A pesar de tot el que ha passat, Compromís segueix sent el grup parlamentari amb el que m'identifique millor. Fins i tot, i açò és una novetat, em representa més després de dos anys que no a l'inici de la legislatura.

Photobucket


Per a tots els mitjans que l'han menyspreat amb la qüestió de Gürtel -que vam vore a l'última entrada- o de la samarreta "Wanted. Only alive" -a la imatge-, els dedique aquest recopilatori d'una sessió parlamentària on els socialistes no dónen la talla i els populars llancen pilotes fora:Eleccions europees

Ara bé, molt malament pel que fa a les europees. Els integrants de l'actual Compromís pel País Valencià -ja sense Esquerra Unida-, que van repetir també en coalició a les eleccions generals sota la marca Bloc-Iniciativa-Verds, separen camins a Europa.

El Bloc Nacionalista Valencià (amb Enric Nomdedéu com a número 6) s'uneix amb el nacionalisme conservador en Coalició per Europa, amb PNV, CiU, Coalición Canaria (CC), Partido Andalucista, Unió Mallorquina i Unió Menorquina.

D'altra banda, Iniciativa del Poble Valencià recolza el candidat d'Iniciativa per Catalunya Raül Romeva, segon a la llista d'Izquierda Unida. O el que és el mateix, demana el vot per a la candidata d'EU Esther López (número 4 a la llista estatal d'IU), després de tots els problemes interns del partit i de les baralles pel control de la coalició. El secretari general d'Izquierda Republicana va com a número 7 amb IU, després d'alguns problemes amb la Junta Electoral Central.

Pel que fa a Els Verds - Esquerra Ecologista del País Valencià, ocupen la tercera plaça de la llista de la coalició Europa dels Pobles-Verds, formada per ERC, BNG, Aralar, Eusko Alkartasuna (EA), Chunta Aragonesista, Entesa per Mallorca, el Partido del Bierzo (Lleó). La llista no diferencia entre membres d'ERC i d'ERPV, així que comptaré amb que no tenen candidat valencià (comenteu-m'ho, si ho sabeu).

Tanta història per a que les enquestes donen 23 escons a PP i a PSOE, 2 a Coalició per Europa, 1 a IU-ICV, i 1 a Europa dels Pobles-Verds (CIS). Les xifres ballen mínimament entre els distints sondejos publicats els darrers dies per diferents mitjans de comunicació.

Jo ja no sé quina opció m'interessa menys. Però votar votaré, ja vorem si a algú o a ningú.

Photobucket

1 comentari:

Pepito Samper ha dit...

La veritat és que els partits més o menys valencianistes i més o menys esquerrans semblen un galliner. Ara m'ajunte amb tu, ara em separe, ara dic que sou el pitjor, ara demane el vot per a vosaltres... Així no hi ha qui s'aclarisca.

Normal que el bipartidisme avance a passos agegantats.