Benvinguts :)

dilluns, 8 de juny de 2009

Ens enterem del que volem

No hi ha hagut miracle. Els votants del PP ha tornat a sumar majoria.

Però de la mateixa manera que el triomf del PP a la Comunitat (+2,58 punts) no legitima a Camps per a seguir com a President, la derrota del PSPV (-4,79 punts) no deslegitima a Alarte de presentar-se com alternativa al 2011 (malauradament). Ara ja sabem que el PSPV, amb aquesta direcció, va en caiguda lliure. Més anys perduts.

D'altra banda, EU i Bloc també han baixat, (-0,55 i -0,14 punts respectivament) però tindrem l'oportunitat de vore si els diputats no valencians de les seues coalicions defensen els interesos valencians com han assegurat. Això si ens arriba cap informació sobre el parlament europeu durant aquesta nova legislatura, clar. De moment, Nomdedéu es queda a Castelló, com era d'esperar. Almenys tenim això, que no és poc!

Jo he de dir que estic content amb el resultat general, a Espanya, donat que és un toc d'atenció per al govern socialista i que pot ajudar-lo de cara a les futures generals. Però no ens confonem. La dreta s'ha mobilitzat perquè està a l'oposició, i els votants d'esquerres han castigat amb abstenció. Error. Es castiga votant. Però en qualsevol cas no són unes generals.

A casa nostra el resultat era d'esperar. Els votants del PP, majoritaris, tenien un objectiu: guanyar per poder assetjar més el govern, tot i que en les enquestes d'intenció de vot sobre eleccions generals segueixen sense guanyar. Els estudis sempre han dit que les campanyes no modifiquen el vot (i menys amb uns arguments tan estupiditzants com els que hem escoltat aquestes setmanes). La campanya és la legislatura sencera. Així que Canal 9 podria tindre molt a vore (i la poca matèria gris dels que es deixen enganyar també).

És cert que després de la protesta d'Andrés Perelló sobre la manipulació a RTVV a la pròpia cadena, ara té l'oportunitat de denunciar-ho en persona a Europa. Però crec que ens quedarem amb les ganes perquè NINGÚ mou un dit (seriosa i formalment) per aquest problema, quan és per tots conegut que només podrem parlar de democràcia autèntica al País Valencià amb una televisió pública plural i independent. Els socialistes, amb eixa protesta, buscaven vots i pareu de comptar. Si volgueren una TV independent i plural, podrien aconseguir-ho.

Però tampoc vull justificar res. La democràcia mai s'enganya. Probablement pague més la pena aguantar un poc que canviar abans que l'alternativa estiga madura, no voldrem que ens passe com als gallecs! Tot té un perquè, i aquest triomf històric del Partido Popular té moltes raons de ser. Només assumint-les totes i enfrontant-les totes es podran capgirar els resultats electorals. Les paraules d'anit de Leire Pajín i de Jorge Alarte no van en eixe sentit, després que no es sorprenguen.

El mecanisme del canvi en esta terra està rovellat des de fa anys. Per un costat falla la cadena dels partits, que no convencen, i per l'altra els engranatges de les institucions públiques, viciades i usades a conveniència. La solució més senzilla és llançar-ho tot al fem, però no aconseguirem ni tan sols un simple desgreixant.

I, així, segueixen passant els anys sense que res canvie.

La Mirada Crítica

4 comentaris:

Pere Fuset ha dit...

Ei! Et vaig enviar un correu. T'ha arribat? una salutació.

Senyor Samper ha dit...

València és com la Little Italy de la península ibèrica.

Sergi ha dit...

Hola gestor de la Mirada Crítica, soc Sergi Pitarch periodista i autor del bloc www.canviemlarealitat.com. En estos moments estic fent un treball d'investigació per a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre la importància del la blocosfera en la difusió del valencià a internet. Estic fent un inventariatge de tots els blocs fets al País Valencià o per valencians i valencianes. En un futur passaré una enquesta a tots els blocaires per conèixer les seues motivacions. Si t'interessa col•laborar només hauries de contestar a l'enquesta que us passaré a tots en un futur. Però em faria falta un correu de contacte. Si vols més informació el meu correu spitarchtreballavl@gmail.com

garrotipadur ha dit...

quina llàstima que el bloc estiga un poc més parat que abans,ànim