Benvinguts :)

diumenge, 7 de juny de 2009

Abans d'anar a votar

Bon dia companys!


Avui toca votar, però abans de fer-ho he volgut penjar una entradeta amb uns fragments dels especials de la campanya electoral a RTVV. Això és, el debat i les entrevistes electorals imposades per la Junta Electoral. Dedicaré un vídeo a cada partit que ha participat.


Que RTVV manipula ho sap tot lector d'aquest blog, però que a Canal 9 es diga que Canal 9 manipula no és tan comú. I això va fer el candidat socialista a les europees, Andrés Perelló, que va tindre els sants collons d'acodir a Canal 9 i tractar-los com es mereixen. Es va encarar a dos defensors de la casa, com són Victòria Maso (presentadora de l'informatiu nit) i Xavier Carrau (director de La Tertúlia matinal de la cadena pública on l'oposició mai és convidada ni on existeix la pluralitat entre els comentaristes) Amb aquest últim és amb qui Perelló manté una discussió més intensa, clarament a la defensiva, i pràcticament agafant-se les crítiques com un atac personal, arriba fins i tot a reconèixer la manipulació de Canal 9 i justificar-la amb l'atur (8 minuts i 28 segons):
He volgut incloure el tema de l'alta velocitat, perquè el següent candidat del que parlaré, Enric Nomdedéu, també en parla.


El mateix esquema entrevista-debat per al candidat del Bloc, amb unes intervencions molt coherents i sensates. Això si, Nomdedéu va acodir a Canal 9 al més estil acrític. El seu partit no apareix MAI a la televisió pública, si no és per a desqualificar-lo. El conviden ara per mandat de la Junta Electoral, i és incapaç de comentar res. Però vegem l'inici de l'entrevista, la qüestió de l'alta velocitat, i el final del debat. Probablement el candidat que més a terra tenia els peus i que més es creia Europa (3 minuts i 17 segons):
Esquerra Unida, amb Esther López. Per a variar, per a ells Castelló no existeix. Les seues prioritats en matèria de transport ferroviari de rodalia tampoc inclouen la necessitat històrica al nord de Castelló. I, per tant, no necessite més. La visió valencianista en general és pràcticament inexistent.Això si, com ací ningú està lliure de pecat, li incloc una referència als nous socis del Bloc (2 minuts i 21 segons):
I si d'EU no m'ha interessat més, imagineu del PP. La notícia ací era que, per primera vegada des de les darreres eleccions, els partits de l'oposició no són censurats a la televisió pública.


Però tot i això, he dedicat un vídeo especial al Partido Popular. Un magnífic gag de Polònia (TV3) amb un toc de La Mirada Crítica. De tota manera crec que necessiten un assessor lingüístic especialitzat en valencià, tot s'ha de dir! :P Acabem com començavem, deixant les coses clares:

Diuen els diaris que els líders dels partits es juguen molt:

Rajoy se juega este domingo su liderazgo y Zapatero la estabilidad (El País)


Permeteu-me que dubte d'aquesta afirmació. No obstant, el que crec que es juga alguna cosa és el líder dels socialistes valencians, Jorge Alarte. Algú veu millor al PSPV-PSOE ara que abans d'aquell congrés? A banda de tindre un secretari general que no sembla no tindre la suficient força com per a cohesionar el partit i apropar-lo a la ciutadania, crec que el PSPV s'ha equivocat d'estratègia. No és el líder qui ha de monopolitzar les crítiques més dures a un president democràtic. Jo pense que hi ha més gent al partit que es pot encarregar d'això, i que ell s'hauria d'haver fonamentat en positivitzar aquesta oportunitat i plasmar-ho en una alternativa viable i creïble.


Relacionat amb açò, aprofitaré l'ocasió per mostrar el que li passa a un discurs polític en un mitin quan connecta una televisió en directe. En aquest cas, Alarte. Canvi de tema, radical; mirada a càmera saltejada amb mirada al públic; frases contundents, etc. Llegeix un discurs que no ha de buscar ni preparar. Tot llest i tot calculat per a eixa oportunitat (3 minuts i 54 segons. Tragar-se o no el discurs sencer ja és cosa de cadascú):
Bé, podeu vore tot aquest material audiovisual (excepte Polònia, clar) a la web de RTVV apartat notícies - eleccions europees - a la carta.


I ara, per favor, qui encara estiga a temps i qui no ho haja fet o pensara fer, que vaja a votar. La dreta està mobilitzada. Nosaltres tenim menys motius, ho reconec, però probablement seran més raonables. Així que anem a vore si algun miracle els valencians ens enterem d'alguna cosa.


Salut!


La Mirada Crítica