Benvinguts :)

divendres, 22 de maig de 2009

GÜRTEL

Notícies com aquestes les he de comentar, estiga com estiga la dinàmica del blog. Una entrada escrita per etapes (dies), que finalment començarà calentant motors. Preparant una nova entrada hemeroteca, per a que les coses no s'obliden.
Encara no havia parlat de Gürtel, per què? Principalment, perquè la corrupció en la política no em sorprén, i menys en el PP. I també perquè ni crec que s'haja destapat tot el que hi ha ni pense que vaja a fer-se justícia.

A més a més, quan parlem de figures polítiques amb un considerable poder, el nivell de culpabilitat sol ser directament proporcional al temps de retard del judici, així que no hi havia pressa. Però ja toca.

Ningú es ven per tres vestits, deia molt intel·ligentment Rajoy, fa unes setmanes. A partir d'ahí, silenci. Silenci fins i tot quan acusen el partit que presideix de doble vara de mesurar: mentre als imputats del cas Gürtel de Madrid -alcaldes i diputats autonòmics- els han suspès de militància, la branca valenciana del cas de corrupció política rep el suport unànim del PP; Silenci mentre apareixen sospites de finançament il·lícit del partit i mentre s'acumulen suposades concessions sense concurs a les empreses de la trama.

Un recolzament explícit que es suma a l'implícit sobre el cas Fabra, també d'actualitat, i a la trama d'espionatge del PP de Madrid. Però això no és tot. Hem de sumar la prepotència de l'exministre Trillo amb la sentència del cas del Yak-42. I més a prop, la barbaritat del Tram pel Ribalta. No acabaríem.

De moment, farem memòria del que ha ocorregut durant aquestos mesos de cara a la publicació de pròximes entrades sobre l'actualitat més immediata.

Espionatges

Fa uns mesos, saltava als mitjans de comunicació un escàndol d'espionatge intern en el Partido Popular pagat amb diners públics. Les successives declaracions dels polítics del PP ens recordaran el desenvolupament del cas a mode de resum. Fixeu-vos sobretot en les relatives a la depuració de responsabilitats, per poder-les comparar amb el que finalment està passant:


(3 minuts i 11 segons)
Va començar una investigació interna impulsada pel PP nacional substituïda finalment per una comissió d'investigació controlada pel PP de Madrid que va acabar en no res, just com la de l'accident de metro de València. El cas es troba ara en mans de la justícia.

Gürtel

El passat mes de febrer, a partir de la investigació judicial dels espies populars i de mans d'El País, saltava als mitjans de comunicació una suposada trama de corrupció política relacionada amb el PP, coneguda com cas Gürtel. Ho recordarem amb quatre vídeos. El primer i l'últim, amb un variadet de notícies successives a distints mitjans de comunicació. Els dos del mig, són les informacions senceres de TVV i TVE-CV quan es va conèixer el nom de Camps com a un dels possibles implicats.

Resum cas Gürtel, part 1 - variadet (5 minuts i 32 segons)
Resum cas Gürtel, part 2 - Canal 9 (8 minuts i 59 segons) Imatge de VHS, ho sent.

Pràcticament un especial informatiu va necessitar la televisió pública valenciana per tractar de convèncer els espectadors que Francisco Camps era innocent de les acusacions que se li imputaven. Nou minuts en total per a una sola notícia que contrasten amb el rang d'entre zero i un minut que li ha dedicat a partir d'àixò al cas Gürtel. Inclou un resum punt per punt del discurs de Camps, els aplaudiments del grup parlamentari Popular a les Corts a la seua entrada a l'hemicicle, i un resum interessat del debat parlamentari, per a variar. Tot seguit, la dosi diària de victimisme i d'atac al govern. Això si, declaracions de l'oposició, cap. Propaganda i censura pagada per tots.Parlaven d'indefensió i de judicis paral·lels però a les Corts el President no es va molestar en donar cap explicació.

Resum cas Gürtel, part 3 - La 1-CV (9 minuts i 36 segons)

La contra a la desinformació de TVV la donava el dia següent TVE a l'Informatiu Comunitat Valenciana, que va superar fins i tot a l'NT9 en el temps total dedicat a la notícia. Més important resulta la dada si tenim en compte que la durada de l'informatiu regional de La 1. Això si, temps aprofitat en explicar qui, com i per què estan imputats alguns càrrecs del Consell i del PP. Una de les notícies inclou unes declaracions de Jorge Alarte, l'invisible líder del PSPV, i de Carlos Fabra afirmant que confia en els imputats, un gran recolzament moral per a ells.


Resum cas Gürtel, part 4 - variadet (9 minuts i 16 segons)

"Cada semana una mentira nueva", afirmava Camps a la Plaça del Primer Molí a la Romeria de la Magdalena. Mai tants mitjans de comunicació s'havien apropat al nostre homenatge fundacional. Malauradament, Camps va tornar a mostrar el seu menyspreu pels castellonencs en rendir les seues declaracions a la necessitat de negar la seua suposada participació en la trama de corrupció en lloc de fer-ho, simplement, a la festa a la que havia sigut convidat.


Això si, puc afirmar que els aplaudiments a la comitiva oficial que encetava la reina de les festes s'aturaven al pas del President i els seus acompanyants de les distintes administracions populars. No tinc clar que ara passara el mateix. O potser si? Les europees ens ho diran? O res a vore tenen?

Camps davant els mitjans


Bé, en pròximes entrades vorem de qui procedien les mentides setmanals a les que feia referència Camps i el tractament informatiu a partir de la seua imputació definitiva en la trama corrupta i la seua cita amb els tribunals.

Salut!

La Mirada Crítica

2 comentaris:

dAvidet ha dit...

inquisidors!! que sou inquisidors!!!
sols 9 minuts? pocs!!! molt pocs!!

El pitjor de tot és que allò que hom creu esquerra s'avergonya quan algú del seu "costat" comet la imperdonable indecència de cometre un acte tan ...tan...(no em ve ara l'adjectiu educat per no caure en un insult, ho senc...) Mentres que els neocons, els de dretes i els fatxes de tota la vida (això si democrates constitucionalistes convençuts per obra i gràcia de no sé quin miracle) ells es senten orgullosos i clamen al cel que algú puga jutjar les seves magnànimes decisions: de vergonya!
Molta pena és la que em fa i damunt quina és l'alternativa? millor no parlem que avui no és dia de riure'ns per no plorar.
besets nen!

David ha dit...

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090531/politica/candidatos-valencianos-debaten-sobre-20090531.html

Ens tenen por de que es vega que gran candidat es Nomdedeu.

Cita:
El espacio Redacción de noche, a las 21.30 horas, será el escenario donde, por primera vez, confronten sus programas electorales el número 6 en la lista del PP, José Manuel García Margallo; el candidato número 12 del PSOE, Andrés Perelló; la número 4 de IU, Esther López Barceló, y la número 7 en la candidatura de UPyD, Ana Falomir.Jo ja he comentat, entreu a deixar el vostre cometari que es vega que en som molts el sque volem un debat amb nomdedeu.

Millor enviar emails a este senyor:

JUAN CANDELA
Director de LPTV

jcandela@lpteva.com