Benvinguts :)

dilluns, 3 de març de 2008

Últimes enquestes

La Llei Electoral marca que avui és l'últim dia per difondre enquestes sobre els resultats electorals, així que els distints mitjans de comunicació s'han afanyat en presentar els seus estudis.

Canal 9, lluny d'emparar-se en els distints estudis o en fer-ne una mitjana objectiva, ens mostrava avui els resultats de l'enquesta de Sigma Dos per a El Mundo, i destacava que els populars millorarien els resultats del 2004.

Castelló

Alacant

València

A Castelló les coses es quedarien com estan. Segons el diari Las Provincias, així ho indiquen enquestes internes de PP i PSOE. Aquell ajustat resultat de 2004 es traduiria ara en un avantatge del PP de 10 punts.

A Alacant pot haver un empat, o bé pot imposar-se el PP.

I a València ja s'assegura que EU perdria el seu diputat. Qualsevol pensaria que aquest escó perilla per la guerra EU-IPV, però Glòria Marcos ha obviat la secessió de les corrents del seu partit i ha assegurat que l'escó o és per a PP o és per a IU, amb la intenció de guanyar-se el vot útil.

En aquest respecte, Antena 3 confirma que perillaria l'escó de l'ENTESA a favor del PP.

València

Pel que fa a l'Espanya bipartidista, assenyala que el PP pujaria però sense possibilitats de guanyar.

PP-PSOE

Val a dir que avui Antena 3 si que ha donat a l'esdeveniment la importància que mereix.

Antena 3

Telecinco també ha corregit. Si dilluns passat va obviar rotundament la notícia del cara a cara, avui també l'ha inclòs en titulars.

Telecinco 2

Aquesta cadena presenta diàriament enquestes d'evolució del vot, i confirma la tendència a l'alça del PSOE, ara estancada en 6 punts d'avantatge fins al punt de fregar la majoria absoluta.

PP-PSOE

Aquesta enquesta de Demométrica augura una baixada generalitzada en la resta de partits.

Altres partits

La credibilitat dels sondejos és sempre relativa, i no per la imprevisible resposta de l'electorat, sinó pels interessos dels mitjans que les encarreguen. Així, Cuatro mostrava avui una comparativa entre les enquestes de la SER i d'ABC.

Cuatro

Unes enquestes que podem comparar amb les d'altres mitjans per comprovar si segueixen les tendències generals.

Cuatro diaris

Ja veiem que això depèn dels interessos político-ideològics de cada mitjà. El Mundo dóna uns resultats per al PP menys acusats que ABC, però què mostrarà la Cope als seus oients? Ho veiem de la mà dels informatius de Popular TV:

Popular 2008

Resultats oficials 2004

Fins i tot, interpretant l'estudi de la Cope, aquest informatiu arriba a assegurar que tenen accés assegurat al Congrés els següents partits:

Nous partits

Finalment vos mostre els resultats el baròmetre de laSexta, que curiosament aporta resultats distints als de Público, tot i que semblants.

laSexta

Diumenge sabrem el veredicte del poble.

Però tot açò ocorre mentre...

El País
El Supremo decide hoy si suspende el debate de esta noche entre Zapatero y Rajoy

IU, CiU y PNV han solicitado que no se celebre el encuentro como medida cautelar de un recurso por vulnerar el pluralismo que interpondrán esta semana


La resposta del Suprem ja ens la podem imaginar: el cara a cara segueix endavant. Les argumentacions tampoc són difícils d'imaginar: interès general i la possibilitat de dues trobades 'a 7' a TVE. La raó està clara, la defensa del bipartidisme. I si m'equivoque em dóna igual, el que importa és que els permetran aïllar la resta de partits.

Vorem l'espectacle d'esta nit... Però ja avise que aquesta vegada no vaig a mobilitzar tots els vídeos del meu entorn xD

Salut!

La Mirada Crítica

1 comentari:

Anonymous ha dit...

Sabeu el que no entenc?
Doncs que si sumem els escons a nivell autonòmic la diferencia entre majoria absoluta del PP es molt acusada, en canvi en les ultimes autonomiques era massa gran.

Jo crec que al ser autonomiques i municipals al mateix temps condiciona molt a qui votar a les corts, perque realment la gent no sab del tot que li afecten mes les mesures del consell que les del govern.