Benvinguts :)

dijous, 20 de març de 2008

Las mentiras claras

Passades les eleccions el que toca ja és tancar el monotema polític, que cansa, cansa molt.


Potser és un poc prompte perquè no es coneixen les negociacions, pactes ni acords per a la segona investidura de Rodríguez Zapatero ni del seu govern. Però que facen el que vulguen, jo des d'ací només espere que el PSOE repetisca estratègia governant en solitari amb nous 'socis prioritaris' però que busque acords amplis. I, per suposat, ni CiU ni PNV al govern.

Ni tampoc Narbona, però crec que això ho podem donar per fet. Els socialistes semblen disposats a reflotar el PSPV-PSOE i mantindre una ministra que odia la comunitat no és una opció. Com tampoc ho és que, des de foment, es continue menyspreant la necessitat d'infrastructures del nostre país. Antes partía que doblà, deia una altiva Magdalena Álvarez. Doncs que així siga.

Però tanque el tema de les eleccions denunciant el que és per a mi la major estafa feta en anys al poble valencià. Evidentment, tractant-se del Partido Popular, els resultats els han recolzat la jugada, com ja va ocórrer a les passades autonòmiques amb casos tan greus com la burla de comissió d'investigació per l'accident del metro de València o el xantatge electoral amb la Fórmula 1. En aquesta ocasió, la gran estafa del transvasament de l'Ebre també ha aconseguit sumar més vots al PP a les generals.

Com més ens enganyen, més els volem. Així de desgraciadets som, pobrets.


L'estafa de l'aigua

El Partido Popular s'ha passat la legislatura criticant la derogació del trasvasament de l'Ebre, i Canal 9 ha reiterat una i una altra vegada -i fins i tot donant-lo per fet, com una espècie de veritat irrefutable- que el PP anava a recuperar el transvasament de l'Ebre, en veu pròpia i en paraules dels polítics populars.

La pàgina web del PP tenia fins a les eleccions un tal las_ideas_claras.pdf, que venia a ser el programa electoral del partit. Després, ens vam haver de conformar amb un Con_Rajoy_es_posible.pdf a mode de resum. Però cap dels dos documents menciona la paraula Ebre ni tampoc cita cap transvasament. El PP d'Aragó fa anys que està en contra del transvasament, però les veritats no donen vots. La crispació sí.

Alcanzaremos un Pacto Nacional del Agua para mejorar la gestión de los recursos
hídricos, promoviendo su uso racional y una distribución basada en criterios
de eficiencia y solidaridad incluyendo, entre otros mecanismos, las transferencias
de recursos sobrantes disponibles de las cuencas excedentarias a las deficitarias.


Bla bla bla... El cas és que el transvasament de l'Ebre no apareix per enlloc. Si realment el volen, per què no el citen clarament? Per altra banda, Canal 9 no ha tractat la gran notícia de la legislatura com ho ha fet amb la gran mentida de la legislatura que ha compartit amb el Consell durant quatre llargs anys.


Les mentides clares

Ara sabem que el PP no volia ni vol el transvasament, però què ens han estat venent mentre aturaven dessalinitzadores i altres obres hídriques del govern central? O mentre construïen de manera insostenible -fins i tot en zones inundables com conques de rius i barrancs o marjals dessecades- o aprovaven PAI rere PAI sense garantia d'aigua?

No només no porten aigua sinó que eviten que n'arribe i malgasten la que tenim. A què juguen?

Que no se li oblide a ningú.


I que ningú dubte que el PP sense Canal 9 no és res. I si teniu algun dubte,
RTVV Publica ha penjat al seu
compte de YouTube un recull molt interessant de notícies de Canal 9 convidant a acodir al mitin del PP a la plaça de bous de València (recordeu que, prèviament, va haver un mitin socialista amb gran èxit):
Salut!
La Mirada Crítica