Benvinguts :)

diumenge, 23 de març de 2008

L'informatiu

A principis de gener vaig dedicar una entrada als nous informatius de TVE. Em van agradar, en general, els nous decorats i el grafisme, però no tant el fet que només s'incorporaren els canvis a La 1 i La 2.

A dia d'avui, els informatius del 24H segueixen amb el seu grafisme habitual però amb l'antic plató del Telediario. I fins i tot el grafisme de l'antic Telediario a les pantalles. Els informatius internacionals tampoc s'han renovat, ni s'han adherit a la nova imatge de la cadena. No sé en quin cap cap. O com dirien per ahi, no cap en cap cap.

Però passat un mes de l'estrena dels nous grans informatius de la pública espanyola, els informatius territorials -almenys el nostre- es van decidir a renovar-se.

Dues ocasions vaig tractar d'enregistrar un informatiu complet per a mostrar-vos la nova imatge, i dos dies que TVE va decidir no emetre L'informatiu per al públic de televisió digital terrestre.

Ja vam vore que el dia de les eleccions ni Antena 3, ni Cuatro ni Telecinco van creure oportú apropar la informació electoral al públic adherit a la nova tecnologia. Curiosament, només els ressagats van tindre premi. Doncs ara, més del mateix. Al final no convindrà modernitzar-se...

Bé, doncs açò ens trobavem a La 1 digital terrestre a pocs minuts per a les dos del migdia:

(60 segons)
Intermezzo? Que no s'ofenga ningú, però no sé si crec molt pertinent emetre un concert d'aquest tipus a les 14.00h, i menys si suposa negar la informació a una part important dels espectadors. Ni un avís ni res, i això que ens ho han fet en reiterades ocasions.

En fi, ara si, un resum de l'informatiu:

(3min 23seg
)
Només diria dues cosetes. Durant el temps dels titulars, la barra horitzontal inferior blanca no permet distingir la marca "TVE" del logotip de la cadena. La presència de la mosca sol ser bastant respectada pels dissenyadors gràfics. I d'altra banda, eixe copyright que ha deixat "Serveis informatius" per "Servicios informativos".

I hi ha una cosa que no apareix al resum però que, malauradament, no ha canviat. I no és altra cosa que els off de les peces informatives. La veu que ens narra les notícies segueix sent en castellà. Però almenys en l'oratge podem trobar la veu dolça d'Aurora Moncholí en valencià.

Per cert, que he llegit que ella i Salva Campos -conductor de l'informatiu- es van encarregar de la retransmissió de l'especial de les falles. Me pareix una decisió molt adequada. M'agradaria posar-vos una captureta, però a mi les úniques falles que m'interessen són les geològiques, així que no ho he sabut fins avui documentant-me per a l'entrada. Llàstima!

I no cal allargar-ho més :)

La Mirada Crítica

5 comentaris:

taronget ha dit...

No sé en quin cap cap. O com dirien per ahi, no cap en cap cap.

Gràcies per la publicitat subliminal cap al nostre blog hehe :P

Ara en serio, enquant a l'informatiu, sempre parle d'ell quan algú del PSOE (votant, simpatitzant o militant) es queixa de Canal 9 i de la poca pluralitat informativa al nostre país. Vull dir, qui té el poder de donar més pes a l'informació valenciana des d'un punt de vista més objectiu (o encara que siga, plural)... però es veu que per a estar des-informat del que passa ací per la tele només pots vore Canal 9...

TONI PITARCH ha dit...

Aquest cap de setmana, per terres catalanes, vaig poder visionar "Tele Monegal" a un canal privat català que, naturalment, no podem visionar des de La Plana... Però vaig recordar aquest magnífic blog perquè la idea del programa ve a ser pareguda, és a dir, de crítica de TV però més centrada en els continguts periodístics.
Si pots atrapar aquest canal Monegal ja ens faràs un comentari, paga la pena!

TONI PITARCH ha dit...

Ah, se m'oblidava: naturalment al YouTube també pots atrapar-li algu comentari...

Anonymous ha dit...

Precissament potser que posem fi a la violació de llei de creació de RTVV amb aquesta recollida de firmes. Crec que porta un mes arreplegan, pero com sol pasar en aquesta comunitat si no estas amb els ulls ben oberts ni t'anteres, buscant pel google le trobat. que correga la veu.

http://www.rtvpublicaplural.org

Anonymous ha dit...

Bones.
Parlant de L'informatiu TVE C.V. com es que els grafismes, colors, sintonia... son diferents que el plató? També ho he vist en el informativo de Tele norte, etc. No ho acabo d'entendre.
L'informatiu TVE Catalunya te grafisme, color, sintonia, plató... igual. No sé si els i a incrementat l'audiencia, però ho fan molt i molt bé, i si a sobre el plato, grafisme... dona gust de veure'l, t'hi enganxes.
Aqui et ficu una petitisima mostra de que el L'informatiu Català.
http://es.youtube.com/watch?v=DKgQL_kQMs8