Benvinguts :)

diumenge, 24 de febrer de 2008

MAgDALENA, FESTA PLENA


Senyors, tinc el plaer de fer-los saber que ja el dia és arribat de la nostra Magdalena.

Fira i festes de la Magdalena 2008

Vegeu el programa de les festes fent click ací .


Les millors festes del món

Nou dies de festes al carrer, romeria de les canyes, pregons, concursos de mascletaes i castells, casals del vi i la cervesa, nit màgica, fires, desfilades i tombacarrers, concerts, revetlles, colles i gaiates.

Milers de persones venen de fora de la ciutat a gaudir amb nosaltres de les festes, perquè tot i no tindre cap tipus de recolzament mediàtic, el boca a boca fa la seua funció sense res que envejar.

Sense anar més lluny, la que s'autoproclama "la televisió de tots els valencians", l'autonòmica Canal 9, va deixar ahir la notícia del començament de les festes de la Magdalena per a tancar l'informatiu, just abans del bloc del Medi Ambient.

I donem gràcies que la fallera major no va esternudar en públic, perquè si no també ens quedàvem fora de sumari i informatiu.

Comença la Magdalena

Les més de cent mil persones a la romeria de les canyes tampoc han convençut aquesta vegada a Canal 9. El dia gran de les festes ha obert avui el sumari de l'NT9, mentre que ha sigut una Rita parlant valencià la que ha obert el temps de notícies.

Això si, la noticia quasi era més la visita de Francisco Camps que la festa en si. El president valencià no s'ha volgut resistir a blaveritzar la tradició en una acció clara de recolzament al corrent de menyspreu a la festa que promouen algunes institucions i organitzacions castellonenques.

Romeria a la Magdalena

A banda, la desfilada de gaiates ha quedat suspesa per la pluja. Es preveu que es faça demà a la mateixa hora i que acabe amb l'encesa. No deuen voler que els "esclats de llum sense foc ni fum" es convertisquen en "esclats d'electricitat sense fi ni pietat". Els prehistòrics circuits d'aquestes relíquies -que les associacions gaiateres i els sectors més conservadors de la societat castellonenca s'esforcen per fer retrocedir any rere any- van quedant cada dia més obsolets mentre els responsables gaudeixen dels privilegis que el seu propi sectarisme ha instaurat amb el vist-i-plau de l'Ajuntament.

Però que sàpiguen tots que res de tot el que ens facen ens va a amargar les nostres estimadíssimes festes.

Visca la Magdalena, i visca Castelló!

La Mirada Crítica

5 comentaris:

Amanda Tapping ha dit...

Visca les festes de la Madaleeeinnn ^^

XorX ha dit...

Si és que són unes festes internacionals, Amanda... ...

Vala Maldoran ha dit...

Totalment d'acord amb la nostra amiga Tapping i amb Xorx.

No ens cal el recolzament de la televisió valenciana per a poder ensenyar a la gent les nostres festes.

XorX ha dit...

No mos fa falta ningú. Com deia Mars Attacks, visca el País castellonenc!

Sheppard ha dit...

Pais castellonenc?

what you talking about?