Benvinguts :)

dimecres, 20 de febrer de 2008

BLOC-INICIATIVA-VERDS, tampoc

Després de la falta d'implicació de PP i PSOE per Castelló, i després de la despreocupacó d'EU pels temes que afecten a la província, confiava jo en BLOC-INICIATIVA-VERDS per aquesta pròxima legislatura. Una coalició a llarg termini que substituiria el caos del Compromís al 2011 i la carrera de la qual comença en aquestes eleccions.

Però aquesta vegada l'alternativa "valencianista, d'esquerres i ecologista" ens ha mostrat les seues cartes abans de demanar-nos el vot, cosa que és d'agraïr, perquè no són distintes a les de la resta de partits.


Una coalició que menysprea Castelló

I no sorprén. Perquè Castelló mai ha contat per a res, i BLOC-INICIATIVA-VERDS no canviarà una tradició tan arrelada com aquesta.

Mireu si no el seu spot electoral. La carta de presentació on els partits i coalicions ens mostren les seues principals preocupacions, i on plasmen els seus arguments essencials per demanar-nos el vot:
A banda d'algunes idees genèriques, aquestos són els casos concrets que preocupen a la coalició:

  • PAI Rabassa. Alacant
  • Tren Gandia-Dénia i Xàtiva-Alcoi. València i Alacant
  • Subestació elèctrica de Patraix. València
  • Central nuclear de Cofrents. València
  • Ave soterrat a l'Horta. València
  • Teatre romà de Sagunt. València
  • Xúquer viu. València
  • Circumval·lació d'Oliva. València
  • Per les comarques centrals...


Per tot açò
demane a Castelló
vot de càstig per a
BLOC-INICIATIVA-VERDS

No cal esperar a que ens peguen la ganivetada. Més va previndre.


La Mirada Crítica

11 comentaris:

Xavi ha dit...

Hola XorX.

Jó sóc una de les 70 persones que comentes al següent post que segueix el teu bloc a diari. Realment, m'agrada.

Però en aquesta ocasió no puc estar d'acord amb tu. Vot de càstig a Bloc-Iniciativa-Verds? Doncs, o estàs suggerint el vot en blanc, o suggereixes que és millor votar PP,PSOE o EUiR que B-I-V?

XorX ha dit...

Ja sabràs, docs, lo extremista que puc arribar a ser :P

No, seriosament. No ho faig gratuitament.

No puc acceptar de cap manera que BLOC-INICIATIVA-VERDS margine a Castelló com PP-PSOE-EU.

Ja va passar fa temps amb la campanya de Compromís, i després ens van demostrar que no ens enganyaven: Castelló no ha pintat res. En tot cas els quatre temes més greus, però n'hi ha 40 de menors que ens han passat per davant només per ser de València. Això no és.

Després, la cap de llista de València per B-I-V, Isàura Navarro, s'ha despreocupat també en Madrid de Castelló. Cal que recordem la impassivitat de la diputada amb l'incendi de l'Alcalatén?

Jo no demane el vot per a ningú. A Castelló hi ha un sentiment fort des de fa anys que no pintem res, que València s'ho endú tot. Doncs no puc recolzar cap partit ni cap coalició que comulgue amb aquesta tradició.

No penses que no me decepciona B-I-V, però aquest és l'spot de campanya, i aquestes són les raons que ens donen per a votar-los.

Hi ha moltes coses bones, però la roïna crec que és determinant. Potser així a la pròxima s'adonen que existim i, aleshores, si que es meresquen el nostre vot.

Qui sap. A vore si Isàura, per València, trau el seu escó i ens demostra que Castelló li importa a l'esquerra valencianista i ecologista. Molt ha de canviar, però si ho veig, m'ho creuré.

Salut!

Anonymous ha dit...

Aquest vot no serveix per res. Perque no es forma un compromís i tots estos partits es fusionen, inclosos ERPV que a les autonomiques ens van cagar tots.
Les dretes es riuen de veure el que revindiquem, perque tots els partits d'esquerra revindiquen el mateix, i en canvi estem separats, amb guerres entre nosaltres, com BLOC-EU, ja esta be, jo crec que s'ha d'establir el compromís per a tot el País Valencià, ajuntaments, corts valencianes, corts generals.

Només dic que a les proximes votare PSOE, encara que m'agradaria votar altra opció, pero mentre tots estos partidets no s'unisquen el vot va al fem. Votaré al Psoe fonamentalment per a que no guanye PP que entre l'ajuntament PP, i la generalitat PP, ja estic saturat. I també per a que no estiga justet en vots, perque el xantatge del PP donaria mes fastig, i els xantatges dels partits autonomics com CIU que quan li pegue la venà canvia al PP, i aixo es molt perillos preferisc estar com estic que anar a pijor sincerament.

El llaurador de l'horta ha dit...

Pues jo votaré al Bloc perquè l'únic vot útil és aquell que defendra els teus interessos.
Passe de votar al bipartidisme i a l'americanització política.
Tens raó en l'error i falta modificar-lo, no crec que es margine a Castelló això ha sigut un error, De fet el president del Bloc és Panyella , exalcalde de Torreblanca(?¿) i diputat a les Corts Valencianes, també teniu a Enric Nomdedeu en la executiva i de gent amb càrrecs al Bloc a Alacant no hi ha molta però no diré que el meu partit margina a Alacant, i menys públicament perquè vuic fer fort el valencianisme.

XorX ha dit...

Jo no dic res de Nomdedéu, és l'únic regidor que fa oposició constructiva i en positiu a l'Ajuntament de Castelló!!

Jo parle del que ens ven B-I-V de cara a les generals...

Però m'alegra molt que algú ho veja com una raó per a fer autocrítica. Encara hi ha temps!

A mi em preocupa el centralisme valencià -província- que demostren PP, PSOE, EU... No m'agradaria que BLOC-INICIATIVA-VERDS seguira el mateix camí...

Salut!

El llaurador de l'horta ha dit...

Però Xorx evitem aquests comentaris, ser excesivament crítics no és bo perquè no sabem perquè s'ha fet aixina ni molts altres motius.
Per això et recomane que envies un email queixante a la web del Bloc per a que sàpiguen que han fet un error i també per a saber si hi han motius per eixe fet.

XorX ha dit...

Potser ho faig, a vore si contesten. Vaig escriure en el seu temps a polítics actius i de primera línia d'Iniciativa i encara estan per contestar.

També ho he comentat en un fòrum de valencianisme on hi ha molta gent del bloc -alguns amb càrrecs- i han callat tots com a putes (frase feta). No confie massa, la veritat.

De tota manera, ei, l'anunci de B-I-V dóna raons per a ser votat, això va a criteri de cadascú. Jo, abanda que es deixa de costat a Castelló, no tinc queixes del contingut. Tot és positiu. Puc dir el mateix d'altres partits, i altres el just el contrari.

Jo deixe la meua opinió. Sóc massa radical? Potser. Però també me pareixen algunes coses injustes i greus. El meu vot no se'l guanyaran per aquest camí, i espere que el de molts altres castellonencs -de província- tampoc.

Cadascú que pondere la importància de tot açò com crega convenient.

Anonymous ha dit...

Pots tindre més o menys raó en la teua queixa, ací no entre, i potser és cert que tots marginen en certa manera les comarques del Nord. Dit això, també tinc molt clar que el provincialisme el tens ben arrelat i és ben profund. A una persona de la Plana amb una mínima consciencia de país deuria interessar-li tant els dels Ports com els del Camp de Túria, la Safor o els de l'Alacantí; però sembla que no és així. Quin país tenim! o millor dit, no tenim.

XorX ha dit...

No és culpa meua que, en general, Castelló província siga la gran oblidada. Si vols, comente les comarques oblidades una per una. Però aleshores hauria de parlar, a banda de totes les del nord, de moltes altres del terrirori i crec que és massa complicar-se.

A mi m'interessa tot molt, però, evidentment, me preocupe especialment per lo 'meu'. I no vaig en contra de ningú, que a mi tot el que promet B-I-V me pareix perfecte, però potser no cal oblidar-se de nosaltres de manera tan descarada i reiterada.

El 'provincialisme' que tu dius és una realitat, i no se me cauen les castanyes per reconèixer-ho. I no sé a altres llocs del País, però a Castelló ser de Castelló és una senya d'identitat. Potser precisament perquè sempre se'ns ha ignorat. Ho hauríeu causat vosaltres, doncs. I mentre no l'accepteu, no ens representareu. Ni als valencianistes ni als no valencianistes, perquè no té res a vore una cosa amb l'altra, ja t'ho dic.

És el que tenim, i quan tinguem una altra cosa ens abearem a ella també.

Si amb aquesta entrada he cridat suficientment l'atenció per a que algú es pare a pensar, bé. I si no, també.

De moment el meu vot ja no el tenen, perquè no el mereixen.

Salut

Jaume ha dit...

Un càstic preventiu? Òndia, no fotem, que això ho va fer Bush i ja sabem com ha acabat la cosa! (perdona la familiaritat i perdona'm la broma també).

No sé, pensa-t'ho. Si vols, que jo crec que sí vols, que aquesta coalició tinga continuitat hem de votar-la. Només per açò jo crec que val la pena.

A més, jo crec que BLOC-IPV-Verds ja és suficientment castigada per la llei electoral i pels mitjans de comunicacions, no creus?

En fi, que sí que és cert l'oblit de Castelló en l'spot (a mi també em va cridar l'atenció i em sembla un dels pocs errors que té eixa propaganda), però també reconeixeràs que l'Alfred Remolar dia sí i dia també presenta propostes per aquesta circumscripció (algunes publicades i tot!!!), s'està mostrant veritablement actiu com pocs.

Salutacions cordials.

XorX ha dit...

Aquesta entrada, aquest "càstig preventiu" (que no ho és tant, perquè les cartes estan clares) és un toc d'atenció Jaume.

Jo reconec a tothom el que fa en positiu, i molt en concret al Bloc. Però han relliscat, i no han corregit, perquè ja els va bé així.

De tota manera estic mirant l'agenda de campanya de Bloc-Iniciativa-Verds i no me pareix que hagen corregit res... Ni Castelló ni Alacant. A vore qui promulga més el provincialisme que ells.

Me venen parlant de 'comarques centrals' i se pensen més valencianistes que ningú. I a l'hora de la veritat és que, no només es passen la vida mirant i parlant del seu propi melic, sinó que viuen en ell. Això és hipocresia.

No vaig a retirar res, però no penseu que estic content.