Benvinguts :)

dijous, 24 de gener de 2008

Compassió x Castelló

Fa unes setmanes vaig trobar açò al Periódico Mediterráneo:

Contestador del Mediterráneo


La resposta és contundent. 0.65€/h. Però seguim havent de pagar per rebre atenció sanitària o per visitar els nostres amics i familiars a l'hospital.

Que a Castelló mana LUBASA ho sabem tots, però arriba un moment en què la seua influència traspassa la ratlla del món empresarial i s'endinsa en el polític, on s'ha imposat al propi sistema.


L'encara president de la Diputació de Castelló -temps al temps-, s'ha burlat una vegada més dels castellonencs i d'aquesta democràcia que el fa president de rebot (i no és inevitable). Avui el tema és seriós, i no perquè el sistema siga tan vulnerable, sinó per les seues conseqüencies.


Parle de sanitat, i vull parlar dels serveis que l'administració ha de donar a la ciutadania, que no es redueix a la tasca interna de l'hospital, sinó que, amb el temps, ha d'adeqüar-se a les necessitats de cada moment:


Constitució

Article 431. Es reconeix el dret a la protecció de la salut.

Correspon als poders públics organitzar i tutelar la salut pública a través de mesures preventives i a través de les prestacions i dels serveis necessaris. La llei establirà els drets i els deures de tothom en aquest punt.


Estatut

Article 54. És de competència exclusiva de La Generalitat l'organització, administració i gestió de totes les institucions sanitàries públiques dins del territori de la Comunitat Valenciana.No ens cal més. Sabem quines necessitats tenim; sabem quins drets tenim; i sabem qui té la competència.

Doncs a tot açò em referisc en aquesta entrada. I ho faig arran d'unes declaracions de Carlos Fabra sobre el nou aparcament PRIVAT de LUBASA de la Residència (o Hospital PÚBLIC General). Aquest àudio el vaig enregistrar la mateixa setmana de la publicació de la queixa del veí amb què hem començat:Primera i principal. En què quedem? 0,65€ o 1,5€? Dos mitjans enfrontats. De qui ens fiem? Del progressisme immediat o del conservadurise meditat? Trieu el que trieu, ERROR! No hi ha res com comprovar-ho per nosaltres mateixos (feu click per ampliar i vore-ho més gran i més clar):

Tarifes hospitalàries, quina paradoxa


Diu que 0.025€/minut, multipliquem doncs el preu del minut per 60 minuts que té una hora. 0.025€*60min=1'5€/h.

... vaig a fer-me el sorprés...

Oh! OOOOOHHHHH Que la Carmen Tomás ens enganya! Quina sorpresa, tu! El Mediterráneo una vegada més mentint de la mà del PP! Qui ho diria aquell 14 de juny de 1938 en què la Falange publicaria per primera vegada "El Mediterráneo" amb una foto de Franco a la portada i els titulars "Viva España" i "Viva Franco"... I no ho dic només per la seua proximitat al PP i els seus fraus a un sistema democràtic que encara no es creuen.

Com no podia ser d'altra manera, XorX va prendre la iniciativa d'escriure al contestador del Mediterráneo per demanar una aclaració o una explicació... Però la resposta de Carmen "la franca" (per la seua sinceritat, claaar) mai va arribar a publicar-se... què esperava, oh il·lús de mi?


Per si açò fora poc, el Partido Popular mentia uuuuuna vegada més dient que són preus competitius. Doncs bé, repetisc en cabuderia i isc a comprovar els preus dels principals aparcaments del centre de Castelló:

Plaça de Santa Clara

De 7 a 15h primera hora: Gratuïta
Resta d'hores: 0,023€/minut = 1,38€/hora

Avinguda del Rei en Jaume I

0,020833€/minut = 1,25€/hora


Plaça del Jutge Borrull

Primeres 4h: 0,0268€/minut = 1,6€/hora

Següents 8h: 0,0174€/minut = 1,04€/hora


Plaça de Cardona Vives

0,020833€/minut = 1,25€/hora


Avinguda del Mar

0,02876€/minut = 1,73€/hora


Carrer d'Herrero

0,033€/minut = 1,98€/horaHe calculat (corregiu-me) una mitjana de 0,024492846€/minut = 1,47€/hora

Com podeu observar, aparcar al centre per a comprar és més barat que aparcar per a rebre atenció sanitària. Increïble.


Bé, ara que ja sabem que ens prenen el pèl, fixem-nos en la cara tan dura que tenen. El senyor Fabra ens ha plantejat, amb tota la xuleria del món, dues opcions per anar a l'hospital:


A) Que anem amb transport públic [ja siga des del centre de Castelló, com des del Grau, com des d'Orpesa o pitjor; i independentment dels transbords que heu de fer, la freqüència de les línies, la correspondència més o menys propera, el preu, o la proximitat del servei de transport públic del nostre domicili].


B) Que aneu amb vehicle propi però no sols [és a dir, arreplegant altres malalts coneguts o desconeguts pel camí per a saturar menys les quatre places cagaes que han deixat lliures de pagament o, com que estaran ocupades, per a que LUBASA acabe cobrant igualment].


Increïble però cert. LUBASA mana i no cal ni argumentar les decisions polítiques en el seu benefici. Amb una burla hi ha prou, total, ja hem quedat que a la Diputació impera el sistema dictatocràtic.


Hi ha molta polèmica al respecte d'aquesta qüestió. L'aparcament està pràcticament buit: Castelló es nega a pagar per aparcar en un Hospital públic. Els personal de l'hospital fa vagues i manifestacions davant de l'eixida de l'aparcament. I a les sales d'espera no es parla d'altra cosa (ni tan sols de les inacabables hores d'espera! L'INE hauria d'investigar aquest cas únic).


Com veig que és un assumpte d'interès general que tots tenim dret a conèixer amb detall, m'he arrimat a l'hospital a fer algunes fotografies i deixar constància de com estan les rodalies de la Residència... i fan llàstima. Podeu escoltar la pau que s'irradia per megafonia dins de l'aparcament si polseu play en el seqüent vídeo. Les imatges són les mateixes que baix, així que podeu seguir llegint acompanyats del so de la desvergonya:
Imaginem ara que estem malalts i hem d'anar a urgències:

Cinc opcions per aparcar a l'Hospital General de Castelló:

Rodona d'accés a l'hospital


1.- Aparcar en el nou aparcament de LUBASA i pagar més per ser atès a un hospital públic que per anar de compres al centre de Castelló.


Cartell propagandísticEspai en aquest car aparcament no ens en faltarà, segur.

Primera planta, a mitges...


Planta -1


Segona planta, pràcticament buida.


Planta -2


Tercera planta, desèrtica.


Planta -3


No ens dóna la gana participar batalles fabrils, així que optem per aparcar en superfície. Evidentment damunt de l'aparcament s'ha construït una espècie d'invent a cavall entre un aparcament (una gran esplanada amb places d'aparcament inaccessibles) i un parc públic (grans jardineres amb pedres però sense bancs ni pràcticament vegetació):

Aparcament privat de l'hospital públicEixa vintena de places del mig estan reservades per a les quatre ambulàncies que tenim sempre en marxa (és un dir). La resta de places normals estàn simplement tancades...


Només ambulàncies, però tancat a tothomProvem d'aparcar a les rodalies. Molt senzill:

2.- Anem a l'aparcament asfaltadet i vigilat que hem tingut a disposició durant uns mesos darrere de l'hospital.


Aparcament asfaltatDe veres pensàveu que LUBASA és tonta? Poc s'ha tardat en tancar aquest aparcament, que es troba incomprensiblement buit i tancat. Ni tan sols s'han molestat en començar algunes obres, per a què. "LA GENT SÍ QUE ÉS TONTA, tanquem i esperem a que ens tornen a votar". Doncs què bé.

Però encara no hem aparcat, i no oblideu que estem malalts!

3.- Optem per l'aparcament de davant de l'hospital, el de sempre. És de terra, està ple de clots, es converteix en un fangar quan plou, i és una fàbrica de pols la resta de l'any. A més a més, ple de gentola demanant diners a canvi de no ratllar-te el cotxe personatges demanant diners a canvi d'assenyalar-se les places lliures (a mi no em fan llàstima, em fan por; i no els done diners per solidaritat sinó per evitar-me un disgust, i no sóc l'únic). Ací també has de pagar. Eixa voluntat fruit de la solidaritat imposada que ara està tan de moda. Doncs passe d'abandonar el cotxe ahí a la seua sort. A més a més, sempre està complet... i sense senyals de puticlub que ens indiquen l'entrada com insectes al fanal.Aparcament de terra


4.- Farts de tot, aparcarem als voltants de l'hospital... en qualsevol lloguet on no moleste, i avant.


Pilonets per ací i per allà


Linia groga (prohibit aparcar sense pagar)Ací no s'aparca, PAGUEU


Més pilonets...


Desgraciats... se les saben totes... però si volem aparcar de forma mitjanament digna (osiga, sense pagar, i ja voreu per què) no tindrem més remei que saltar-nos les normes de trànsit. Que una senyal prohibeix circular als vehícles no autoritzats? També suposa la Constitució que no hem de pagar per anar a un hospital públic i ací es fan rics a la nostra costa. Autoritzats constitucionalment -norma que s'aplica directament-, anem a la part de darrere de l'hospital...

5.- ... a l'aventura! És l'última opció que tenim. No oblidem que estem malalts, i si no ens hem matat enduent-nos ningú per davant, ens trobarem el següent com a últim recurs:


Aparcament Hospital General


Com ho veieu, un aparcament camp a través.


Camins sense asfaltar, plens de clots


Només vos diré que el cotxe em va rascar baix i que eixa senyora quasi es desgràcia pel camí. I tornar de nit encara és pitjor, que la il·luminació en superfície al voltant de l'hospital és mínima, i moltes zones queden completament a fosques. Poca broma.

Quanta seguretat dóna la penombra, eh! Mireu, aquest podria ser el vostre cotxe si vos quedeu una temporada ingressats:


Dis-me que eixe cotxe no el van aparcar ahir...


I ja no parlem de la tarja de crèdit si vos heu decantat per l'opció LUBASA...

Tot i això les places no sobren... Aquest vehicle el conduia una parella amb un bebé. Evidentment no estaven per a hòsties i van deixar el cotxe on van poder perquè per a ells la vida del seu fill és el primer. Per a Fabra ho són els diners, per davant de la nostra salut.


Aparcant de qualsevol manera


Abocadors estratègicament descontrolatsA més a més, el mal estat de la zona no només es redueix a la llum o a la manca d'asfalt, sinó que hem de suportar la companyia del fem acumulat als horts erms i la fauna pròpia d'aquest tipus d'abocadors urbans.


Jo estic segur que no tardaran en tancar-nos els aparcaments camp a través i el fangar. I si te descuides, ens porten als AMU o Lubasitos per a recaptar diners amb tot aquell que ha intentat saltar-se la directiva transaccional imposada per LUBASA. Tot després de les eleccions....


...i al final no tindrem més remei que empassar-nos el recordatori de pagament, per si ens oblidàvem de qui mana a Castelló:


Paga paga paga paga paga paga pagaTingueu-ho en compte, per favor.

Per la vostra pròpia integritat, avui més que mai, salut!La Mirada Crítica

8 comentaris:

Anonymous ha dit...

Un excel.lent, un bon reportatge, llàstima que l'oposició no s'àpiga fer estes coses.

Catarroja Blog ha dit...

Em quede amb la boca oberta, magnific treball! Ni en "Proteste Ya" apleguen a tant... :)

Salut!

PØrras ha dit...

Vaya currada que te has pegado Xorx... es una lástima como juegan con nosotros...y lo peor es que lo seguirán haciendo porque incompresnsiblemente hay gente que quiere que así sea, y si nó, al tiempo.

Salu 2

XorX ha dit...

Hola! La veritat és que la idea va orgir per casualitat, però conforme vaig anar fent fotos i escoltant la gent queixar-se se'm va anar calentant la sang...

Però bé, ja sabeu que la gent se queixa molt i després calla massa.

Gràcies als tres, salut!

dAvidet ha dit...

ams!
no sé de que us queixeu per menudències...si jo pensava q tenieu pela de sobra...donat que li feu regalets a sa majestat el rei dels cegs and family anualment... com a bons subdits leials!
a Gandia l'ajuntament als pàrkins oberts optà per possar gent a l'atur o problemes sanitaris, socials,etc... que cobrava molt poquet i sempre a voluntad de la gent. Estava molt bé. els cotxes vigilats, la gent una "ajuda" i es regularitzava una situació existent...però com sempre els del pepet..anaren a cagar a patí alié i denunciaren a l'ajuntament i crearen bulla...ara els parkins els controlen els yonkis i les putes...gent més respectables que els polítics en molts casos...però amb formes molt més directes i molta mala llet!

Pep Trullén ha dit...

Xé Xorx, jo que havia pensat dedicar-me a la crítica local al meu blog... després de veure el nivell del teu reportatge no em queda més remei que admetre que mai no podré estar a la teua altura...
Em dedicaré a la introspecció cretina com tot hom!

XorX ha dit...

Pep, la crítica la fa el missatge, les paraules i els arguments. Però sobretot, la fan les persones.

Dos caps sempre treballaran més que un. Per una entrada llarga que faig no deixes d'aportar el teu esforç per favor! Ni se t'ocórrega deixar de previndre'ns!! :)

Salut!

Carlos V ha dit...

Carlos Fabra, un tío con suerte

Hay gente que nace con estrella. Otros estrellados. Carlos Fabra, parece ser que pertenece a la 1ª categoría. No me refiero a que le hayan tocado varios premios de lotería (2 millones de euros en el último sorteo del Niño). O a que tuviese 94 cuentas corrientes con más de 600.000 euros sin justificar a su nombre (debe tener un cajón sólo para guardar las libretas) y que, ¡magia potagia! la Agencia Tributaria le devolviese dinero en la declaración de la Renta. El próximo Nobel de Economía está claro que se lo lleva el gestor de Carlos Fabra. Y encima, si vence Zapatero, le devolverá otros 400 euros. También a gente como Emilio Botín, Javier de la Rosa, Pizarro o Amancio Ortega. Por favor, que algún socialista me explique esta medida de regalar dinero a los millonarios. No la acabo de pillar. Se ve que soy corto de entendimiento. Lo de los 2500 euros por hijo nacido tampoco lo acabé de entender.

Pero volviendo con mi tocayo Fabra. Como decía, el dirigente popular es un tío con suerte. Pues, ¿ustedes conocen a alguien a quien le regalen fincas y huertos? Han dado en el clavo, Fabra lleva ya más de media docena de parcelas. Benditos amigos los suyos… Y además, su suerte es tal, que poco después de la donación, estos terrenos rústicos se convierten tras la recalificación en urbanizables. Deben estar plantados con tréboles de la suerte.

Al igual que Obelix cuando cayó de pequeño en la marmita, Fabra está tocado por algún poder sobrenatural que le protege y ampara. Pues en el juicio más importante en su contra (acumula varias causas), se ha cambiado hasta 7 veces el juez que debe seguir el caso. Estos retrasos acabarán haciendo que, posiblemente prescriba el (supuesto) delito… eso es suerte. Pues no puedo creer que los jueces se vean presionados.

Está claro que Carlos Fabra está ungido por una varita mágica que hace que la suerte, siempre tan volátil e imprevisible, haga que la moneda caiga por el lado adecuado. Cara para Fabra, cruz para los valencianos.

http://charlifuster.blogspot.com/2008/02/un-to-con-suerte.html