Benvinguts :)

dimecres, 5 de desembre de 2007

IT5 ed. 15h amb HP i MF

Durant els últims dies Telecinco ens ha estat bombardejant amb una campanya autopromocional dels seus informatius per a la que no ha escatimat en recursos.

Informativos Telecinco edició 15.00h amb Hilario Pino i Marta Fernández


El canvi més interessant és la incorporació de Marta Fernández. El retard a les 15h era previsible, sobretot després d'haver abandonat les 20.30h per a enfrontar-se directament a la competència i després de retardar 30 minuts l'informatiu migdia del cap de setmana per donar espai al fracassat Aquí Hay Tomate Weekend.

A Fernández la vam poder vore recentment a Las Mañanas de Cuatro. Anteriorment a NoticiasCuatro 14.30h i a CNN+ abans del naixement de la cadena en obert de Sogecable.Aquesta és la tercera entrada en què parle de canvis estratègics de Telecinco per millorar la situació dels seus informatius. L'últim gran canvi es produeix quan Piqueras aterra a Telecinco, fa ara any i mig. No molt abans, fa poc més de dos anys, Telecinco ja pegava un altre gir buscant el seu espai en un panorama informatiu on, des de les eleccions de març de 2004, havia perdut l'exclusivitat del progressisme.

A hores d'ara ja podem saber que Pedro Piqueras, després de "reinventar" els criteris periodístics dels informatius per a cohesionar-los amb l'actual identitat corporativa de la cadena, els Informativos Telecinco -més superficials, més modalitzats- no han millorat la seua audiència de forma notòria, i segueixen sent l'assignatura pendent de la cadena líder.

Telecinco ha tractat d'assegurar-se la mateixa audiència amb el nou horari, i amb el temps ampliar-la pel nou tractament informatiu. Per a això ha aprofitat l'avantatge de ser la nº1 i ha tirat mà de l'autopromoció:

Sobreimpressions en pantalla:


Sobreimpressió a El Buscador


Autopromocions per als talls publicitaris:

Fins i tot una cortineta o molinet específica, una eina molt explotada actualment per moltes televisions:Com a curiositat, així acomiadava Hilario Pino l'últim informatiu 14.30h:I açò ens vam trobar el dilluns a les 15.00h:  • Un informatiu que començava després d'un tall publicitari no breu, la qual cosa et podia temptar a canviar de cadena i vore el teu informatiu 15h habitual.

  • Un informatiu més ràpid que dinàmic. Una notícia no es sintetitza parlant més ràpid i vocalitzant menys. Tampoc sense aprofundir.

  • Un informatiu amb dos presentadors "juntos y, además, revueltos". Repartir-se papers distints a l'hora de la narració informativa pot ser molt interessant. Cada presentador fixant-se en una esfera, una la tècnica, i l'altre la humana, per exemple. Però no, Telecinco ha preferit l'opció parella d'enamorats que es divideixen els textos en frases, ara tu ara jo. I després passa el que passa, fixeu-vos ara després en quan parlen de les Spice Girls o en com s'acomiaden del programa.

  • Un informatiu que canvia moltes coses per a deixar-ho tot igual, o fins i tot empitjorar. Els enquadraments conjunts deixen pantalles a mitges, perquè el plató noe stà preparat per a això. O l'enquadrament de pas als esports després d'eixa mena de "La Revista" inconnexa.


Però el que més gràcia fa és que al final, curiosament, la cadena més beneficiada amb el canvi de Telecinco va ser Cuatro (la cadena que abandonava Marta Fernández) que per primera vegada superava el milió d'espectadors als NoticiasCuatro 14.30h just el primer dia de desaparèixer Informativos Telecinco de la seua hora d'inici. De moment manté 100mil espectadors més.

Això és tot, salut!

La Mirada Crítica


2 comentaris:

Anonymous ha dit...

No has recuperat l'entrada del vídeo de ALGUNA COSA PASA AMB L'NT9del desembre 2006, m'agradaria veure'l sobretot per recordar l'antic plató i els errors que van fer.

XorX ha dit...

Ei valencianet, bona aportació la de que treballaven junts a CNN+, se m'ha passat comentar-ho a l'entrada i és un detall bastant interessant. De fet, qui sap si decisiu per a l'elecció d'aquesta periodista i no una altra.

Jo també pense que una presentadora a eixe informatiu li vindrà molt bé, sobretot pel que tu dius, que l'Hilario s'entrebanca molt i de vegades ni vocalitza.

De tota manera segueix veient-se que els canvis són de cara a la galeria i que la inversió no s'ha revisat. I els rètols segueixen apareixent quan volen i on volen.

Gràcies pels teus comentaris!

Anònim, ja he actualitzat l'entrada que demanaves. Si acàs t'interessara en algun moment una altra, deixa'm allà mateix un comentari i jo penge el vídeo tant prompte com puga.

Salut!