Benvinguts :)

dimecres, 14 de novembre de 2007

sht, que ve el Latin King

Va fer bé el rei en manar callar així al president Chávez?

Jo crec que la repercussió internacional del succés ens dóna la resposta: això no es pot fer (per molt de barriada que considerem el nostre interlocutor). Bé, internacional i estatal, perquè vore la tele estos dies era un suïcidi neuronal. La monarquia és un d'aquells macrotemes que valen per a tot tipus de programa: informatius, debats-tertúlies, divulgatius-magacines, premsa rosa, d'humor, etc.

Aquest socavón lingüístic és una d'aquelles coses que un professional no pot fer en l'exercici de la seua feina. Un cirurgià no pot menjar mentre opera; i un rei no pot ofendre un president mentre representa internacionalment el seu país. O simplement no poden beure alcohol, qui sap. El cas és que les conseqüències segueixen augmenteant i empitjorant.

Però per si era poc, la família reial tapa l'escàndol amb una contranotícia: la separació de no sé qui ni m'interessa. Això mateix, però el cas és que tenen alguna cosa que tapar.

Fa poc parlàvem de la figura del rei, per tot allò de les fotografies cremades. Comentàvem que era un paper necessari en les relacions internacionals tenint en compte la ruïna de polítics que tenim, però tot Espanya és una ruïna. Això ho fa un president democràtic i s'arma la de 10. Però clar, al rei no l'hem triat... Jo veig encara més raó per fotre'l fora, però ja hem vist que la monarquia té carta blanca. Donem gràcies que tots els espanyols són iguals davant la llei!

Encara estic esperant un test d'alcoholèmia... Ah, no, que al final el rei sí que pot beure mentre treballa i ningú deu exigir explicacions... Doncs a mi em sona a autoritarisme, social i extraoficial. Clar, si Aznar pot fer apologia de la beguda al volant impunement, qui li dirà res al rei si només condiciona les nostres relacions internacionals? M'encanta Espanya ^^ és un show.

Diario Crítico
Cada vez más tensión: Marruecos celebra la 'Marcha verde' en plena visita de los Reyes

... Que no serà al contrari? Ni tan sols som capaços de reconèixer que la visita dels reis a Ceuta i Melilla després de 32 anys va ser planificada amb coneixement previ de la celebració de la Marxa Verda del Marroc. A qui volem enganyar? Era una clara provocació, imperialista o no. Nosaltres som els roïns, i després encara ens queixem!

Aquesta covardia extensible a la resta de premsa escrita és contagiosa també per a la televisió. Hem de suposar que encara existeix algun tipus de censura prèvia (no oficial, evidentment)?

No sabem fins on arriben les ombres de la casa reial, però hi ha algú que s'atreveix a posar un ditet a la tenebra. I és que, entre programa i programa, s'emet El Intermedio del Gran Wyoming, un espai que si bé no creu oportú comentar l'estranya coincidència de la visita dels reis amb la celebració dels nostres veïns, sí que comenta altres aspectes de l'actualitat d'una manera bastant curiosa. Malauradament, no tenim més remei que tragar-nos la propaganda de Buenafuente, del diari Público i de la guerra del futbol entre laSexta i Sogecable, però tot i això el programa paga la pena. Pocs s'atreveixen a parlar de "copes d'aigua" com podreu vore en aquest vídeo resum:Si vos interessa, el programa s'emet de dilluns a dijous sobre les 21.30h a laSexta, i hi ha molt més del que apareix ací. No sé què és exactament l'humor intel·ligent, però ací tracten l'actualitat amb ironia i sense pels a la llengua, cosa d'agrair en un sector que, com tantes altres coses, va en retrocés i cada dia a major velocitat. Ja em contareu si el veieu, jo no seguisc cap altre programa amb més interès (tampoc hi ha molta més cosa a vore...)

Salut!

La Mirada Crítica

2 comentaris:

taronget ha dit...

Hola,

Com tots sabem, els blogs han esdevingut en les finestres que milers de persones utilitzen per donar a conéixer el seu punt de vista sobre l'actualitat política, el seu país, el món, etc.

Els valencianistes no som una excepció i cada dia en son més els que decideixen obrir el seu blog. Per a dinamitzar la blogosfera valencianista hem posat en marxa un afegidor de blogs valencianistes: Blogsvalencianistes.com

No és cap mena d'associació o plataforma, tan sols un afegidor amb una selecció de blogs de temàtica valencianista, actius i plurals. Com el teu blog encaixa amb eixa descripció, ens hem pres la llibertat d'afegir-lo.

Si tens algun dubte o suggeriment no dubtes en contactar-nos a: blogsvalencianistes[arroba]gmail.com

Gràcies i salutacions!!

Carles/Taronget
http://blogsvalencianistes.com
Fem país en xarxa!

XorX ha dit...

Hola Carles, me pareix una molt bona iniciativa. A vore si així fem una miqueta de pinya, clar que sí!

Gràcies per comptar amb La Mirada :)

Ja he afegit un enllaç al menú.

Salut!