Benvinguts :)

divendres, 19 d’octubre de 2007

Un PSOE esquitat de MERDA


Com tots sabreu, Ignasi Pla ha abandonat la secretaria general del PSPV-PSOE després que la Cadena SER fera públic un impagament per part de l'ex-líder dels socialistes valencians a una empresa constructora.

Les explicacions de Pla no van ser clares, i tot i que es mostre com una víctima mediàtica la realitat és que probablement no tenia intenció de pagar unes obres que finalitzaren el passat mes de febrer, segons publica avui la premsa.

Són moltes les especulacions que giren al voltant d'aquest assumpte, algunes reforçades per paraules del propi Pla a les Corts, on es va mostrar agrait amb el PP (únicament amb el PP) per no haver tret sang d'aquesta notícia. Però també xoquen els fets que cap membre de l'executiva federal del PSOE o del Govern haja recolzat a Pla, que el President Zapatero no l'haja telefonat o que la vicepresidenta De la Vega haja visitat els pobles valencians afectats per la tromba d'aigua sense el fins ara líder dels socialistes valencians.

A mi ja m'està bé que se'n vaja, no ens enganyem, un impagament així no es deu a un descuit. Si a un polític no li cobren 80 mil euros, o reclama la factura o li reclamaran a ell. Sembla mentida que els propis polítics no hagen assumit encara que la societat només consenteix la corrupció a la dreta, i que si l'esquerra vol guanyar haurà de ser amb un panorama 100% net i transparent. Tant injust com cert.

I com al PP, a mi no em preocupa tant la dimissió de Pla com la readmissió de Lerma.

Lerma torna al PSPV-PSOE

L'expresident del Consell, Joan Lerma, torna 13 anys després a dirigir el PSOE valencià. La gestora es farà càrreg del partit fins el proper Congrés Ordinari (o extraordinari, com s'atreveix a augurar Hilario Pino), previst per a després de les eleccions generals. El que em pregunte jo ara és... una dimissió forçada i planificada des de Madrid no és suficientment extraordinari per convocar un Congrés immediat?

No sé què esperen els socialistez amb el retorn d'un líder caducat i descartat en el seu moment per l'electorat valencià. A més un líder molt poc valencianista. No sé què esperen enviant ministres que ens acusen de ser els causants d'inundacions en cascs antics de diversos municipis després d'haver caigut quasi 400l/m2 en poques hores (jo ja no puc evitar per més temps considerar a la ministra Cristina Narbona com a persona no grata al País Valencià). Ni tampoc sé què esperen després d'haver deixat Castelló amb el cul a l'aire en els últims pressupostos generals. O abandonar TV3 des d'Indústria, etc. etc. etc. (Sé que és una fórmula incorrecta però mai acabaríem de citar agravis del PSOE als valencians. I del PP millor no en parlem).

Un socialisme recremat

I és que el PSOE cada vegada fa més pudor. A pesar d'haver fet algunes coses molt bones per a la societat espanyola, el Govern no ha sabut controlar l'agenda política i l'agressiva i constant campanya política del PP se'ls ha menjat.

Ara el PSOE ha començat a actuar com aquell que duu moltes legislatures -amb mesures massives que no ténen en compte la renda de les persones- o com aquell que va prometre no ser mai -amb la creació de mitjans de comunicació al seu propi servei, com Público o laSexta, que últimament és més que mai laZexta-.

A pesar de la forta acceleració en la putrefacció d'aquest Govern (i del seu tarannà), no crec que siga el moment d'un triomf per al PP. L'ideal potser seria una victòria poc ajustada de l'esquerra per a forçar una renovació profunda del PP que apostara per una alternativa lluny de Rajoy, Acebes, Zaplana, Camps, Aguirre, etc.

El "President que mai canviaria" ha canviat i ens ha tornat a demostrar que cap del dos grans partits (i la seua guerra mutua) ens convé als valencians. Si a açò li sumes que entre els partits xicotets també hi ha una guerra que els esquita a tots, només ens caldrà esperar que el partit de Eva Hache no es presente només per Madrid.

Vota Eva Hache

La Mirada Crítica


PD: Senyores, senyors, ens veiem en deu dies :)