Benvinguts :)

dilluns, 15 d’octubre de 2007

"Rei d'Espanya i de València"

Avui que els problemes informàtics m'han donat una treva, aprofite per escriure.

Enguany no he anat a la mani del 9 d'octubre, però vaig aprofitar per enregistrar-me l'NT9, a vore si dèien alguna cosa... I sí, l'han dita (entre tota la propaganda típica de la jornada). Aquesta vegada no han passat de puntetes com ho van fer amb anteriors processons cíviques de l'esquerra valenciana (vore la gran referència a eixa notícia al vídeo de l'entrada anterior), però no per això han desaprofitat la seua més efectiva arma de manipulació massiva:


La veritat és que m'ho esperava, i no de l'NT9 -que era evident que en parlaria-, sinó dels radicals de foc i fotocòpies. A mi tampoc m'agrada la monarquia, ni m'agrada com l'actual cap d'Estat va accedir a la successió, però d'ací a rebentar una manifestació se'n va massa.

Personalment no entenc l'objecte d'aquest tipus de protestes, que prioritzen el fet de ser el punt d'atenció al d'aconseguir els seus propis objectius. Menys les entenc si damunt delegitimen la veu de companys que ixen al carrer per reivindicar la identitat i la memòria històriques. I Consell 9 ha tardat poc en aprofitar el favor dels antimonàrquics per relacionar la marxa amb la crema de fotografies, i aquesta amb el republicanisme en general, tot un cop impulsat per nosaltres mateixos, molt bé! Molt intel·ligents! Però per a llestos els redactors, que s'han cuidat molt bé el llenguatge per a dir una cosa i donar-ne a entendre una altra. Felicitats, molt enginyós, però també molt menyspreable.

A més a més, ara resulta que monopolitzen el republicanisme els radicals minoritaris quan hi ha molta més gent que esperem pacientment que arribe el moment adequat o actuem amb campanyes menys agressives i contraproduents. Estan demonitzant la nostra manera d'entendre l'Estat i això no és just ni decent. A mi les monarquies tampoc em van, però entenc la realitat històrica que ens ha conduit a aquesta situació i entenc que m'he de tragar al Joan Carles.

A banda, poden haver moltes raons per a no voler la monarquia, però no parlem necessàriament de malbaratament de diners ja que, per a bé o per a mal, la família reial té un paper clau en les relacions internacionals lluny de l'eterna i autodestructiva guerra esquerra-dreta que sembla que mai arribarem a superar. I tot i això la Corona compta amb un pressupost molt estret en comparació amb les repúbliques europees. Les coses com són.

Potser no estem preparats per a prescindir d'una figura neutral com la del Cap de l'Estat, però també és cert que enfrontar-nos a eixa necessitat i superar-la podria ser l'inici d'una altra forma d'entendre l'Estat... Així que jo no encendré cap fotografia, sinó que em conformaré -simbòlicament- amb sobreexposar-les... (amb tots els meus respectes).

Cap de l'Estat

Salut

La Mirada Crítica