Benvinguts :)

dilluns, 10 de setembre de 2007

Es renoven els a3n

Avui els informatius més vistos -i menys dignes- de la televisió han renovat decorat i grafisme. Parlem d'Antena, 3 Noticias, i no, la coma no sobra, perquè entre tanta porqueria i propaganda podem situar la mitjana de notícies decents en 3 per cada informatiu.


Antena 3 Noticias - Abans


Una vegada més, a3n ha esperat al més d'agost -inclòs entre els de menys consum de televisió junt amb juliol- per renovar els seus informatius, i ha recorregut de nou al set de les urgències i reformes, aquell tan horrorós de les mil pantalletes i la fusta de fons que segur que tots recordareu (imagine jo que serà una espècie de sala de continuïtat, probablement internacional):


Traster d'Antena 3


El grafisme s'ha centrat un poc, tornant al clàssic blau i al sempre neutral gris. A més a més, ha tornat el volum a una Terra que recupera un disseny natural.


Antena 3 Noticias - Ara
No negarem que tot és avui més modern que ahir (i sobretot que fa un mes, ja que el plató dels últims anys ja va ser una gran novetat en el seu dia), però al final, com sempre, tot canvia per a que tot seguisca igual. Doncs vaja!

La careta té certes similituds amb l'anterior, tot i que la música no té tanta força i juntament amb els colors li resten sensacionalisme. Ja dins del programa, els gràfics segueixen la línia nova corporativa. Anem recordant i comparant:
I no parlarem avui de la publicitat informativa de la casa, que és causa mereixedora d'una especial atenció.

Sumari abans:

Sumari antic

Sumari ara:

Sumari nou


Torna el classicisme als conservadors, però en aquesta ocasió pense que és una decisió molt encertada. Comença una temporada molt interessant, amb unes eleccions generals a l'equador, i els distints mitjans estan preparant-se de valent. Vegem ara el grafisme per a noms propis:

Rètols abans...

Rètols abans


I rètols ara...


Rètols ara... ¿?


Sí, sóc així. Error que trobe, error que publique. De fet no ha sigut l'únic problema tècnic, a penes hem pogut vore grafisme sobre les imatges durant aquest informatiu. Ens han estat bombardejant amb imatges i declaracions durant més de mitja hora i encara estan per explicar-nos qui ens parlava i on es trobàvem. Com podeu observar, alguns dels rètols inclouen a la part superior una franja de color gris. Algun dia descobrirem si té algun sentit més que l'estètic, si és que en té. A més a més, ens inclouen la data, com si no sapiguèrem en quin dia vivim (el que té buscar un públic massiu). Jo seguisc pensant que és més interessant donar per suposat que tot és d'avui i remarcar el que siga d'arxiu.


Ací teniu els nous rètols. Avui entrada masoquista, més Manu Sánchez, el petit culé.

El Madrid no ho és tot, Manelet; ni el futbol tampoc


Gràfics senzills, ja era hora, que sembla estar de moda despistar a la gent amb animacions absurdes i antiestètiques. I parlant de disseny, accepte que a estes altures no haja d'estar absolutament tot perfectament alineat amb la mosca de la cadena, per això mateix no entenc a què ve eixa espècie de taca blavosa que apareix i desapareix a la dreta del logotip i que no ens aporta absolutament res.Parlàvem d'errors. La veritat és que tècnicament ha sigut un bon primer informatiu. Sobretot perquè han aconseguit aportar novetats visuals sense complicar-se la vida, que això al final només causa que problemes. Ara el problema potser és passar de 0 a 100 en una sola renovació. Antena 3 suma pantalles:

Pla conjunt de presentadors abans:


Plató abans

Pla conjunt de presentadors ara, mateixa taula però amb efecte espill:


Plató ara

Com podeu observar clarament, l'únic reflex de la presentadora sobre la taula és l'escot. ... I seguint amb les pantalles, en podem vore una de gran al centre i altres mitjanes més enrere. En qualsevol cas amb una intencionalitat distinta a les que trobàvem fins ara, ja que s'identifiquen imatges de persones fent declaracions. Una novetat.

Antena 3 té uns dels pocs informatius que no feien servir pantalles per a les connexions en directe, una moda que dominen molt millor les televisions autonòmiques i LaSexta (Telecinco la té darrere una taula i a difícil accés del presentador, La Primera la té lluny i sembla un projector...). I per a sumar-se a la moda l'a3n no ha abandonat el mètode de la pantalla partida, sinó que combina segons convinga, la qual cosa aporta dinamisme contra la típica monotonia informativa:

Abans:

Connexions abans

Ara:


Pantalla partida


I ara les connexions amb pantalla. Com voreu, Antena 3 Noticias no es troba entre els dissenys informatius que més rendiment visual li han tret a les pantalles, si no mireu aquest horror:


Mira'l als ulls!!


Un presentador que parla amb un corresponsaI que té a l'esquena. Si ara el conductor no mira el company a la cara, a la primera connexió ni tan sols s'ha girat, mentre el realitzador mantenia al reporter parlant-li per darrere. Els dos es parlaven mirant a càmera. Deu ser el típic recurs nou que no durarà molt.


També tenim la típica equivocació de càmera...


Si manipules mira almenys 'a la cara'


... però el que em preocupa més és el que veieu a la part superior esquerra: Rajoy.


- Ai, XorX, de veritat, sempre igual. Sempre ho has de mesclar tot. Açò a què ve ara?


Doncs mireu-ho vosaltres mateixos:


Més PP

"El PP designa a Rajoy candidato a presidente"

En aquest fotograma podeu vore la notícia sobre el PP, però en l'últim pla conjunt que vos he ficat (sí, el de l'escot), ja veiem la paraula 'presidente', perquè ens tornaven a posar frase davant dels ulls, ni fet aposta! I ací no acaben les coses:


Més Partido Popular


Bé, ho deixarem en una casualitat (si home!). I pel que fa al recurs, doncs home, no sé. Veus un canal de notícies 24h i pots anar llegint-ho, però això que quan pots llegir un poc t'ho lleven em sembla bastant absurd. T'ensenyen poc, malament (o subliminarment) i el que els convé. Doncs què bé!


En síntesi, els a3n guanyen sensació en espectacle i en perden en sensacionalisme. Doncs per a mi és el mateix. Així que felicitats, un informatiu molt bonic i preciós. Contents? Segur que sí, perquè dubte que tots els canvis busquen res més profund.

I no tractarem avui la publicitat informativa de la casa, que és causa mereixedora d'una especial atenció.

Seguirem parlant d'informatius :) Salut!


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

5 comentaris:

Naturatge ha dit...

A mi personalment m'agrada més la imatge d'ara però... és evident que té una sèrie d'errors prou greus i lamentables per a un canal nacional i un espaci de notícies líder a l'estat espanyol.

EL fet de que fiquen al corresponsal darrere del presentador és canal local total (segur que algun informatiu local tenia millors idees xD)

La línia gris que fiquen dalt... francament per al meu gust queda fatal i pel moment no té cap utilitat.

La veritat és que per a haver estat tant de temps amb el cutreplató haurien pogut vindre més renovats, però bueno, vorem si van arreglant els erros o els deixaran una temporada.

Saludets

VALENCIANET ha dit...

Si, la veritat és que encara hauran de perfilar bastants coses i esmenar tots els errors, però Antena 3 sempre arregla estos aspectes tècnics més o menys prompte.

Altra cosa, XorX, no et sembla que els informatius de Telecinco estan més sensacionalistes que mai? Mira que m'agrada Hilario Pino però últimament he d'acabar canviant, perquè és un succés darrere un altre, pareixen la reencarnació de Punt de Mira o algo per l'estil!

I un detall, fixa't en l'informatiu de Piqueras, quan presenta l'espai dels "reporteros" li posen una música per darrere que queda fatal, jo el primer dia pensava que es tractava d'un error. Però vaig vore que ho posaven tots els dies i crec que és molt poc encertat...

I parlant de Informativos Telecinco, una última cosa, és una sensació meua o ja no s'equivoquen tant en tema rètols?

Saluts!

XorX ha dit...

Hola Naturatge i Valencianet, gràcies per escriure'ns!

Sí, potser Antena 3 va resolent els problemes visuals del nou disseny, tractaré d'estar atent.

Fa mesos vaig fer una entrada amb la història dels Informatius de Telecinco i el que s'esperava del seu futur. La veritat és que l'entrada de Piqueras no ha solucionat absolutament res, i el sensacionalisme ha seguit augmentant.

La veritat, per a ser clars, és que eixos informatius fan fàstig. No, no semblen equivocar-se tant com abans, però encara ténen molts problemes tècnics. Jo crec que encara són els que més.

Em fixaré en això que dius, Valencianet, i a vore si faig espai en el disc dur per a poder analitzar una miqueta com està el tema però a mig termini, eh!

Gràcies als dos :) Salut!!

Anonymous ha dit...

El nou disseny d'Antena 3 noticias es pareix molt al dels informatius de telemadrid, sobretot amb el tipus de font que utilitzen i amb eixa barra gris, color que al vore'l ma fet recordar de seguida a Telemadrid.

XorX ha dit...

Hola! Doncs sí que tenen alguna semblança, sobretot en contorns i el color gris.

No sé si els Telenoticias hauran canviat (ho miraré), però fa mesos La Mirada Crítica publicava una entrada on podreu trobar un vídeo sobre el Telenoticias de Telemadrid i comprovar-ho per vosaltres mateixos:

http://lamiradacritica.blogspot.com/2006/10/el-notcies-9-madrileny-telenoticias.html

Gràcies pel teu comentari :) Salut!