Benvinguts :)

dilluns, 3 de setembre de 2007

Alguna cosa passa amb l'NT9 II

El passat 28 de desembre La Mirada Crítica publicava una entrada anomenada Alguna cosa passa amb l'NT9. El set de notícies es substituïa per un croma amb fotografies del plató de fons. Dies després, el decorat d'informatius es renovava.

A finals de juliol, un lector ens escrivia: "que passa de nou amb l´NT9?Avui dissabte están fent l´NT9 amb un plató virtual com a finals de l´any passat."

I és que els Notícies 9 van decidir repetir estratègia. Aquesta vegada era el decorat que s'estrenava a principis d'any el que es convertia en una reproducció en 2D, la pregunta era per què.

El primer que ens havia de vindre a la ment era que tornaven a renovar el plató. De vegades passa que un disseny no funciona en pantalla, però és poc probable que això desencadene en una renovació total del decorat. Pel que tinc entès, els accessos al plató són difícils, però després de 40 dies de chroma-key era poc probable que només hagueren fet això.

Després ja tocava desconfiar, i amb Canal 9 l'experiència ens diu que si malpensem no ens equivoquem. L'altra possibilitat era que, simplement, aprofitaven l'estiu per donar vacances al personal i estalviar en recursos humans i tècnics. És a dir, que no hi ha justificació per a que una TV pública substituïsca el plató per un de virtual.

Finalment el dia 1 de setembre es tornava al plató de veritat sense canvis aparents.

Siga com siga, si al gener ja em queixava que s'havien treballat poc la brillant idea, ara no tinc més remei que tornar-ho a denunciar, perquè, senyors, els Notícies 9 s'han tornat a superar (açò va per a Guinness).

Per una banda hi ha coses que no canvien. Fa vuit mesos els presentadors se'ns convertien en vampirs sense reflex, doncs sembla que treure la seua vertadera identitat professional a la llum els serveix com a teràpia (ai, la consciència), perquè repeteixen. De nou a ningú se li ha ocorregut solventar-ho, mireu (aquesta vegada amb Vicent Juan que, pobre, no li faig mai cas):

Notícies 9 - Desembre 2006


Notícies 9 - Agost 2007

Però la veritat és que quan Lluís Motes es planteja reduir despeses, ho fa. Ara ja no es preocupen ni perquè el fons crome bé (feu click per ampliar):

NT-9 mal cromat

Veieu els problemes de croma a l'esquerra de Mariamparo i a la dreta de Fermín? Fa vergonya, eh! Ni Teletroncho! (o Teletroncheta...)

De vegades hi ha casualitats que m'encanten (o es que tinc algun simpatitzant a Canal 9, que mai se sap). Si fa uns mesos no em podia resistir a imaginar què seria d'Empar Recatalà en alçar-se de la taula d'informatius, ara, casualment, els NT-9 ens donen la resposta!

Imaginació de XorX sobre NT9


Detall de NT9 a XorX


Ací veieu clarament Amparito -tan coenta com sempre- flotant sobre la taula. Per contra, el seu company de les notícies dels esports, Fermín Rodríguez, deu passar fam amb el retall de pressupost del Motes, perquè es menja la taula:

Fermín Rodríguez


Si és que m'agradaria saber quant s'han estalviat amb el mètode Motes i en què s'ho han gastat, comptant que certs vicis resulten gratis (i la resposta no para lluny). Deu d'haver-li eixit rendible al director d'informatius el tema, això sí, ell es va afanyar a agafar vacances mentre durara el chroma-key.

Mentrestant, el lloro de repetició s'encarregava d'imitar el seu mentor. Ara bé, quan vinga el protagonista de la informació ella tornarà a convertir-se en el florero de l'NT-9. Però el somriure mai es perd, tat? Pobreta...

L'alegria de l'horta

Però sens dubte, el que més em reconforta és comprovar que el responsable de tot aquest desgavell ha dedicat el temps lliure a pidolar per ahí... si no és que ha perdut definitivament el seny. Mireu com ens ha tornat de les vacances:

Lluís -Barbut- Motes

Gràcies, bona nit, demà més! (o com diria Amàlia, gràcies, bona nit, fins demà)

Salut!

La Mirada Crítica

1 comentari:

Anonymous ha dit...

el plató virtual lo utilizan cuando hacen reformas en su estudio tanto a nivel técnico como de decorados!!! a ver si te informas mejor!!