Benvinguts :)

dilluns, 13 d’agost de 2007

Fem Benicàssim

Ara que tan de moda està l'anomenada -i utòpica- àrea metropolitana de Castelló, parlem d'un dels seus pobles més internacionals.

Benicàssim, ciutat dormitori de Castelló.

Aquest municipi que a l'estiu ens acull als que fugim espantats de la capital, en els seus anys daurats, va ser una sol·licitada destinació turística. Avui, per molt que busques, no trobaries cap raó per triar Benicàssim per a gaudir de les tan esperades vacances si no ets de Castelló.

Benicàssim arreu

Benicàssim està abandonat, i a la vista de tothom: fem pels carrers; vegetació i jardins sense cuidar; places que mai s'acaben o que s'obrin sense acabar; semàfors que no funcionen i senyalització conflictiva; mala i insuficient il·luminació al carrer; asfalts, voreres i mobiliari públic en mal estat; una web municipal deficient i una de turística íntegrament en 5 idiomes però no en valencià*; i molt poques -per no dir cap- opcions per a l'oci. La platja no ho és tot. Passejar no ho és tot.

* Vegeu al final de l'entrada una imatge amb recursos de la web (www.benicassim.org).

Benicàssim avorrit

Pubs i discoteques tanquen tan prompte que no et val la pena allargar-te a Benicàssim per haver-te'n de tornar pocs minuts després. El transport públic a la nit deixa molt que esperar, i a partir de certa hora Benicàssim és un desert. Benicàssim no té ambient nocturn, no té vida més enllà de la llum de Sol. Dormitori.

Des d'ací recomane no anar a Benicàssim de vacances. Des d'ací demane a tothom que recomane no vindre a Benicàssim, perquè només així el poble -i de rebot els seus representants- s'adonarà que ha perdut el tren del turisme, que les vies ferroviàries els queden lluny, i que un minibus no els va a solucionar el problema. Els pegats no solucionen res i Castelló no és substitut de cap antic turisme. Cal actuar JA.

Vos deixe una fotografia -que vaig fer anit al carrer principal de Benicàssim acabat de passar el camió del fem- convertida en una campanya de representació municipal:

Açò no té nom

Digueu-me si no és intolerable que el mateix camió del fem deixe els contenidors enmig de carrers o voreres, oberts en molts casos i deixant deixalles (valga) al seu pas. No és just que se'ns caiga la cara de vergonya a nosaltres perquè un equip de govern -siga bi, tri o pentapartit- no siga capaç d'organitzar el seu propi Ajuntament.

De nou el fanatisme de partit tanca les portes a l'obvietat. Tots està bé o malament segons interessa en cada moment, però al final tots acaben per fer el mateix i el resultat és el poble que tenim. Qui no ho vulga vore que faça el favor de qüestionar-se la seua estima cap aaquest poble que tradicionalment tan bé ha acollit a tot tipus de turisme.

No sé quina és la solució per a aquest poble, però estic segur que si alguns treballaren amb sentit comú i amb els peus a terra no hauríem de titolar una entrada "Fem Benicàssim", per no dir "Benicàssim fem".

Actualitze (05/09/2007): Acabe de descobrir una entrada de Naturatge que ens dóna un altre exemple de la decadència de Benicàssim.

Salut.

La Mirada Crítica

Web Benicàssim: discriminant el valencià

6 comentaris:

Luen ha dit...

Tot i aixi, m'agrada la cultura que hi ha en el teu poble. Pel teatre de Benicassim passen molts grans artistes que la diputació no contempla ubicar al teatre ppal de Castelló: Joglars, Sergi Lopez, T de Teatre, Jo... :P

XorX ha dit...

Hola de nou Luen!

Sí, és cert que de vegades Benicàssim sorprén. I té potencial, i es coneix internacionalment per motius diversos, però segueix sense ser un poble per a passar les vacances. En tot cas de cap de setmana. I per a mi és una llàstima.

Eixos grans noms que cites no venen perque si, i no tornaràn perque si.

Benicàssim POT, per això VULL :)

Una salutació!

Anonymous ha dit...

El que sorprén es que sigues de Benicàssim...

Anonymous ha dit...

Només per veure´t a tu ja val la pena anar :P

Anonymous ha dit...

perquè posen versió en valencià amb la bandereta si està totalment en castellà...

XorX ha dit...

Anònim1, t'entenc, fa la impressió que ningú més se n'adona d'aquestes coses...


Anònim2, sóc virtual ;)

Anònim3, psoE = 8 regidors...

Salut! :)