Benvinguts :)

dijous, 7 de juny de 2007

Re-Levante ESPAÑOL

Els valencians tenim la virtut de ser molt flexibles en les terminologies que afecten a la nostra identitat. Cadascú les interpreta com vol, i punt.

Podem pensar, per exemple, en la nostra terra com a País Valencià, Regne de València o Comunitat Valenciana que no ens pegarem ningú (jo em decante per la de consens, ja ho sabeu). O li diem valencià a la nostra llengua, la qual cosa no riny amb la unitat lingüística ni alimenta les paranoies blaveres sobre l'imperialisme català. Es manté neutral.

Però sempre ha de vindre algú a tocar la gaita. Curiosament sempre els mateixos: l'espanyolisme antivalencianista al que tan de moda està votar: Primer s'inventaren per a l'Estatutet el terme "idioma valencià" per obrir de nou la guerra lingüística i eliminaren la possibilitat de nomenar-nos País Valencià i Regne de València. Ara, per si fora poc, es posa de moda en algunes televisions estatals el terme "levante español" (destaca Matias Prats), que ataca de nou i de forma notable el nostre sentiment identitari, que siga quin siga mai ens entendrà com la playa de Madriz.

A grans mals, malaltes solucions

Doncs ha hagut de trobar la solució a tots els problemes un amic meu en un diari gratuït de València que va agafar a València i que va voler compartir amb mi. I, de fet, en soluciona alguns més, com la marginació política i econòmica de Castelló (comarques) respecte a la resta del País.

El diari és el "Latino" (un gran exemple d'integració hispanoamericana), i aquesta és la seua proposta, la Comunitat Llevantina:

Comunitat Llevantina (i a banda, Comunitat Autònoma de Castelló)

Levante ESPAÑOL, amb les províncies de Valencia, Alicante i Múrcia. A banda, la Comunitat Autònoma de Castelló. Un simple re-ajust. La gran -i merescuda- revenja castellonenca!!!

Au, nanit!

Ai!


La Mirada Crítica

5 comentaris:

Iurema ha dit...

gran proposta: castelló amb catalunya i la resta... ja s'ho faran!!!

o... potser no cal abandonar als nostres companys, no? millor posar a uns quants "maleantes" en una illa al mig del pacífic i problema solventat.

XorX ha dit...

Hehehe, si Teruel no existe, Castelló no importa. És així.

Bé, és la proposta del diari Latino. De tota manera jo també escolte més vegades la paraula Múrcia que Castelló a la política de València (també anomenada valenciana, com si ens arribara a tots per igual).

Propose la illa de Perdidos, hehe, que segur que no torna ningú!

Salut!!

Mars Attacks ha dit...

«A banda, la Comunitat Autònoma de Castelló.»

Ni parlar-ne. País Castellonenc.

XorX ha dit...

Hahahahaha!! MOLT BONA xDDD

PoIsOnEd RoSe ha dit...

I com a himne... La cançó de La Panderola!!! :D Per cert, la lletra ix a la viquipèdia...