Benvinguts :)

dijous, 3 de maig de 2007

Motes, "MODERATOR"

Sí senyors, encara que Lluís Motes -director d'informatius i d'esports de TVV- no es caracteritze precisament pel seu perfil moderat, la majoria del PP al Consell d'Administració de la televisió pública valenciana l'ha imposat com a moderador dels debats electorals.

Es tracta d'una estratègia político-electoral durament criticada per l'oposició, que ha arribat a titllar Motes de "Urdaci" valencià i de "terrorista informatiu." Jo, sabent que Motes se n'anirà al carrer si guanya l'esquerra, només puc esperar d'ell que es convertisca en:

Lluís Motes: MODERATOR


Les estratègiques trampes de "Consell 9"

El màxim responsable de la manipulació de la televisió pública (per sota del Consell) personalitza les inacceptables condicions que el Partido Popular ha triat per tal de guanyar-se algun avantatge: Francisco Camps, Joan Ignasi Pla i Glòria Marcos disposaran de cinc, quatre i tres minuts, respectivament, per cada bloc temàtic , sense dret de rèplica.

Aquestos blocs temàtics (economia, polítiques socials, medi ambient i aigua, desenvolupament de l'estatut i conclusions) s'han preocupat molt d'incloure junts educació i sanitat (i, per tant, reduir-los el tems considerablement), assumptes més compromesos per a l'actual govern.

El debat de candidats a la presidència del Consell serà el dia 15 de maig en primetime, a les 22.30h. Els debats municipals s'emetran més endavant al latenignt, a partir de les 12 de la nit, un altre intent d'obstaculitzar l'arribada de la informació a la ciutadania:

Dimarts 15 de maig - Política General
Dimecres 16 de maig - Municipal València
Dijous 17 de maig - Municipal Alacant
Divendres 18 de maig - Municipal Elx
Dilluns 21 de maig - Municipal Castelló
Dimarts 22 de maig - Sectorial Economia
Dimecres 23 de maig - Sectorial Polítiques Socials
Dijous 24 de maig - Sectorial Medi AmbientA més a més, el Consell d'Administració ha limitat els temps als anuncis electorals: el PP disposarà cada dia d'11 minuts i 36 segons. El PSPV comptarà amb 9 minuts i 10 segons, i a EU li correspondrà 1 minut i 27 segons. Segons càlculs sobre els resultats electorals, sembla.

Ara bé, TVV atorgarà un tracte especial a UV que, tot i no tindre representació a Les Corts, comptarà amb quatre aparicions d'un minut. La pregunta és, si UV va aconseguir un 3,03% i el BLOC un 4,77%, per què si el repartiment es basa en els resultats de 2003 (PP, PSPV i EU) el BLOC no disposa del "tracte especial" que li atorgaria 6 minuts i mig al llarg de la campanya?

I ja com a curiositat, un altre exemple d'incompetència informativa. Vegeu un titular de Las Provincias:

Las Provincias
Canal 9 incluye a Glòria Marcos en el debate electoral con un formato sin opción a réplica

Que intervinguen els 3 partits amb representació és notícia? Increïble!

Ja ho deia jo: bruta legislatura, bruta campanya...

La Mirada Crítica

5 comentaris:

Xavi Ivars ha dit...

Supose que t'hauràs equivocat quan has dit que a EU li correspon 1 minut i pico, no? Perquè si no, ja és fortíssim.

XorX ha dit...

Hola Xavi! Tant de bo m'equivocara. Jo generalment trec la informació de la premsa, i ho he tornat a mirar i efectivament és eixe temps... si t'enrefies de Las Provincias.

http://www.lasprovincias.es/valencia/prensa/20070503/politica/canal-incluye-gloria-marcos_20070503.html

De tota manera no sé de què t'estranyes... el que no passe ací no passa enlloc.

Salut!

Anonymous ha dit...

Ya puestos, podían poner a Empar de moderadora. Así seguro que subía la audiencia (aunque quizá esto no les convenga mucho, no vaya a ser que se den a conocer otros candidatos no populares).

Anonymous ha dit...

Molt bo el muntatge del motes. Hi podries fer un fons d'escriptori d'ell i de canal9 de fons.

XorX ha dit...

Hahaha, no tinc tanta traça com per a fer coses amb molta qualitat. Com més xicotet és el dibuix menys es nota l'error :P

Però ho deixem obert per a algú que es manege millor amb el Photoshop ;)

Salut!