Benvinguts :)

dilluns, 21 de maig de 2007

descarats uns, descarats els altres

Sembla ser que s'ha ficat de moda en els mitjans de comunicació airejar les seues tendències polítiques.

I si a Canal 9 la manipulació a favor del PP és descarada, ara un dels pocs mitjans de comunicació que augura un trimf de l'esquerra a les eleccions autonòmiques s'apunta a la nova moda.

Parlem del Levante-EMV.

Aquesta és la portada del diari valencià del diumenge, a set dies de les eleccions:

Portada Levante-EMV

Amb més deteniment.

El titular del diumenge és l'enquesta d'intenció de vot que a una setmana de les eleccions publica el diari: "El PP perdería la mayoría absoluta por dos diputados".

Titular de portada

Fins ací tot correcte, si l'enquesta ha donat aquest resultat en contra de la majoria de les enquestes el tema es converteix no només en notícia sinó en portada. Però hi ha més coses a destacar.

A la dreta del titular, una entrevista amb el President del Govern.

Entrevista a Zapatero

El gran oblidat de la televisió pública. El gran enemic de la Comunitat. De segur que el contingut de l'entrevista s'allunya bastant dels missatges que el Partido Popular tracta de colocar en el nostre subconscient. "Si hay una alta participación habrá una victoria del PSOE", diu el president tractant de mobilitzar l'esquerra abstencionista. A més a més, ja llancen un titular sobre Canal 9. Però hi ha més.

L'altra gran notícia del dia, la que mereix la foto de la portada: "Camps avala a Carlos Fabra frente a su presunto fraude fiscal." La foto parla per si mateixa:

Foto de portada

Del lema "Confianza" l'enquadrament del fotògraf ha deixat només "fianza". Darrere d'un Camps somrient una pantalla gegant amb alts càrregs del partit. Al centre d'aquestos, Carlos Fabra aplaudint les paraules del seu president regional.

I per si algú tenia dubtes de la tendència ideològica del diari, al peu de la portada un anunci de banda a banda:

Anunci PSOE

Més descarat impossible. Bé, per dir alguna cosa, perquè triar el més descarat de tots els mitjans avui en dia es convertiria en una molt difícil elecció.

Obrint el diari la cosa segueix igual, sobretot en l'opinió. I voldria ressaltar una imatge que aquesta vegada sí val més de mil paraules:

L'ombra d'en Fabra

I d'aquest diari ens hem de refiar quan s'oposa a totes les enquestes i diu que l'esquerra guanya amb un escó sobre la majoria absoluta. Tant de bo!

Però tot i que em faça desconfiar, ja m'està bé que algú faça la contra a la dictadura mediàtica de la dreta.

La Mirada Crítica

5 comentaris:

Anonymous ha dit...

Habrás estado a un paso del orgasmo con esa portada no?

XorX ha dit...

No sé com interpretar el missatge, però la resposta és no.

Un mitjà privat sempre té més marge que un públic, sempre que respecte la veritat. Si fora públic estaria en contra.

A vore quan la Generalitat impulsa un diari generalista valencià, en valencià, i independent. Aleshores una portada així no tindría cabuda.

Salut.

Anonymous ha dit...

No se que fareu vosaltres els de Castelló, però per el que he vist en algunes enquestes es que el PP continua sent la força més votada, després de tanta corrupció em pareix indignant, i jo que pensava que almenys la més votada seria el PSPV.

XorX ha dit...

Els valencians votem PP faça el que faça. Això està demostrat. No m'importa que el PP siga la més votada, m'importa que no obtinga la majoria absoluta.

Però fins i tot això està difícil.

Estelania ha dit...

la publicitat és paga, molts dies ha eixit a primera plana publi de Unió Valenciana, inclús altre dia va sorgir publicitat del BLOC